02-09-2019 09:23 PM – ostatnio edytowany 31-05-2020 08:50 PM przez EwaK
Samsung Galaxy A50 2019
Telefon leży na stole, ktoś dzwoni. Podnosze żeby odebrać i automatycznie sam odrzuca połączenie. Prawie za każdym razem. Przeszukałam cały telefon i internet żeby znaleźć jakąś pomoc ale nic.. Ktoś miał taki problem? Wie jak to rozwiązać?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
03-09-2019 09:00 AM
@Ruda102, rozumiem, że wyłączenie i ponowne włączenie nie rozwiązało problemu. Sprawdź czy telefon działa poprawnie z kartą innego operatora. Spróbuj również wykonać hard reset. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej po zresetowaniu telefonu. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Daj znać czy to pomogło.
03-09-2019 12:04 AM
@Ruda102, na początek spróbuj wyłączyć oraz ponownie włączyć telefon. Czy problem występował od nowości czy pojawił się dopiero po czasie? Czy możesz poprawnie wykonywać połączenia? Telefon pochodzi od operatora czy został zakupiony w wolnej sprzedaży?
03-09-2019 07:54 AM
Telefon kupiłam od operatora. I właściwie ma to od samego początku, mam go może z dwa tygodnie...
I połączenia wychodzące normalnie wykonuje
@mirudo24 napisał(a):@Ruda102, na początek spróbuj wyłączyć oraz ponownie włączyć telefon. Czy problem występował od nowości czy pojawił się dopiero po czasie? Czy możesz poprawnie wykonywać połączenia? Telefon pochodzi od operatora czy został zakupiony w wolnej sprzedaży?
03-09-2019 09:00 AM
@Ruda102, rozumiem, że wyłączenie i ponowne włączenie nie rozwiązało problemu. Sprawdź czy telefon działa poprawnie z kartą innego operatora. Spróbuj również wykonać hard reset. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej po zresetowaniu telefonu. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Daj znać czy to pomogło.
17-04-2021 11:32 AM
17-04-2021 10:02 PM
Ekran z możliwością odebrania powinien pojawiać się dokładnie tak samo jak poprzednio. Sprawdź czy problem występuje w trybie bezpiecznym. Do kompletu wykonaj wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu.
Instrukcja - tryb bezpieczny
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...