Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[A50] Samsung A50 - Brak dźwięków systemowych i aplikacji

(Temat utworzony: 28-03-2020 12:49 PM)
33329 Wyświetlenia
mariuszklinicki
Explorer
Opcje

Witam wszystkich. Mam problem z dźwiękami. Mianowicie głośnik jako głośnik działa gdyż jeśli ktoś dzwoni słychać dźwięk. W menu testowym również test głośnika wypada ok . działa. Problem zaczyna się gdy włączam aplikacje (np. Youtube) - brak dźwięku przy odtwarzaniu filmów. Również brak dźwięków przy blokowaniu telefonu. Zaznaczę , że dźwięki działają gdy włożę słuchawki. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mariuszklinicki
Explorer
Opcje
Problem rozwiązany. Rozebrałem telefon. Umyłem płyty i dźwięk wrócił. Najwidoczniej gdzieś dostał wilgoci i zwarcie robiło a telefon myślał , że słuchawki są cały czas podłączone. Temat do zamknięcia :smiling-face: Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za pomoc

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

41 Odpowiedzi
MarcinA
Expert
Opcje

Witam

Ustawienia ->  Dźwięki i wibracja ->Głośność .

Może tutaj suwaki są wyzerowane ? 

mariuszklinicki
Explorer
Opcje

Jak widzisz tutaj wszystko jest ok. Nie mam pomysłu . Hard reset wykonany,  wipe data factory też. Dalej dźwięku brak . z tym że głośnik działa bo jak ktoś dzwoni to telefon też dzwoni.Jak widzisz tutaj wszystko jest ok. Nie mam pomysłu . Hard reset wykonany, wipe data factory też. Dalej dźwięku brak . z tym że głośnik działa bo jak ktoś dzwoni to telefon też dzwoni.

0 Like
MarcinA
Expert
Opcje

Podebrane z podobnego tematu 

"dodatkowo wykonaj wipe cache partition z poziomu recovery." 

0 Like
mariuszklinicki
Explorer
Opcje

W poprzedniej odpowiedzi pisałem że to zrobiłem. Niestety nic nie pomogło. Dziwne jest to , że głośnik działa przy dzwonkach. Nie działa przy apkach , muzyce, wciskaniu przycisków. 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mariuszklinicki, Może jakaś aplikacja powoduje takie zachowanie. Sprawdź, jak telefon będzie się zachowywał w trybie bezpiecznym.

0 Like
mariuszklinicki
Explorer
Opcje
Sprawdziłem również tryb bezpieczny. Pozatym hard reset i wszystkie aplikacje usunięte.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mariuszklinicki, przyznam, że dziwna sprawa. Czy telefon jest połączony przez Bluetooth z innymi akcesoriami? Czy po wykonaniu hard resetu przywracałeś kopię zapasową?

0 Like
mariuszklinicki
Explorer
Opcje
Telefon po hard resecie - czyli jako czysty reaguje tak samo. Gdy podłacze głośnik bluetooth muzyka i wszystko działa idealnie.
Nie przywracałem kopii zapasowej . Bardzo dziwna sprawa gdyż dzwonek działa .
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mariuszklinicki, sprawdź działanie głośników w trybie testowym. Wpisz na klawiaturze kod *#0*# i kliknij w opcję SPEAKER. Kolejne kliknięcia będą włączać pozostałe głośniki. W sumie powinieneś usłyszeć trzy razy tą samą melodię.

0 Like