Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[A5] BLOKADA EKRANU

(Temat utworzony: 12-12-2017 10:24 PM)
15281 Wyświetlenia
bartekk77
Journeyman
Opcje

Witam,

posiadam telefon Samsun A5 2016 i mam problem z ustawieniem blokady ekranu,

chodzi mi o blokadę ekranu tak że idzie tylko odblokować poprzez odcisk palca i kod pin, tak mam ustawione w Ustawienie > Ekran blokady i zabezpieczenia > Typ blokady ekranu > i tam mam Kod PIN, Odciski palców,

tak jest lecz tylko wtedy jak telefonu nie odblokowuje po jego zablokowaniu, czyli jak zablokuje telefon i od razu chce go odblokować to wystarczy przeciągnąć palcem i telefon odblokowany.  jest to dla mnie uciążliwe ponieważ jak blokuje telefon, chowam go do kieszenie a on mi się odblokowuje i szaleje..

pomoże ktoś?

pozdrawiam

0 Like
13 Odpowiedzi
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @bartekk77

Jutro będę miał dostęp do A5 2016, sprawdzę jak to wygląda i dam Ci znać.

Jeśli możesz wrzuć jeszcze screen z wersją softu. Sprawdzę, czy to ogólna luka w oprogramowaniu czy indywidualny przypadek na Twoim telefonie.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@bartekk77

Jeszcze jaedna mała sugestia z mojej strony.

Gdy ustawiasz odcisk palca, po zakończonym procesie powinno wyskoczyć okno z możliwością weryfikacji zapisanego już wzorca, które należy zatwierdzić zalogowaniem się do konta Samsung.

Po tej czynności kłódka powinna być zamknięta.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Rozwiązanie
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Sprawdziłem ustawienia blokady ekranu.

Sytuacja z otwartą kłódką, tak jak u CIebie pojawia się jedynie przy włączonych opcjach Smart Lock.

Sprawdź jeszcze Ustawienia > Ekran blokady i zabezpieczenia > Ustawienia bezpiecznej blokady > Smart lock

smart locksmart lock

Rozwiązanie
bartekk77
Journeyman
Opcje

Udało się!

miał rację, miałem włączoną opcję Smart Lock.

Miałem aktywowane

dwie opcje "Wykrywanie kontaktu z ciałem" i "Zaufane miejsca".

Dzięki wszystkim którzy chcieli pomóż w rozwiązaniu problemu, a najbardziej

Dzięki wszystkim jeszcze raz!