Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung Galaxy A50 problem z ładowaniem

(Temat utworzony: 10-12-2024 10:48 AM)
204 Wyświetlenia
hubson44
Apprentice
Opcje

Witam.Posiadam samsunga galaxy a 50. lecz mam problem z ładowaniem. jest całkowicie rozładowany leczy gdy podłącze ładowarke to tylko sie wyswietla kolko i piorunek ale nic sie nie ładuje. nawet gdy jest tak podlaczony przez całą noc. wczesniej jeszcze sie dało sie go włączyć ale zaraz sie wyłączał bo pokazywało 0%.

czy to moze byc wina betrii?

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. W A50 jak i A70 problemem była wypinająca się główna taśma. Proszę podłączyć telefon do ładowania i przycisnąć w tym miejscu, jeśli ładowanie nie powróci poprawne, będzie oznaczać to problem z modułem ładowania. Co do sprawdzenia czy płyta ma napięcie z ładowarki możemy sprawdzić tylko rozbierając telefon.804b5da7e299ec715be88d324f37edca_1000002672_1733842396.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
hubson44
Apprentice
Opcje

Dziękuje za odpowiedzi. Przed przeczytanie posta ktory napisal Technik doszedlem do tego sam.Rzeczywiscie głowna tasma sie wypinala i wcisniecie w tym miejscu.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@hubson44 Spróbuj użyć innej ładowarki oraz kabla.

hubson44
Apprentice
Opcje

Już sprawdzałem ale nic to nie dało. Gdy mam podłączoną ładowarkę to na stykach od portu ładującego pokazuje ze jest napięcie 4,50V.

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@hubson44 Być może uszkodziło się wejście, bądź płyta odpowiedzialna za ładowanie. 

Zapoznaj się jeszcze z tym tematem, ale najprawdopodobniej bez serwisu się nie obejdzie.

Serwis znajdziesz tutaj: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Problemy z ładowaniem? Sprawdź potencjalne przyczyny.
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/problemy-z-%C5%82adowaniem-sprawd%C5%BA...

hubson44
Apprentice
Opcje

A czy istnieje możliwość sprawdzenia czy napięcie dochodzi do baterii?

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@hubson44 Trudno mi powiedzieć, bo za bardzo się na tym nie znam. 

0 Like
hubson44
Apprentice
Opcje

teraz sprawdzilem napiecie baterii i wynosi 3,46v a na bateri napisane jest ze 4,40v

0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Bez rozłożenia telefonu raczej nie. Najlepiej będzie wiedział @_Technik_
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. W A50 jak i A70 problemem była wypinająca się główna taśma. Proszę podłączyć telefon do ładowania i przycisnąć w tym miejscu, jeśli ładowanie nie powróci poprawne, będzie oznaczać to problem z modułem ładowania. Co do sprawdzenia czy płyta ma napięcie z ładowarki możemy sprawdzić tylko rozbierając telefon.804b5da7e299ec715be88d324f37edca_1000002672_1733842396.jpg
Rozwiązanie
hubson44
Apprentice
Opcje

Dziękuje za odpowiedzi. Przed przeczytanie posta ktory napisal Technik doszedlem do tego sam.Rzeczywiscie głowna tasma sie wypinala i wcisniecie w tym miejscu.