Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[A70] Jakość zdjęć Samsung Galaxy A70 po aktualizacji

(Temat utworzony: 01-11-2019 09:19 AM)
16358 Wyświetlenia
MateuszWitk0
Apprentice
Opcje

Witam. 

Od paru miesięcy jestem posiadaczem Samsung Galaxy A70 ( SM-A705FN/DS ) 

Do czasu aktualizacji która nastąpiła u mnie 25 Października 2019 ( Wersja: A705FNXXU3ASI2/A705FNOXM3ASI2/A705FNXXU3ASH1 ) było wszystko w porządku z moim aparatem, jakość zdjęć była znakomita - zadowalająca. Czy to był dzień, czy noc to nie miałem żadnych problemów. Ale...

Po wykonaniu aktualizacji zaczął się problem z jakością zdjęć.. z ostrością. Zdjęcia wychodzą rozmazane szczególnie przy mniejszym świetle. Wykonać selfi nie zamazane ( Komórka stoi nie ruchomo ) graniczy z cudem, tzn na tą ilość zdjęć którą wykonałem to żadne nie wyszło. Znalazłem informację w internecie abym spróbował usunąć dane z ustawień aplikacji aparat i oczywiście to wykonałem aczkolwiek bez żadnej poprawy. Informacje zawarte w tej aktualizacji jasno wskazują, że było coś grzebane z poprawioniem jakości zdjęć z aparatu czy też ulepszono stabilność aplikacji aparat itp. Moja żona która posiada taki sam telefon również po aktualizacji ma problem z wykonaniem prawidłowo zdjęcia. 

Teraz pytanie, co mam zrobić ? Czy może udać się do serwisu gdzie telefon został kupiony czy jest jakiś inny sposób ? 

Wersja aparatu 9.0.05.79

Pozdrawiam Serdecznie,

Witkowski Mateusz.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Izusia090, w takim wypadku zachęcam do wizyty w punkcie serwisowym. Listę serwisów znajdziesz w tym miejscu.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
46 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MateuszWitk0, sprawdź poniższe wskazówki. Po wykonaniu każdej wskazówki sprawdź czy problem ustąpił.

1. Na początek wyzeruj ustawienia aparatu (Aparat > koło zębate > Zeruj ustawienia).
  2. Skorzystaj z tych wskazówek.
  3. Wykonaj czyszczenie pamięci podręcznej.
  4. Sprawdź działanie w trybie bezpiecznym.
  5. Wykonaj hard reset. Nie przywracaj kopii zapasowej.

Jeżeli żadna z powyższych wskazówek nie pomogła to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Listę serwisów znajdziesz w tym miejscu.

Izusia090
First Poster
Opcje
Witam, czy coś pomogły wskazówki? Ja mam niestety ten sam problem
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Izusia090, spróbuj wykonać powyższe wskazówki i daj znać czy problem występuje w dalszym ciągu.

0 Like
MateuszWitk0
Apprentice
Opcje

Witam. Ja próbowałem wszystkiego i niestety dalej mam problem z robieniem zdjęć Ale tylko i wyłącznie z środkowym aparatem, ten na dole czyli tak rozszerzający działa bardzo dobrze. Wkrótce telefon idzie do serwisu...

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MateuszWitk0, możliwe, że wystąpiła jakaś usterka w aparacie i dlatego nie pomagają wskazówki opisane w tym wątku. Daj znać czy po wizycie w serwisie wszystko wróciło do normy.

0 Like
MateuszWitk0
Apprentice
Opcje

Zauważyłem,  że soczewka jest w innej pozycji niż powinien być. Oczywiście dam znać co wyszło po serwisie. Pozdrawiam 

0 Like
Izusia090
First Poster
Opcje

Niestety nadal nie ma żadnej poprawy.

0 Like
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Izusia090, w takim wypadku zachęcam do wizyty w punkcie serwisowym. Listę serwisów znajdziesz w tym miejscu.

0 Like
noaraf23
Journeyman
Opcje

Witam 

Czy temat zostało zakonczony ?? 

Jak wygladal servis telefonu 

Zakupiełem telefon 23.12.2019 i obecnie widze podobny problrem , na wykonywanie ok 500 zdjec w różnych ustawieniach w roznym oświetleniu zadne nie zostalo wykonane wyrazie !!! 

Posiadal telefon lg G4 i wykonalo lepsze zdjecie !!! Nie idealne ale lepsze od A70 ktore zakupilem 

Prosze o wyjasnienie