Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A70] - komunikat "nie można dodać jako dzwonek"

(Temat utworzony: 03-06-2019 01:03 PM)
16312 Wyświetlenia
IrekS1968
First Poster
Opcje

Kupiłem w Berlinie samsunga galaxy A 70.

Okazało sie , że nie mogę dodawać dzwonków. Pokazuje się ciągle komunikat : Nie można dodać jako dzwonek.

Od 2 dni prubuję sie skontaktowac z Samsungiem żeby mi pomogli, wysłałem kupe meili, próbowałem sie dodzwonić - bezskutecznie, wysłali mi info żebym wgrał Smart Tutor to zdalnie coś zrobią wgrałem ale oczywiście trzeba od konsultanta dostać jakiś 6 -cio cyfrowy kod, Kuźwa pytam jak , jak nie mogę sie do nich dodzwonić.

Szajsung - ktos powiedział, ja teraz potwierdzę ____ No ale próbowałem róznych kombinacji - dzwonek , muzykę itd przenosiłem do folderów róznych co mi podpowiedzieli w interenecie i dalej nic.

Moze ktoś mi pomoże, bo w Samsungu nie mogę liczyć na pomoc. Wysłałem nr kontaktowy i od wczoraj mają mnie w głebokim poważaniu. MASAKRA

0 Like
26 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@IrekS1968, czy dzwonki wgrywasz do folderu Ringtones w pamięci wewnętrznej telefonu?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@IrekS1968 @mirudo24 sprawdzę jak to wygląda w A50 z tymi dzwonkami.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@IrekS1968 nie wiem jak to robisz lub jakiego formatu pliku dźwiękowego używasz, ale...

Wybór własnego pliku mp3Wybór własnego pliku mp3  zatwierdzony plik mp3 jako dzwonekzatwierdzony plik mp3 jako dzwonek

...nawet nie musiałem przenosić pliku do folderów Ringtones, czy Notification. Plik Mój dzwonek ustawiłem jako dźwięk dzwonka dla połączeń na pierwszym SIM w czasie gdy znajdował się w folderze Download w pamięci wewnętrznej telefonu.

Zanim w przyszłości zaczniesz kogoś posądzać i pomawiać, zacznij od siebie. Sprawdź plik muzyczny, który chcesz ustawić jako dzwonek i jeszcze raz przeanalizuj sposób w jaki go próbujesz ustawić. Robisz coś nieprawidłowo lub plik jest uszkodzony.

Jak widzisz w moim przypadku wszystko zadziałało poprawnie i dzwonek został dodany, co oznacza, że po stronie telefonu i systemu wszystko jest OK.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Tatem
First Poster
Opcje

Udało się Tobie rozwiązać problem? Mam tak samo i jestem pewny że pliki są  prawidłowe. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tatem  Czy robisz tak jak na zdjęciach zamieszczonych 

Screenshot_20190630-195502_Settings 1.jpgScreenshot_20190630-195506_Settings 2.jpgScreenshot_20190630-195511_Media  3.jpgScreenshot_20190630-195515_Sound 4.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tatem @IrekS1968  Czy udało wam się ustawić ?

0 Like
order7
Journeyman
Opcje

Witam Szanowne Grono :smiling-face:

podbijam pytanie. Tel kupiłem tydzień temu od operatra Orange.
Nie widzi żadnych dźwięków systemowych, przeniesienie plików mp3 do wskazanych folderów nic nie zmienia.
Wszystkie inne dźwięki lub pliki są widoczne, jednak po wybraniu opcji wyświetla komunikat - "nie można ustawić..."

Udało mi się ustawić dzwonki i przypisać do poszczególnych kontaktów, jednak w momencie dzwonienia nadal jest jeden standardowy "over..."

Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@order7  Czy masz taki soft A705FNXXU3ASI ? Dźwięki systemowe nie  są widoczny z poziomu komputera czy telefonu.

0 Like
order7
Journeyman
Opcje
@vdsl2 tak mam taki soft z końcówką A705FNXXU3ASI2 - update z wczoraj.
Dokładnie nie widzę dźwięków, a tych, które sam wrzucam nie chce przyjąć jako dźwięk dzwonka czy powiadomienia.

Gdzie i jak w takim przypadku szukać rozwiązania? jest jakaś appka, która tym zarządza, czy trzeba czekać na update od Samsunga?
Z góry dzięki.
0 Like