Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A5] Czujnik wilgoci

(Temat utworzony: 16-07-2017 05:08 PM)
2872 Wyświetlenia
Matthieu23
Student
Opcje

Witam, mam problem z czujnikiem wilgotności na porcie ładowarki w telefonie Samsung Galaxy A5 2017. Telefon zakupiłem w tym roku, można powiedzieć że od razu jak tylko wszyszedł na rynek. Więc jest nowy, nie zniszczony a już coś się dzieje. Po aktualizacji androida, ciagle mi wyskakuje taki komunikat, nie wiem co mam zrobić. Telefon jest na gwarancji i jest ubezpiecziony. Ale to wina nie moja że tak się to robi, tylko wina urzadzenia. 

10 Odpowiedzi
MarekZ
Voyager
Opcje

Hej @Matthieu23

W takim przypadku najlepiej wysłać telefon do najbliższego autoryzowanego serwisu. Tam technik sprawdzi co się dzieje.

Dane kontaktowe i informacje o możliwości bezpłatnej przesyłki urządzenia do centrali serwisowej są pod poniższymi adresami:
http://www.ccsonline.pl
http://www.ctdipolska.pl

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
Matthieu23
Student
Opcje

A za ten serwis przyjdzie mi płacić, bo to przyczyna urządzenia a nie z mojej winy, więc na czym to będzie polegało. Skoro tak to po prostu dam do tego sklepu w którym go kupowałem i niech oni tym się zajmą. 

0 Like
Dashuwa
First Poster
Opcje
hej, od kilku miesiecy mam samsunga a52, i  od wczoraj zaczela pokazywac mi sie kropla i nie moglem ladowac telefonu, po kilku godzinach yo znika na kilka godzin jednak drazni mnie to bardzo, (port nid jest mokry, suszylem go oraz sprawdzalem czy da jakies zabrudzenia) tez tak ktos mial z was?
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Dashuwa Witam. W Samsungach nieraz wariował czujnik wilgoci, miałem już kilka takich przypadków na serwisie. Wymiana tylko pomagała.
gesto
Navigator
Opcje
Witam. Dostałem powiadomienie takie na telefon mimo że nie miał telefon kontaktu z wodą 

image

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proszę ponownie uruchomić telefon, ale bardzo prawdopodobne jest to, że to nadaje się do wymiany serwisowej, ponieważ czujniki mogły ulec awarii

Ostatecznie można spróbować wykonać reset do ustawień fabrycznych bez kopii zapasowej.

Zobaczymy czy dalej będzie się pojawiał
domino5
Voyager
Opcje
Ja wkładając inną przejscowke do słuchawek niż samsunga, też taki komunikat wyskoczył. Ale samo minęło.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@domino5  Możliwe że dostała się wilgoć do portu USB i dopóki nie wyschło był komunikat. 

domino5
Voyager
Opcje
Żadnej wilgoci nie było. Poprostu samsung nie akceptuje innej przejściówki niż oryginał. Trzeba wydać 59zl 😊