Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A50] - wysoka temperatura CPU

(Temat utworzony: 30-06-2019 11:08 AM)
1600 Wyświetlenia
TechnologyPRO
Journeyman
Opcje

Witam, od kilku dni posiadam A50 i zauważyłem że temperatura CPU przy normalnym użytkowaniu wynosi ok. 55 stopni, przy oglądaniu np. YT na pełnym ekranie 62 stopnie, mierzylem programem CPU temp. Dodam że telefon był ciepły ale nie gorący. Czy to normalne dla tego modelu? Liczę na szybko odpowiedź :smiling-face: 

0 Like
8 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@TechnologyPRO  Czy masz taki soft A505FNXXU1ASE3 ? 

0 Like
TechnologyPRO
Journeyman
Opcje

Nie, mam inny soft, poniżej zdjęcia 20190630_111557.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Według mnie masz taki sam jaki podałem wcześniej. Jak masz tak wysokie temperatury CPU  jak napisał to pozostaje Ci wizyta w serwisie. Tu na forum nie jesteśmy Ci więcej pomóc.

http://doc.samsungmobile.com/SM-A505FN/TPL/doc.html

0 Like
TechnologyPRO
Journeyman
Opcje

Pobrałem inna aplikacje do mierzenia temratury, ta pokazuje okolice 36 stopni, wg mnie jest to bardziej wiarygodne bo jak zaznaczyłem wcześniej, telefon jest ciepły ale nie gorący, czy jest jakiś sprawdzony sposób na zmierzenia temperatury CPU bez roota? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Też apka Phone info pokaże Ci temperaturę udządzenia jak miałbyś takie temperatury jak pisałeś to byś od razu wyczuł że jest gorący a nie Ciepły.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TechnologyPRO, podejrzewam, że pierwsza aplikacja, którą sprawdzałeś temperaturę, pokazywała błędne dane. Drugi program pokazał odpowiednią temperaturę więc warto skorzystać z kolejnej aplikacji i upewnić się, że wszystko z telefonem jest w porządku. Przy 60 stopniach telefon byłby bardzo gorący i ciężko byłoby go utrzymać w dłoni.

0 Like
TechnologyPRO
Journeyman
Opcje

Czyli temperatura ok. 40 stopni dla tego telefonu to odpowiednia? Pobrałem jeszcze 3 aplikacje i również pokazywały ok 36-37 stopni więc raczej dobrze pokazują. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TechnologyPRO, nie znam prawidłowych wartości, ale z tego co piszą użytkownicy na forum to normalna temperatura w różnych telefonach waha się pomiędzy 30 a 38 stopni. Jeżeli uważasz, że temperatura jest zbyt wysoka lub telefon trzyma się niekomfortowo w dłoni to w takim wypadku będziesz musiał udać się do serwisu.

0 Like