Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A70] Galaxy a70 szkło ochronne

(Temat utworzony: 10-11-2019 11:01 AM)
1718 Wyświetlenia
grayter
Journeyman
Opcje

Witam, jestem posiadaczem Galaxy A70 i nie potrafię dobrać żadnego szkła ochronnego. Na początek kilka faktów:

1) Wiem że ten telefon posiada Gorilla Glass 3 ale miałem już jeden telefon z tym szkłem, upadł i ekran niestety był od razu do wymiany dlatego brak szkła nie wchodzi w grę w moim przypadku.

2) Każde szkło które kupiłem nie pasuje. Szerokość powierzchni wyświetlanej w A70 to 70mm, przy czym po bokach jest jeszcze 0,5mm z każdej strony do zaokrąglenia frontowej części telefonu. Oznacza to, że szkło o szerokości 70-71mm nada się jak znalazł i nie będzie odchodzić. Mimo to nie potrafię znaleźć takiego produktu. Wszyscy sprzedawcy wmawiają mi że szerokość 69mm to jest prawidłowy wymiar bo każdy producent tak robi... Takie szkło nałożone na wyświetlacz wygląda obrzydliwie, z lewej i z prawej szkło odstaje i ucina część wyświetlacza. Nawet szkła pokrywające cały ekran posiadają dookoła czarną ramkę która zmniejsza rozmiar wyświetlacza o 1mm a przy tym mają szerokość ok 71mm i wcale nie są zaokrąglone.

Z powyższego wynika że da się stworzyć szkło które będzie pasować. Problem w tym że nie potrafię takiego znaleźć. Wiem że są folie ochronne na docinkę ale ja chciałbym szkło hartowane. Czy jest tu może jakiś posiadacz A70 który znalazł pasujące szkło?

8 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@grayter, nie posiadam modelu A70, ale na Twoim miejscu sprawdziłbym produkty firmy 3mk. Posiadają szkła hybrydowe oraz hartowane z ramkami oraz bez ramek. Przed zakupem możesz zwrócić się z zapytaniem do producenta odnośnie szerokości szkła. Sprawdzałem również czy producenci szkieł montowanych za pomocą płynnego kleju i lampy UV posiadają w swojej ofercie model A70. Niestety zarówno Whitestone Dome Glass jak i T-MAX nie posiadają szkieł na ten model telefonu.

DonMariano
Student
Opcje

Właśnie kupiłem A70 i dokupiłem od razu szkło ochronne (jeszcze go nie zaistalowałem ... ) 25 zł (wszystko w salonie T-Mobile w Jankach). Zdjęcie okładki opakowania szkła załączam.

Z telefonem mam inny problem, ale to w oddzielnym wątku ...SzkłoSzkło

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DonMariano, koniecznie daj znać czy wszystko jest w porządku po zamontowaniu szkła i czy jesteś zadowolony.

0 Like
Tom-A70
First Poster
Opcje

Grayter, mam ten sam problem. Normalnie nie mogę uwierzyć,  że do tego modelu nie jest przewidziane żadne sensowne szkło hartowane. 

Najpierw otrzymałem szklo wraz ze wzmocnioną obudową. Szkło bez ramki, ale za małe i w rezultacie przycinające tekst na obrzeżach ekranu.

Później i jest to niestety aktualne rozwiązanie , zakupiłem szkło z firmy 6D Glass Protection. Zapytałem w stoisku czy ma istnieje szkło do tego modelu na cały ekran i otrzymałem taki właśnie produkt. Niestety po rozpakowaniu w domu okazało się ,że ma on czarną ramkę po obwodzie. 

Przeszukałem internet i nic sensownego nie znalazłem.  Uważam tą sytuację za totalną porażkę . Jeśli znalazł ktoś rozwiązanie,  proszę o odpowiedź .

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Tom-A70, w jednej z poprzednich wiadomości zasugerowałem sprawdzenie produktów polskiej firmy 3mk. W ofercie posiadają trzy rodzaje szkieł bez czarnej ramki - dwa hybrydowe i jedno standardowe. Niestety nie wiem jaka jest szerokość szkła - z takim zapytaniem musiałbyś się zwrócić do producenta.

Niepękające szkło hybrydowe 3mk FlexibleGlass Lite

Nietłukące szkło hybrydowe 3mk FlexibleGlass

Szkło hartowane 3mk HardGlass

bulla500
Student
Opcje

bardzo jestem zadowolony i ladnie przylega

Screenshot_20200304-021519_Chrome.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@bulla500, czy czarna ramka przysłania obszar roboczy wyświetlacza? Czy szkło było klejone po całości czy tylko na obrzeżach?

0 Like
gary1986
Journeyman
Opcje
Jakie polecacie najlepsze szkło hartowane i etui ? 
0 Like