21-01-2018 08:31 PM – ostatnio edytowany 21-05-2020 11:42 AM przez EwaK
Mam problem z transmisja danych w tym modelu. Na początku stycznia przyszła akt. Androida. Po zainstalowaniu zniknęła ikonka LTE i nie można się było połączyć z internetem mobilnym. Nie pomagał reset ustawień APN. Dopiero przywròcenie ustawień fabrycznych pomogło. Ale problem po tygodniu powròcił. Jest jakiś inny sposòb? Trochę słabo przywracać fabryczne ustawienia telefonu raz na tydzień.
09-04-2024 11:16 AM
Hejka - mam podobny problem - w randomowych odstępach czasu mój A52S 5G "gubi/traci" internet - nie pomaga włączenie i wyłaczenie transmisji danych... ale pomaga za to przełączenie się z internetem na drugą kartę SIM (mam włożone dwie) - wystarczy przeskoczyć na chwilkę na drugą kartę i powrót na tę pierwszą podstawową i wszystko wraca do normy i znowu przez jakiś czas internet działa płynnie.
Niestety problem ten pojawił się po którejś aktualizacji i pomimo wgrywanych kolejnych poprawek nadal istnieje. Teoretycznie wygląda mi to na jakiś problem albo z managerem połaczeń albo managerem kart SIM.
09-04-2024 11:22 AM
@Members_TCxE5Em, na początek tak samo spróbuj wykonać zabieg Wipe Cache Partition: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...