Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A40] wybiórczy problem z ładowaniem

(Temat utworzony: 21-07-2020 10:21 PM)
5647 Wyświetlenia
kwaku
First Poster
Opcje

Mam bardzo dziwny problem z ładowaniem. Otóż gdy podłączę telefon pod oryginalny adapter (wtyczkę wpinaną do gniazdka) który otrzymałem wraz z nowym telefonem zakupionym w sieci play, telefon nie ładuje się. Inne telefony podłączone pod ten adapter ładują się normalnie. O dziwo gdy podepnę telefon pod inny adapter to ładuje się normalnie! Zamiana samych kabli nie robi żadnej różnicy - próbowałem różnych kombinacji. Dodatkowo zdarzało się, że jak podpinałem w celu sprawdzenia telefon pod oryginalny adapter (brak ładowania) to później inne ładowarki również nie ładowały - musiałem zrestartować telefon. Wydaje mi się (chociaż mógł to być zbieg okoliczności) że problem pojawił się gdy pewnego razu podpiąłem oryginalną ładowarkę ale telefon wykrył ją jako kabel/połączenie  USB  - od tamtej pory ta ładowarka nie ładuje mojego telefonu, inne ładuje bez problemu. W czym może leżeć problem? Coś z adapterem? Z telefonem? Problem ustawień? 

0 Like
7 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kwaku, na początek przejrzyj informacje opisane w tym wątku. Wykonaj również wskazówkę opisaną w tej wiadomości. Daj znać jak wygląda sytuacja z ładowaniem po wykonaniu tych wskazówek.

0 Like
Apollo2001
Explorer
Opcje
moim zdaniem coś z płyta głowna albo układem ładowania gdy po podłaczeniu innych ładowarek działa a po podłaczeniu orginału uszkadza możliwość ładowania do momentu resetu tel. Odcinając dopływ prądu poprzez wyłaczenie urządzenia układ, procesor itp jest wyczyszczony z poprzednich operacji więc moim zdaniem problem lezy w układzie ładowania lub samej płyty głównej oddaj na gwarancję lub kup taką samą ładowarke orginalna nową i sprawdz jak nie pomoże wtedy serwis urządzenia
0 Like
kwaku
First Poster
Opcje

Przeczytałem i wykonałem powyższe czynności, niestety problem nadal występuje.

Mam inną oryginalną ładowarkę, co prawda od innego telefonu ale o identycznych parametrach, która ładuje telefon bez problemu. 

0 Like
konto_usunięte
Voyager
Opcje

@kwaku ten inny telefon to telefon marki Samsung?

kwaku
First Poster
Opcje

Tak, samsung A5 2017.

0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@kwaku Jeżeli wykonałeś ustawienia fabryczne i nie przyniosły one poprawy pozostaje skierowanie urządzenia do autoryzowanego punktu serwisowego. Pamiętaj, aby zabrać cały zestaw otrzymany od sprzedawcy wraz dowodem zakupu.

Poniżej link do wyszukania najbliższego serwisu w Twojej okolicy : https://tiny.pl/t7bvv

0 Like
Tharwan
First Poster
Opcje
Ogólnie samsung A40 jest nieudany nie polecam
0 Like