08-04-2019 10:50 PM – ostatnio edytowany 31-05-2020 09:04 PM przez EwaK
Witam! Mam pytanie odnośnie Samsunga Galaxy A50. Posiadam go od 2 tyg i zauważyłem że sam z siebie się reseruje (uruchamia panowanie). Na początku myślałem że przez przypadek sam to zrobiłem w kieszeni itp. potem że może etui ma na to wpływ, ale teraz zauważyłem ze robi to samoczynnie, leżał nie używany po pewnym czasie podnoszę go i mam powiadomienie że telefon uruchamia się ponownie. Chciałbym się dowiedzieć czy jest to wada telefonu. Czy poprawione zostanie to w jakieś aktualizacji, i czy też takie zjawisko występuje u innych użytkowników. W załączniku przesyłam screenshot powiadomienia
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
13-10-2020 12:12 PM
31-10-2020 01:47 PM
31-10-2020 04:31 PM
Przywróć ustawienia fabryczne i nie przywracaj kopii zapasowej. Jeżeli telefon będzie się restartował w dalszym ciągu to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.
ustawienia fabryczne: https://eu.community.samsung.com/t5/Telefony-i-smartfony/Poradnik-Soft-Hard-Reset-Tryb-Bezpieczny-i-...
31-10-2020 04:35 PM
31-10-2020 04:40 PM
W takim wypadku nie będziemy w stanie stwierdzić czy problem leży po stronie błędów w oprogramowaniu lub konfiguracji telefonu czy też jest to usterka sprzętowa.
31-10-2020 05:13 PM
31-10-2020 05:23 PM
Jedyne co mogę zasugerować to sprawdzenie dla tych aplikacji czy synchronizują dane z chmurą lub posiadają inne możliwości zapisywania danych poza telefonem. Większość fabrycznych aplikacji może synchronizować dane więc po resetowaniu i zalogowaniu do aplikacji nie tracimy żadnych danych.
18-06-2022 07:39 PM
Cześć. Odkurze trochę temat. Mam dokładnie ten sam model telefonu, po 2 latach od zakupu i wymianie ładowarki na niefabryczną, telefon zaczął całkowicie zwariować. Zaczął się wyłączać nawet po kilkadziesiąt razy dziennie. Po tym czasie kupiłem fabryczną ładowarkę, zrobiłem reboota. Telefon zaczął pracować jakby nieco normalniej, jednak dalej ma problemy z wyłączeniem się. Apek posiadam na chwilę obecną bardzo niewiele, więc to nie jest raczej kwestia żadnej z nich. Największym problemem jest przebrnięcie przez restart telefonu, potrafi się on zrestartować nawet 10-15 razy zanim przejdzie do ekranu wpisywania PINu. Później potrafi przez cały dzień działać bez wyłączenia się (jednak tylko przy użyciu podstawowych aplikacji jak Messenger, gier etc nawet nie próbuje włączać). Ma ktoś jakiś pomysł, co jeszcze mogę zrobić?
20-06-2022 12:07 PM
Przywróć ustawienia fabryczne bez kopii zapasowej. Jeżeli problem pozostanie to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.
Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...