Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 
Salt la soluție REZOLVAT

Subiect inițial:

A55 nu trimite unele SMS

(Subiect creat la: 29-01-2025 07:07 AM)
176 Vizualizări
Motanes
Helping Hand
Opțiuni
Soția are un A55 nou. Rețea Vodafone - abonament. Nu poate să trimită SMS la toată lumea. Unele mesaje nu se transmit. Eu am numere de Orange și Vodafone. Am testat și primesc și pe unul și pe celalalt, dar alte persoane cu care conversa prin SMS pe vechiul telefon nu pot primi mesaje de la ea, acum.
Am configurat Centrul de Mesaje, că altfel nu putea trimite deloc SMS. 
De la ce să fie, ce să verific, ce incantații să fac? 
Mulțumesc! 🤗
1 Soluţie
Soluţie
Motanes
Helping Hand
Opțiuni
Vă mulțumesc tuturor celor care v-ați rupt din timp să-mi sugerați o soluție!
Din păcate n-a mers nimic. Aceeași problemă o întâlneam și cu aplicația Google și cu cea de la Samsung pt sms.
Soluția care funcționează a fost o altă aplicație. Am folosit Textra, foarte funcțională și customizabilă. Nu știu de ce Google și Samsung nu au vrut, mă cam enervează că nu-mi dau seama, dar asta e situația. Am SMS pe A55 cu Textra.

Vizualizare soluţie în postul original

0 Aprecieri
22 Răspunsuri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Dar ei îi apar ca și trimise acele mesaje?
Câtă vreme telefonul trimite mesaje SMS înseamnă că la operatorul la care este ea ajung, de acolo încolo este problema. Tu primești SMS sau mesaje chat?
Motanes
Helping Hand
Opțiuni
Îi apare "Mesaj netrimis"
Eu primesc mesaj SMS, am dezactivat chat.
Am verificat, în majoritatea cazurilor nu se transmit mesajele. Eu primesc, însă, SMS, și pe Vodafone și pe Orange.
Dacă erau probleme cu configurare Centru Mesaje mă gândesc că nu trebuia să poată trimite mesaje spre mine.
0 Aprecieri
ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Salutare. Telefonul este dual sim? Cartela sim este în slotul 1? Îți las o captură de ecran de la Vodafone, cu ceva pași de urmat/verificat.

Dacă nu se rezolvă, cea mai bună variantă este să mergi într-un magazin Vodafone sau să te conversezi cu roboțelul lor până vei fi transferat către un operator. Poate este o problemă cu profilul în sistemul lor.

Eu am avut acum 2-3 ani o problema de genul, nu puteam trimite sms la nr scurte (tot Vodafone). S-a rezolvat cu suportul tehnic al lor, mi-au făcut o resetare a profilului.1738089025631.jpg
Motanes
Helping Hand
Opțiuni
Cartela în SIM 1, numărul corect configurat la Centru Mesaje, eu primesc mesaje (SMS, nu chat) de la ea, și alte persoane primesc SMS de la ea, dar în majoritatea celorlalte cazuri nu poate trimite Sms-urile.

Am format și codul #330*0000#... și degeaba.
ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Ai verificat dacă nr de telefoane respective sunt în agendă salvate cu +40?
Pentru că dacă apar doar cu 40 salvate în agendă, nu se trimite sms-ul, am pățit.
Motanes
Helping Hand
Opțiuni
Sunt numere fără +40 care primesc mesaje și numere cu +4 care nu primesc
melly4
Voyager
Opțiuni

Ai incercat si aplicatia de la google Messages? si dezactivezi RCS si activeaza SMS Delivery Report ca sa stii daca persoana respectiva a primit mesajul tau!

Motanes
Helping Hand
Opțiuni
Aplicația de mesaje Google este default pe Samsung. Pe aceea o folosesc. Nu o pot șterge, dar i-am dat dezinstalare actualizări, apoi iar actualizare și tot degeaba.

Formatul numerelor din agendă, cu sau fără +4 nu afectează. Cum am zis și anterior, la unele numere simple (fără cod de țară) mesajele sunt livrate, la altele cu cod de țară nu ajunge sms. Și viceversa.
melly4
Voyager
Opțiuni

Exemplu +40722xxxxxx  acesta este un numar trecut in agenda in format international si de obicei este absolut necesar sa fie salvate asa doar cand parasim teritoriul tarii si intram in Roaming ! local cred ca se pot scrie numerele si ex. 0722xxxxxx sau 0744xxxxxx fara sa mai fie necesar acel +4 in fata! ar trebui sa functioneze fara problreme SMS ul classic

ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
La mine s-a întâmplat sa apara cu 40, fără + în față și nu am înțeles nici acum cum de s-a întâmplat asta. Și a fost motivul pentru care nu am putut trimite sms atunci
melly4
Voyager
Opțiuni

Sicer nu mi s a intamplat niciodata asa ceva  nici pe samsung nici pe alt model ca sa nu mai dau nume de alte branduri ! cu prietenii familia iti recomand Signal !  Cred ca Brian Acton este fostul CEO  ! e focusata pe Privcy ai functii super de  scuritate de exemplu sa comunici fara Numar de telefon pe baza de creeare @ username ! plus ca  in meniul Privcy ai  Sealed Sender -Show Status Icon si Allow from anyoane ,Censorship Circumvent, Always relays calls!! mai gasesti acolo icognito keyboards , security screenshoot si vine cu functia Chat backups dezactivata default plus alte chestii marfa. Aplicatia arata fantastic ca UI eu zic ca este peste Whtsapp in plus  Signal, a 501c3 nonprofit organization.Este Open Source, There are no ads, no affiliate marketers, and no creepy tracking in Signal. 

Motanes
Helping Hand
Opțiuni
Nici eu n-am pățit niciodată, nici cu Samsung nici cu altceva (iphone, Motorola, OnePlus, HTC).

Multumesc pt recomandare, dar eu nu cred în un serviciu oferit gratuit și dezinteresat. Știi cum se zice "dacă nu costă nimic, înseamnă că tu ești marfa." Nu că am ceva de ascuns sau mă deranjează că aplicația are cookies care face statistici pe baza comportamentului meu de consum, deplasări etc. Nu sunt naiv, din momentul în care am acceptat un telefon care să-mi spună ce vreau, tot asta face și către alte entități.
Una peste alta, nu pot să le cer unora, mai mult sau mai puțin necunoscuți să-și instaleze aplicații ca să-i pot eu contacta. SMS-ul e sfânt până una alta. Cred că 99.9% din posesorii de telefoane pot primi SMS și pot trimite (mai puțin unii de la Digi).
Cred că o să încerc să folosesc altă aplicație pt SMS, că asta e stricată.
0 Aprecieri
melly4
Voyager
Opțiuni

Pe cea originala de samsung o ai disponibila in tel?  normal ca trebuie sa functioneze si sms ul classic sunt situatii cand chiar ai nevoie de SMS  . chestia cu Signal nici nu conteaza la noi n au adoptat o prea multi unii nici n au auzit de asa ceva.Au avut si ei functia de mesagerie classica in aplicatie dar i au dat remove din anumite motive de siguranta si a ramas doar pe voce si mesaje E2EE! ma gandeam s o utilizezi pe cea originala de la samsung atunci in locul celei de google sa vezi daca functioneaza corespunzator

0 Aprecieri
Motanes
Helping Hand
Opțiuni
Dacă Samsung a pus default aplicația Google e clară treaba. 😁
Cred că o să folosesc Textra. E o aplicație pe care am folosit-o în trecut cu succes.
melly4
Voyager
Opțiuni

Uite o chestie misto:" Să spui că nu-ți pasă de intimitatea ta
pentru că nu ai nimic de ascuns nu diferă cu nimic de a
spune că nu-ți pasă de libertatea de exprimare pentru
că nu ai nimic de spus. Pur și simplu, este imposibil să ignori intimitatea.
Dacă refuzi să ți-o afirmi, intimitatea îți va fi răpită" E.Snowden

0 Aprecieri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Salut,

Dezactiveaza pe telefonul respectiv Mesaje Chat sau RCS. Testeaza dupa.

Motanes
Helping Hand
Opțiuni

E dezactivată opțiunea de Mesaje Chat

ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Ah, daca ai mentionat asta deja, scuze, nu am observat. 
Atunci, activeaza functia si testeaza dupa, hehe.

Motanes
Helping Hand
Opțiuni

😄😄🤣

0 Aprecieri
GeorgeH
Mastermind
Opțiuni
Ai portat numărul din altă rețea?
0 Aprecieri