18-03-2022 06:59 AM
18-03-2022 07:24 PM
@Przemek540 Ponowne uruchomienie telefonu nie pomogło?
18-03-2022 07:30 PM
18-03-2022 07:35 PM
@Przemek540 Spróbuj wykonać Wipe Cache Partition, ten zabieg nie usuwa danych z telefonu.
[Poradnik] - Wipe Cache Partition
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...
[Poradnik] [Android 11 One UI 3] Jak wejść w tryb recovery menu
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wejść-w-try...
28-03-2022 10:47 AM
Od kilku dni mam dosłownie to samo! Telefon dostał aktualizacje już jakiś czas temu. Nie upadł, nie przegrzał się, na ekranie folia ochronna. Masakra 😞
28-03-2022 10:53 AM
30-03-2022 06:15 PM
Wipe casche rozwiązał u mnie problem bez wyłączania jakichkolwiek blokad. Boję się co będzie po aktualizacji do One UI 4.1, którą właśnie w tym momencie instaluję.
30-03-2022 07:29 PM — edytowano 30-03-2022 07:39 PM
Pierwsze wrażenia po aktualizacji do One UI 4.1 pozytywne, ale za wcześnie na świętowanie.
03-01-2023 10:47 PM
Witam,
Po aktualizacji telefonu do najnowszej wersji androida "13" , pojawia się błąd/problem uniemożliwiający korzystanie z telefonu, a mianowicie mam ustawioną jako blokadę biometrie "odcisk palca" a jako alternatywne kod pin. Obecnie telefon samoczynnie po zablokowaniu przyciskiem ekranu i próbie ponownego odblokowania pojawia się informacja, że ekran zostanie odblokowany za 2, 3, 4 a nawet 7 h jak obecnie, dodatkowo nie mogę wpisać kodu pin jako alternatywnego rodzaju odblokowania telefonu. Chciałem to zmienić w opcjach blokady ekranu, kiedy po okresie odczekania odblokowałem wreszcie telefon ale w opcjach blokady ekranu po jednokrotnej próbie wpisania kodu pin celem zmiany metody blokady pojawiła się informacja że błędnie wprowadziłem kod pin i ponownie mogę to zmienić za "Uwaga" 7 h, po czym ekran zablokował się po 30 sek bo tak ma ustawione i teraz mam taką informacje na ekranie blokady " Spróbuj ponownie za 7 godzin". Przy poprzedniej wersji systemu Android 12 miałem owszem czasami taki problem że jak nosiłem telefon w kieszenie to po wyjęciu musiałem odczekać 30 sek, 1 ,2 minuty, ale nigdy nie było czegoś takiego. Co mam zrobić jak nie mam drugiego telefonu do którego mogę przełożyć kartę, przecież nie każdy ma w domu zapasowy telefon. Dodam, że nigdy wcześniej po poprzednich aktualizacjach nie robiłem, tego całego wipe cash partition ,ale wtedy telefon działa w miarę normalnie. Chociaż te odblokowywanie palcem to w samsungu totalna porażka. Proszę o poradę czy mogę jakoś wcześniej uruchomić tzn "odblokować mój telefon". Telefon z wolnej sprzedaży , aktualizacja wykonana przez OTA.
03-01-2023 11:50 PM
04-01-2023 12:41 AM
Dziękki, ale nie mogę tego zrobić w ten sposób, bo klikając w podany link, miałem tam zarejestrowany jakiś "stary model samsunga", którego już dawno nie posiadam, więc go usunąłem i teraz mam tylko informacje "brak zarejestrowanych urządzeń". Czy można prosić o informacje jak dodać tam aktualny model telefonu, który posiadam.