05-01-2020 07:29 AM – ostatnio edytowany 01-06-2020 03:15 PM przez EwaK
Cześć, mam problem z ładowanie telefonu, a raczej jego brakiem.
Telefon popimo iż podpięty nie ładuje. Kabel jest raczej oryginalny (chyba że ktoś w pracy podmienil) da się to jakoś sprawdzić, sam kabel ładowarki?). Sprawdzane ładowanie było na innym kablu, jest to samo, czyli pokazuje a nie ładuje. Co do ustawień fabrycznych- nie mogę przywrócić bo bateria musi mieć min. 10% a ja po calonocnym ładowaniu (?) mam aż 2% baterii.
Zostaje tylko serwis? Czy coś co można jeszcze samemu podziałać? Telefon ma miesiąc, gniazdo jest czyste.
Pomożecie coś?
Pozdrawiam!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
05-01-2020 12:17 PM
@Gosia4 problem w większości przypadków pojawia się po użyciu nieoryginalnych akcesoriów.
To raczej problem samych użytkowników.
Oczywiście, jak każde urządzenie tak i telefon może się popsuć w najmniej oczekiwanym momencie.
Z uwagi na dużą sprzedaż modeli Samsunga, wzrośnie również odsetek tych, które uległy uszkodzeniu, w stosunku do innych producentów, których sprzedaż jest na niższym poziomie.
05-01-2020 08:07 AM
@Gosia4 Raczej nie ma możliwości sprawdzenia, czy masz oryginalny kabel, jaki został dostarczony z twoim telefonem.
Czy na wyłączony telefonie tez nie ładuje Ci telefonu ?
05-01-2020 08:12 AM
05-01-2020 08:23 AM
@Gosia4 Oryginalny kabel, jaki można, kupić do twojego telefonu ma takie oznaczenie EP-DG930IBEGWW. Też można sprawdzić na folii od kabla.
05-01-2020 08:27 AM
Folie mam w pudełku, ma takie oznaczenie. Chodziło mi o sam kabel. Ale nic. Powiedzmy mi czy poza przywracanie danych i próba ładowania na innych kablach mogę coś zrobić czy zostaje mi tylko serwis?
05-01-2020 08:32 AM — edytowano 05-01-2020 08:34 AM
@Gosia4 Nie ma, potrzeby resetować telefonu raczej nic to nie zmieni. Możesz, spróbować podłączyć inny kabel jak masz.
Jak to nie pomoże to tylko serwis.
05-01-2020 09:12 AM
@Gosia4, Napisałaś, że sprawdzałaś ładowanie na innym kablu, a czy próbowałaś ładować telefon używając innego adaptera sieciowego ?
05-01-2020 10:26 AM
@kamil40013 napisał(a):@Gosia4, Napisałaś, że sprawdzałaś ładowanie na innym kablu, a czy próbowałaś ładować telefon używając innego adaptera sieciowego ?
W sensie tej końcówki do gniazdka? Tak. Inna ładowarkę podpielam i nic.
Więc tylko serwis?
Czytając forum zauważyłam że w Samsungach jest chyba częsty problem z ładowaniem...
05-01-2020 12:17 PM
@Gosia4 problem w większości przypadków pojawia się po użyciu nieoryginalnych akcesoriów.
Oczywiście, jak każde urządzenie tak i telefon może się popsuć w najmniej oczekiwanym momencie.
Z uwagi na dużą sprzedaż modeli Samsunga, wzrośnie również odsetek tych, które uległy uszkodzeniu, w stosunku do innych producentów, których sprzedaż jest na niższym poziomie.
05-01-2020 01:15 PM
@Szewcu72 napisał(a):@Gosia4 problem w większości przypadków pojawia się po użyciu nieoryginalnych akcesoriów.
Oczywiście rozumiem. Jak pisałam używana była ładowarka oryginalna dołączona do zestawu. Być może gdzieś w pracy (kilka ładowarek w jednym miejscu) został podmieniony kabel, tego nie wiem. W każdym bądź razie telefon zaczął się ładować. Mam nadzieję że tak zostanie. Więc dziękuję za wszystkie sugestie i życzę udanego weekendu