Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A70] GalaxyA70 ladowanie

(Temat utworzony: 05-01-2020 07:29 AM)
12100 Wyświetlenia
Gosia4
Apprentice
Opcje

Cześć, mam problem z ładowanie telefonu, a raczej jego brakiem.

Telefon popimo iż podpięty nie ładuje. Kabel jest raczej oryginalny (chyba że ktoś w pracy podmienil) da się to jakoś sprawdzić, sam kabel ładowarki?). Sprawdzane ładowanie było na innym kablu, jest to samo, czyli pokazuje a nie ładuje. Co do ustawień fabrycznych- nie mogę przywrócić bo bateria musi mieć min. 10% a ja po calonocnym ładowaniu (?)  mam aż 2% baterii.

Zostaje tylko serwis? Czy coś co można jeszcze samemu podziałać? Telefon ma miesiąc, gniazdo jest czyste.

Pomożecie coś?

Pozdrawiam! 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Gosia4 problem w większości przypadków pojawia się po użyciu nieoryginalnych akcesoriów.

To raczej problem samych użytkowników.

Oczywiście, jak każde urządzenie tak i telefon może się popsuć w najmniej oczekiwanym momencie.

Z uwagi na dużą sprzedaż modeli Samsunga, wzrośnie również odsetek tych, które uległy uszkodzeniu, w stosunku do innych producentów, których sprzedaż jest na niższym poziomie. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Gosia4  Raczej nie ma możliwości sprawdzenia, czy masz oryginalny kabel, jaki został dostarczony z twoim telefonem.

Czy na wyłączony telefonie tez nie ładuje Ci telefonu ? 

0 Like
Gosia4
Apprentice
Opcje
Jest dokładnie to samo co na włączonym. Najpierw pokazywali że masz uszkodzony kabel lub nieorginalny a teraz "wolne ładowanie" ale tego ładowania w rzeczywistości brak
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Gosia4  Oryginalny kabel, jaki można, kupić do twojego telefonu ma takie oznaczenie EP-DG930IBEGWW. Też można sprawdzić na folii od kabla.

0 Like
Gosia4
Apprentice
Opcje

Folie mam w pudełku, ma takie oznaczenie. Chodziło mi o sam kabel. Ale nic. Powiedzmy mi czy poza przywracanie danych i próba ładowania na innych kablach mogę coś zrobić czy zostaje mi tylko serwis? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Gosia4  Nie ma, potrzeby resetować telefonu raczej nic to nie zmieni. Możesz, spróbować podłączyć inny kabel jak masz.

Jak to nie pomoże to tylko serwis.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Gosia4, Napisałaś, że sprawdzałaś ładowanie na innym kablu, a czy próbowałaś ładować telefon używając innego adaptera sieciowego ?

0 Like
Gosia4
Apprentice
Opcje

@kamil40013  napisał(a):

@Gosia4, Napisałaś, że sprawdzałaś ładowanie na innym kablu, a czy próbowałaś ładować telefon używając innego adaptera sieciowego ?

W sensie tej końcówki do gniazdka? Tak. Inna ładowarkę podpielam i nic.  

Więc tylko serwis?

Czytając forum zauważyłam że w Samsungach jest chyba częsty problem z ładowaniem... 

0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Gosia4 problem w większości przypadków pojawia się po użyciu nieoryginalnych akcesoriów.

Oczywiście, jak każde urządzenie tak i telefon może się popsuć w najmniej oczekiwanym momencie.

Z uwagi na dużą sprzedaż modeli Samsunga, wzrośnie również odsetek tych, które uległy uszkodzeniu, w stosunku do innych producentów, których sprzedaż jest na niższym poziomie. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Gosia4
Apprentice
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):

Oczywiście rozumiem. Jak pisałam używana była ładowarka oryginalna dołączona do zestawu.  Być może gdzieś w pracy (kilka ładowarek w jednym miejscu) został podmieniony kabel, tego nie wiem. W każdym bądź razie telefon zaczął się ładować. Mam nadzieję że tak zostanie. Więc dziękuję za wszystkie sugestie i życzę udanego weekendu :smiling-face: