Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[A50] Samsung Galaxy A50- Częste samoczynne resetowanie

(Temat utworzony: 08-04-2019 10:50 PM)
28698 Wyświetlenia
Marcin7
Journeyman
Opcje

Witam! Mam pytanie odnośnie Samsunga Galaxy A50. Posiadam go od 2 tyg i zauważyłem że sam z siebie się reseruje (uruchamia panowanie). Na początku myślałem że przez przypadek sam to zrobiłem w kieszeni itp. potem że może etui ma na to wpływ, ale teraz zauważyłem ze robi to samoczynnie, leżał nie używany po pewnym czasie podnoszę go i mam powiadomienie że telefon uruchamia się ponownie. Chciałbym się dowiedzieć czy  jest to wada telefonu. Czy poprawione zostanie to w jakieś aktualizacji, i czy też takie zjawisko występuje u innych użytkowników. W załączniku przesyłam screenshot powiadomienia Screenshot_20190407-125622_Samsung Experience Home.jpg

0 Like
Przejdź do rozwiązania
38 Odpowiedzi
franek681
Navigator
Opcje
Tak wiem, już kolega wyzej napisał o Wipe cache.
0 Like
franek681
Navigator
Opcje
Niestety, po dwóch tygodniach od wipe cache, telefon znowu się zrestartował 😞
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Przywróć ustawienia fabryczne i nie przywracaj kopii zapasowej. Jeżeli telefon będzie się restartował w dalszym ciągu to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

ustawienia fabryczne: https://eu.community.samsung.com/t5/Telefony-i-smartfony/Poradnik-Soft-Hard-Reset-Tryb-Bezpieczny-i-...

0 Like
franek681
Navigator
Opcje
Nie chce przywracać ustawień fabrycznych.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W takim wypadku nie będziemy w stanie stwierdzić czy problem leży po stronie błędów w oprogramowaniu lub konfiguracji telefonu czy też jest to usterka sprzętowa.

0 Like
franek681
Navigator
Opcje
Domyślam się, ale mam dużo aplikacji i nie chce stracić danych.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jedyne co mogę zasugerować to sprawdzenie dla tych aplikacji czy synchronizują dane z chmurą lub posiadają inne możliwości zapisywania danych poza telefonem. Większość fabrycznych aplikacji może synchronizować dane więc po resetowaniu i zalogowaniu do aplikacji nie tracimy żadnych danych.

0 Like
Members_98MilSC
First Poster
Opcje

Cześć. Odkurze trochę temat. Mam dokładnie ten sam model telefonu, po 2 latach od zakupu i wymianie ładowarki na niefabryczną, telefon zaczął całkowicie zwariować. Zaczął się wyłączać nawet po kilkadziesiąt razy dziennie. Po tym czasie kupiłem fabryczną ładowarkę, zrobiłem reboota. Telefon zaczął pracować jakby nieco normalniej, jednak dalej ma problemy z wyłączeniem się. Apek posiadam na chwilę obecną bardzo niewiele, więc to nie jest raczej kwestia żadnej z nich. Największym problemem jest przebrnięcie przez restart telefonu, potrafi się on zrestartować nawet 10-15 razy zanim przejdzie do ekranu wpisywania PINu. Później potrafi przez cały dzień działać bez wyłączenia się (jednak tylko przy użyciu podstawowych aplikacji jak Messenger, gier etc nawet nie próbuje włączać). Ma ktoś jakiś pomysł, co jeszcze mogę zrobić?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Przywróć ustawienia fabryczne bez kopii zapasowej. Jeżeli problem pozostanie to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...