Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

A52s nie można odblokować ekranu... po dzisiejszej aktualizacji dalej to samo.

(Temat utworzony: 18-03-2022 06:59 AM)
4959 Wyświetlenia
Przemek540
Journeyman
Opcje
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Przemek540 Ponowne uruchomienie telefonu nie pomogło? 

0 Like
Przemek540
Journeyman
Opcje
Pomaga na chwilę. Czasem po 5 min już jest ten problem, czasem po godzinie czy dwóch. Aktualnie wyłączyłem wszystkie blokady, zostało tylko przeciągnięcie palcem i od tego momentu wszystko ok... 4 godziny jest ok
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Przemek540 Spróbuj wykonać Wipe Cache Partition, ten zabieg nie usuwa danych z telefonu.

[Poradnik] - Wipe Cache Partition
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

[Poradnik] [Android 11 One UI 3] Jak wejść w tryb recovery menu
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wejść-w-try...

0 Like
romaniukr
Apprentice
Opcje

Od kilku dni mam dosłownie to samo! Telefon dostał aktualizacje już jakiś czas temu. Nie upadł, nie przegrzał się, na ekranie folia ochronna. Masakra 😞

0 Like
Przemek540
Journeyman
Opcje
Zrób tak jak mi doradzono. Najpierw wyłączyłem wszystkie blokady, twarzy, odciski, piny. Zostawiłem samo przeciągnięcie. Zrobiłem też wipe cache partition. Od tego momentu poczekałem 3 dni. Później ustawiłem pin, odciski i twarz, na razie wszystko działa jak należy
romaniukr
Apprentice
Opcje

Wipe casche rozwiązał u mnie problem bez wyłączania jakichkolwiek blokad. Boję się co będzie po aktualizacji do One UI 4.1, którą właśnie w tym momencie instaluję.

0 Like
romaniukr
Apprentice
Opcje

Pierwsze wrażenia po aktualizacji do One UI 4.1 pozytywne, ale za wcześnie na świętowanie.

0 Like
pgolda1
First Poster
Opcje

Witam, 

Po aktualizacji telefonu do najnowszej wersji androida "13" , pojawia się błąd/problem uniemożliwiający korzystanie z telefonu, a mianowicie mam ustawioną jako blokadę biometrie "odcisk palca" a jako alternatywne kod pin. Obecnie telefon samoczynnie  po zablokowaniu przyciskiem ekranu i próbie ponownego odblokowania pojawia się informacja, że ekran zostanie odblokowany za 2, 3, 4 a nawet 7 h jak obecnie, dodatkowo nie mogę wpisać kodu pin jako alternatywnego rodzaju odblokowania telefonu. Chciałem to zmienić w opcjach blokady ekranu, kiedy po okresie odczekania odblokowałem wreszcie telefon ale w opcjach blokady ekranu po jednokrotnej próbie wpisania kodu pin celem zmiany metody blokady pojawiła się informacja że błędnie wprowadziłem kod pin i ponownie mogę to zmienić za "Uwaga" 7 h, po czym ekran zablokował się po 30 sek bo tak ma ustawione i teraz mam taką informacje na ekranie blokady "  Spróbuj ponownie za 7 godzin". Przy poprzedniej wersji systemu Android 12 miałem owszem czasami    taki problem że jak nosiłem telefon w kieszenie to po wyjęciu musiałem odczekać 30 sek, 1 ,2  minuty, ale nigdy nie było czegoś takiego. Co mam zrobić jak nie mam drugiego telefonu do którego mogę przełożyć kartę, przecież nie każdy ma w domu zapasowy telefon. Dodam, że nigdy wcześniej po poprzednich aktualizacjach nie robiłem, tego całego wipe cash partition ,ale wtedy telefon działa w miarę normalnie. Chociaż te odblokowywanie palcem to w samsungu totalna porażka. Proszę o poradę czy mogę jakoś wcześniej uruchomić tzn "odblokować mój telefon".  Telefon z wolnej sprzedaży , aktualizacja wykonana przez OTA.                                       

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, jeśli telefon jest połączony z internetem, to można spróbować odblokować go zdalnie przez komputer, przy pomocy Find my Mobile u wybieramy opcję odblokuj telefon/ ekran ->

http://findmymobile.samsung.com/

Po odblokowaniu zalecam wykonać Wipe Cache Partition i reset do ustawień fabrycznych bez kopii zapasowej

| Jak wykonać Wipe Cache Partition|
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
pgolda1
First Poster
Opcje

Dziękki, ale nie mogę tego zrobić w ten sposób, bo klikając w podany link, miałem tam zarejestrowany jakiś "stary model samsunga", którego już dawno nie posiadam, więc go usunąłem i teraz mam tylko informacje "brak zarejestrowanych urządzeń". Czy można prosić o informacje jak dodać tam aktualny model telefonu, który posiadam. 

0 Like