Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

A55 Zauważyłem coś dziwnego na jednym z obiektywów aratatu. Może ktoś się spotkał z czymś podobnym?

(Temat utworzony: miesiąc temu)
259 Wyświetlenia
Durzy
Apprentice
Opcje

Czyszczenie na to w żaden sposób nie wpływa. Nic dziwnego z telefonem nie robiłem i dotyczy tylko jednego obiektywy. Ktoś się spotkał z czymś takim? Ma jakiś pomysł? Nie wiem czy to od środka czy na zewnątrz.

samsung.jpeg

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Durzy Najlepiej będzie udać się z telefonem do serwisu. Nic innego z tym tutaj nie zrobimy. 

Serwis znajdziesz tutaj: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Durzy Najlepiej będzie udać się z telefonem do serwisu. Nic innego z tym tutaj nie zrobimy. 

Serwis znajdziesz tutaj: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Witam, na obiektywy nie były zakładane żadne szkła ochronne? Jeżeli nie i wpływa to na jakość obrazu należy zanieść telefon do serwisu tak jak opisał to @Kacper2
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Z tego zdjęcia widać jakby szkiełko obiektywu było zaparowane? Czy telefon nie był gdzieś zamoczony, lub miał kontakt z wodą?
Wiatrak24
Hotshot
Opcje
Witam mi również wygląda to na zaparowanie. Czy telefon jest gdzieś rozszczelniony lub posiada jakieś pęknięcie?
Durzy
Apprentice
Opcje

Czyli mówicie, że to zaparkowanie od wewnątrz? Na żywo widziałem tylko w reflektorze auta i nie wiedziałem, że tak to wygląda. Dobre, że Was zapytałem 😀 Dzięki wszystkimi za odpowiedzi.

Telefon ma 4 tygodnie, z czego używany jest od 2. Kontakt z wodą mógł mieć złapany mokrymi rękami. Nic więcej niż mój stary chińczyk, który nie miał IP67, a który przez 4 lata, żadnych takich problemów nie robił, choć był długo używany, nie raz podczas deszczu itp.

Kiedy miałem kiedyś S5 to go nawet zdążało mi się myć pod bieżącą wodą i nic się nie działo. Ten jak pisałem jest używanych od 2 tygodni i nic takiego nie robiłem.

Na telefonie nie widać żadnych uszkodzeń, rys czy pęknięć.

Kiedyś słyszałem, nie wiem na ile to prawda, że w serwisach odklejają folię z ekranu i resetują wszystkie dane?

Telefon i folię kupiłem w jednej z sieciówek, więc na gwarancji w razie czego powinni mi od nowa nakleić?

No i co z ustawieniami androida? Sporo czasu mi zajęło poustawiane wszystkiego, aby aplikacje miały niestandardowe dźwięki powiadomień i inne takie. Serwis to zresetuje? Takich ustawień nie da się z backupować? A, jeśli tak to jak?

Przyznam, że to słabe, drugi telefon Samsunga i drugi raz problemy na dzień dobry (S5 po wyjęciu z pudełka miał rąbniętą płytę główną...).

0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★
Opcje
Czy na obiektywie nie było szkła ochronnego?
miroON
Hotshot
Opcje
tylko serwis
Pod obiektyw jakims cudem dostala sie woda lub para wodna
dlaczego tak sie stalo to ciezko okreslic To stwierdzi tylko serwisant
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jesli dostaje nam sie wilgoć za obietkywami aparatów, to najczęściej puszcza uszczelka tylnej klapki lub koszyka karty SIM.
JasiuTV
Samsung Members Star ★
Opcje
Na zdjęciu widać jakby dziurkę w szkle obiektywu. Może stąd wilgoć? 1735736381784.jpg