Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A5] BLOKADA EKRANU

(Temat utworzony: 05-12-2017 07:49 PM)
14878 Wyświetlenia
bartekk77
Journeyman
Opcje

Witam,

posiadam telefon Samsun A5 2016 i mam problem z ustawieniem blokady ekranu,

chodzi mi o blokadę ekranu tak że idzie tylko odblokować poprzez odcisk palca i kod pin, tak mam ustawione w Ustawienie > Ekran blokady i zabezpieczenia > Typ blokady ekranu > i tam mam Kod PIN, Odciski palców,

tak jest lecz tylko wtedy jak telefonu nie odblokowuje po jego zablokowaniu, czyli jak zablokuje telefon i od razu chce go odblokować to wystarczy przeciągnąć palcem i telefon odblokowany.  jest to dla mnie uciążliwe ponieważ jak blokuje telefon, chowam go do kieszenie a on mi się odblokowuje i szaleje..

pomoże ktoś?

pozdrawiam

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Sprawdziłem ustawienia blokady ekranu.

Sytuacja z otwartą kłódką, tak jak u CIebie pojawia się jedynie przy włączonych opcjach Smart Lock.

Sprawdź jeszcze Ustawienia > Ekran blokady i zabezpieczenia > Ustawienia bezpiecznej blokady > Smart lock

smart locksmart lock

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
bartekk77
Journeyman
Opcje

Udało się!

miał rację, miałem włączoną opcję Smart Lock.

Miałem aktywowane

dwie opcje "Wykrywanie kontaktu z ciałem" i "Zaufane miejsca".

Dzięki wszystkim którzy chcieli pomóż w rozwiązaniu problemu, a najbardziej

Dzięki wszystkim jeszcze raz!

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A sprawdź w ustawieniach bezpiecznej blokady opcje "Zablokuj automatycznie" jaki masz ustawiony czas. Wybierz tryb "Natychmiast".

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
bartekk77
Journeyman
Opcje

niestety nie pomogło..

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Wyzeruj te ustawienia zrestartuj telefon i ustawa od nowa. Musi działać.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
bartekk77
Journeyman
Opcje

no niestety nie działa..

nie wiem co źle robie czy coś jest z telefonem, w screen pokaże jak mam ustawione może zauważycie co jest nie tak:

Screenshot_20171206-205928.png

Screenshot_20171206-205939.png

Screenshot_20171206-210216.png

i chodzi o to że jak zabklokuje telefon i od razu chce go odblokować to mam taki pulpit i mogę go odblokować bez PINu tylko wystraczy przeciągnąć palcem:

Screenshot_20171206-205955.png

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Teraz przypomniał mi się mały myk. Gdy na ekranie wyświetla się kłódka i napis przeciągnij aby odblokować naciśnij na tę kłódeczkę, powinna się zamknąć. :winking-face:

0 Like
bartekk77
Journeyman
Opcje

tak zgadza się, działa jak kłódka jest zamknięta :smiling-face: tylko za każdym razem muszę ją zamknąć, to znaczy zablokuje telefon, naciskam klawisz zasilania żeby odblokować, wyświetla mi się kłódka otwarta, zamykam ją i wtedy chce kod PIN, tylko tak za każdym razem musze.. czyli tak mnie to nie ratuje.. a nie idzie tej "kłodki" zamknąć na stałe? :smiling-face:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
No właśnie nie.
Jeżeli to zamierzone działanie, bo podobnie jest w S8+ to faktycznie nie ułatwia zabezpieczenia i użytkowania, ale może okazać się, że to jakiś bug systemowy, warty zwrócenia uwagi i poprawienia. Tu muszą zadziałać nasi eksperci, w celu pogłębienia lub przekazania dalej tej informacji sprawdzenia jej.

0 Like
bartekk77
Journeyman
Opcje

no to nic, trudno trzeba się męczyć dalej :smiling-face:

ale dziękuje za chęci w pomocy,

pozdrawiam :smiling-face:

0 Like
Michal_P
Voyager
Opcje

@KrzysiekK, @Damian K, @Anonymous User, @TomekR - spójrzcie i postarajcie się pomóc @bartekk77

MichałP