Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A7] Szybkie rozładowanie A7

(Temat utworzony: 17-05-2020 10:01 AM)
1265 Wyświetlenia
agula_137
Apprentice
Opcje

Witam,

Wiem, że mój dział jest inny, bo mam A7 2018, ale czy pomożecie mi tu z moim problemem z baterią, która w ciągu nocy rozładowała się, a było ponad 50% baterii. Czy jednak założyć tam temat? Opiszę wszystko, tylko dajcie znać :winking-face: 

PozdrawiamScreenshot_20200517-080143_Device care.jpg

0 Like
13 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@agula_137, czy próbowałaś wykonywać wskazówki, które znajdują się w podobnych wątkach? Jeżeli tak to napisz jakie kroki wykonałaś.

0 Like
agula_137
Apprentice
Opcje

Oj wczoraj się tyle napisałam, a nic się nie zapisało. No ok to jeszcze raz 😉 Małe wprowadzenie 🙂

Oboje z moim partnerem mamy A7 2018 i nigdy na niego nie narzekaliśmy. 

Po ostatniej aktualizacji, jakieś 2 lub 3 tygodnie temu mojemu partnerowi telefon z 60 procent rozładował się do zera w bardzo krótkim czasie. Naładował go i było ok. W tą sobotę ładował telefon, który po odłączeniu, mimo nie używania zaczął szybko znów się rozładowywać. Zerknęłam co się dzieje, co zjada tyle baterii i okazało się, że było tak, jak na moim screenie wyżej. Google szalało. Zoptymalizowałam i było ok. Z moim telefonem niby było ok. Kładłam się spać i miałam ponad 50 %. Obudziłam się rano i okazało się, że mam całkowicie rozładowany telefon. Podładowałam trochę. W międzyczasie zrobiłam screena z tego co tam szalało. Znalazłam to forum i tak jak przy S10 jest napisane też zoptymalizowałam i przeskanowałam telefon. Po tym wszystkim mieliśmy wrażenie, jakby bateria się uspokoiła. Ale już wcześniej też zdarzało nam się optymalizować telefon. To wszystko zaczęło się dziać po ostatniej aktualizacji. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@agula_137  Czy po aktualizacji wykonałaś reset telefonu?

0 Like
agula_137
Apprentice
Opcje

Tzn. nie. Telefony same się wyłączały i włączały 😔 Szczerze to jest mój pierwszy android. Mamy go od roku. Nie wiedziałam, ze miałam to robić. Wcześniej mieliśmy lumię 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@agula_137  prosze w takim razie wykonać Hard Reset według instrukcji pod linkiem:

https://eu.community.samsung.com/t5/Telefony-i-smartfony/Poradnik-Soft-Hard-Reset-Tryb-Bezpieczny-i-...

Wcześniej nalezy wykonać kopię zapasowa danych.

0 Like
agula_137
Apprentice
Opcje

Ok. Dziękuję. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@agula_137, przywrócenie ustawień fabrycznych (hard reset) jest polecane w momencie kiedy telefon działa nieprawidłowo. Przed resetowaniem sprawdź jeszcze poniższe kroki:

Jeżeli w przypadku obu powyższych punktów nie zauważysz poprawy to wtedy wykonaj przywracanie ustawień fabrycznych. Nie zalecam przywracania kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy, które powoduję nieprawiłową pracę telefonu.

agula_137
Apprentice
Opcje

Jeszcze mam jedno pytanie. Może głupie, związane z uśpionymi aplikacjami. Znalazłam kiedyś taki artykuł 

www.komputerswiat.pl/aktualnosci/smartfony/wylaczasz-aplikacje-by-oszczedzic-baterie-w-smartfonie-ty...

Co o tym sądzicie? Mam dodane aplikacje. Ale chciałabym poznać Wasze zdanie.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@agula_137  Ja mam dodane wszystkie aplikacja, jakie mam w telefonie.

Screenshot_20200519-051911_Device care.jpgScreenshot_20200519-051920_Device care.jpg