Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[A5] Mój telefon wyłącza się przy 40%, po ponownym włączeniu mam 1%

(Temat utworzony: 01-11-2017 09:48 PM)
3315 Wyświetlenia
Szymoneo
First Poster
Opcje

Cześć. Mam do was pytanie.  Mój telefon wyłącza się przy 40%, po ponownym włączeniu mam 1% ale telefon mimo korzystania nie wyłącza się nawet do godziny. Czy ktoś wie jak można to naprawić? 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Damian K
Hotshot
Opcje

Cześć Szymoneo,

W takiej sytuacji prawdopodobnie konieczna będzie naprawa serwisowa, natomiast warto spróbować 'skalibrować' stan naładowania baterii tak, żeby system odczytywał go poprawnie.

W tym celu należ
y wykonać następujące kroki:

1. Rozładuj całkowicie telefon tak, żeby sam się wyłączył.
2. Spróbuj go włączyć i poczekaj chwilę, żeby wyłączył się jeszcze raz.
3. Podłącz telefon do ładowarki i pozwól, by naładował się w pełni, do poziomu 100%

4. Odłącz ładowarkę i uruchom telefon. Prawdopodobnie na pasku statusu nie zobaczysz 100% naładowania, w związku z tym na włączonym telefonie podłącz ładowarkę i pozwól urządzeniu naładować się do końca.

5. Odłącz ładowarkę i zrestartuj telefon. Jeśli nadal nie pokazuje 100%, powtarzaj punkt 4 kilka razy, dopóki nie stwierdzisz, że bardziej naładować się go nie da.

6. Pozwól, by telefon rozładował się aż do wyłączenia.

7. Nie włączając telefonu, jeszcze raz naładuj go w pełni.

I ode mnie jeszcze dosyć istotna uwaga. Nie wykonuj tej procedury regularnie. Jej częste używanie będzie skracać żywotność baterii. Potraktuj to jako jednorazową instrukcję, która może pomóc Ci skalibrować wyświetlanie stanu baterii w telefonie.

Jeżeli to nie pomoże – problemem będzie musiał zająć się autoryzowany serwis.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 Odpowiedzi
Krolik
Apprentice
Opcje

Cześć Szymoneo,

Na wstępie zrób proszę kopię zapasową danych przy użyciu programu komputera i kabelka USB poprzez Smart Switch. Następnie przywróć ustawienia fabryczne telefonu. Jeśli to nie rozwiąże problemu niezbędne będzie przekazanie telefonu do serwisu. Listę autoryzowanych serwisów lokalnych znajdziesz pod linkiem:
http://www.samsung.com/pl/support/servicelocation/

Możesz również wysłać telefon do cyfrowego centrum serwisowego, wszelkie informacje znajdziesz na stronie http://www.ccsonline.pl w zakładce Serwis -> Bezpłatny kurier. 

pozdrawiam

Kliknij "Lajk" i "Zaakceptowano jako rozwiązanie" jeśli moja odpowiedź była pomocna! :smiling-face:
0 Like
Rozwiązanie
Damian K
Hotshot
Opcje

Cześć Szymoneo,

W takiej sytuacji prawdopodobnie konieczna będzie naprawa serwisowa, natomiast warto spróbować 'skalibrować' stan naładowania baterii tak, żeby system odczytywał go poprawnie.

W tym celu należ
y wykonać następujące kroki:

1. Rozładuj całkowicie telefon tak, żeby sam się wyłączył.
2. Spróbuj go włączyć i poczekaj chwilę, żeby wyłączył się jeszcze raz.
3. Podłącz telefon do ładowarki i pozwól, by naładował się w pełni, do poziomu 100%

4. Odłącz ładowarkę i uruchom telefon. Prawdopodobnie na pasku statusu nie zobaczysz 100% naładowania, w związku z tym na włączonym telefonie podłącz ładowarkę i pozwól urządzeniu naładować się do końca.

5. Odłącz ładowarkę i zrestartuj telefon. Jeśli nadal nie pokazuje 100%, powtarzaj punkt 4 kilka razy, dopóki nie stwierdzisz, że bardziej naładować się go nie da.

6. Pozwól, by telefon rozładował się aż do wyłączenia.

7. Nie włączając telefonu, jeszcze raz naładuj go w pełni.

I ode mnie jeszcze dosyć istotna uwaga. Nie wykonuj tej procedury regularnie. Jej częste używanie będzie skracać żywotność baterii. Potraktuj to jako jednorazową instrukcję, która może pomóc Ci skalibrować wyświetlanie stanu baterii w telefonie.

Jeżeli to nie pomoże – problemem będzie musiał zająć się autoryzowany serwis.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.