Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[A3] A3 2017 łączność z pendrive

(Temat utworzony: 06-06-2023 05:08 PM)
193 Wyświetlenia
Pawel22
Apprentice
Opcje

Witam wszystkich.Szukam pomocy Próbuje połączyć telefon z pendrive ale telefon nie widzi pendrive.Co mogę zrobić by było ok ?

0 Like
18 Odpowiedzi
Draber
Pioneer
Opcje
Sprawdziłem sandiska 64gb - wykrywa go i działa bezbłędnie. Transcenda sprawdzałem na 4 innych telefonach i działa idealnie. Na s23u trzeba uruchomić ponownie. Co może być przyczyną takich czarów?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Draber Spróbowałbym jeszcze zrobić wipe cache.

https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

Możesz też upewnić się, że masz włączony tryb MTP. Musisz wpisać kod *#0808# w dialerze i w wyskakującym menu wybrać opcję przy której będzie MTP.

Ostatecznie, podepnij pen-drive i prześlij raport o błędach. Logi systemowe pokażą co tak naprawdę stoi za problemem z urządzeniem. Robisz to poprzez aplikację Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach. Odpowiedź dostajesz po kilku - kilkunastu dniach.

Draber
Pioneer
Opcje
Dziękuję za podpowiedź. Wipe cache zrobiony i bez zmian. Usb mam ustawione na MTP+ADB, po zmianie na MTP i wciśnięciu pola OK pisze że zapisano a przy ponownym wejściu nadal jest MTP+ADB - jakby nie zapisywał zmianScreenshot_20230605_180141_USBSettings.jpg
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Draber po zmianie na MTP i ponownym uruchomieniu również wraca do MTP+ADB?

0 Like
Draber
Pioneer
Opcje
Niestety tak. Klikam OK - wychodzi do dialera i wyświetla że zapisano. Robię ponowne uruchomienie i jest tak samo MTP+ADB.
Dziwi mnie że pendrive sandiska 64gb działa idealnie i ten stranscend 512gb w każdym innym telefonie do którego podłączam działa natychmiast prawidłowo, sprawdzałem jeszcze w dwóch xiaomi.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Draber Jest możliwość, że telefon zwyczajnie nie bedzie obsługiwał tak dużego pendrive'a. Podepnij go raz jeszcze i prześlij raport o błędach przez Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach. Technicy często są w stanie zweryfikować dzięki temu czy urządzenia są kompatybilne.

0 Like
Draber
Pioneer
Opcje
S23U nie obsługuje a s20fe obsługuje i stare xiaomi również? Skoro nie będzie obsługiwał to pytanie dlaczego obsługuje po restarcie do pierwszego wyciągnięcia? Czary i magia.
Wysłałem raport wczoraj. Czekam na odpowiedź.
Dzięki za sugestie. Póki co ręce opadają. Byłem zareklamować pendrive w sklepie i powiedzieli że mogą wysłać do producenta na gwarancji ale pewnie za 2 tygodnie wróci z adnotacją że działa ... no bo działa na wszystkich telefonach do których był do tej pory podłączony, oprócz tego dla którego został kupiony 😞
0 Like
Members_KmZYSrT
First Poster
Opcje

Samsung to tragedia,  mam ten sam problem w note 20 ultra 5g, tylko że u mnie wcale nie widzi pendrive, adaptera aux, działa tylko ładowanie i transmisja danych,  Tanie Xiaomi za 800zł widzi i działa otg tak jak należy za to w Samsungu za parę tysięcy nie dział... serwis wymienił nawet całe złącze i problem nadal nie rozwiązany...

0 Like
Draber
Pioneer
Opcje
Ja zwróciłem kilka dni temu tego transcenda. Cały czas myślałem że to wina telefonu i się z tym pogodziłem. Kilka dni temu odebrałem s24u i ten transcend w nim również nie działał. Poszedłem z tymi telefonami i pendrivami do xkoma i pokazałem sprzedawcy całe te czary. Sprawdził po swojemu, wyjął dwa nowe pendrive innych firm z blistrów - wszystkie działały jak trzeba. Zrobił korektę faktury, kupiłem sandiska i śmiga jak marzenie
0 Like