Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A40] Samsung A40 wifi max 50 mbps

(Temat utworzony: 18-08-2019 08:14 PM)
1607 Wyświetlenia
rogigor
Student
Opcje

czy u Was wifi w 2.4 Ghz też osiąga max 50 mbps ? Zarówno dwnload jak i upload... Mój stary iphone ma w tej samej sieci 80-90 mbps, więc to nie kwestia routera. Testowałem wszystkie typy ustawień, częstotliwości, kanały - max 50 mbps i więcej nie idzie.

0 Like
rogigor
Student
Opcje

Analizowałem zatłoczenie sieci wifi, testowałęm najmniej oblegane kanały 1, 6 i 11 i dalej max 50 mbps. Dziś planuję oddać telefon i wziąć drugą sztukę, aczkolwiek chciałem aby ktoś potwierdził, czy ma to samo w paśmie 2.4 ghz.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
rogigor
Student
Opcje

Czytałem, czytałem :smiling-face: Nie ma tam nic o przepustowości żadnego z pasm. Mam 3.2.4. Poza tym na logikę - gdyby to była wina routera, to inne urządzenia w jednej sieci też miałyby niższe transfery. Niedługo podskoczę do kolegi, który też ma router dualband i łącze 300 mbps i sprawdzę, czy w paśmie 2.4 ghz też osiągnę max 50 mbps. Dam znać.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Router Totolink to taki sam jak Tp-link wynalazek.

0 Like
rogigor
Student
Opcje
No ale co marka routera ma na rzeczy? Specjalnie ogranicza transfer dla jednego urządzenia w domu, a dla innych nie? :smiling-face:
Dla 100% pewności niebawem sprawdzęna innym routerze w innej sieci i dam znać jaki wynik.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@rogigor, posiadam taki sam router tylko inny telefon. Mimo wszystko sprawdzę dzisiaj jakie prędkości osiągam przy połączeniu 2,4 GHz na telefonie Galaxy S10+.

Co do aktualizacji oprogramowania to trzeba uważać ponieważ nowsze wersje z reguły są dla nowszych rewizji hardware. Jeżeli posiadamy starszą wersję routera to wgranie nowego oprogramowania może zakończyć się niepowodzeniem. Trzeba dokładnie sprawdzić jaką wersję sprzętu posiadamy zgodnie z instrukcją na stronie producenta (instrukcja pojawi się po kliknięciu przycisku pobierania).

0 Like
rogigor
Student
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

@rogigor, posiadam taki sam router tylko inny telefon. Mimo wszystko sprawdzę dzisiaj jakie prędkości osiągam przy połączeniu 2,4 GHz na telefonie Galaxy S10+.

@nismo będę zobowiązany za info :smiling-face:

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@rogigor, ustawiłem sobie przypomnienie :winking-face: Przy okazji sprawdzę wersję hardware oraz firmware.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Wykonałem test na telefonie A6 2018 jak i laptopie Asus  lepszym routerze Netgear R7800 po WIFI 2.4GHz na łączu do 60/10Mb odległość od routera 5m 

Screenshot_20190819-102859_Meteor.jpgPrzechwytywanie 1.PNG

0 Like
rogigor
Student
Opcje
Sprawdziłem u kolegi. Router Asus AC66U, wifi 2.4 GHz
iPhone 7 Plus: 84/83
Samsung: 49/50

W obu przypadkach stałem tuż obok routera.
0 Like