Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ładowarka do A7

(Temat utworzony: 30-06-2020 10:33 AM)
1423 Wyświetlenia
Karolek
Journeyman
Opcje

Witam! mam pytanie. oryginalna ładowarka do mojego Samsunga Galaxy a7 2018 zniszczyła się. kupiłem sobie taka jak na zdjęciu. Czy mogę ładować nią mój telefon. pytam bo kiedyś mój znajomy miał zła ładowarke i zniszczył jakiś moduł w telefonie.

Snapchat-653171689.jpg

0 Like
Przejdź do rozwiązania
19 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Karolek, Fabrycznie w pudełku z tym telefonem znajduje się ładowarka o oznaczeniu EP-TA50 o parametrach 5V = 1.55A. Ładowarka z pierwszej wiadomości będzie ładować telefon bez problemu. Jeśli użyjesz ładowarki o słabszych parametrach, to też będzie działać, ale samo ładowanie będzie odbywać się wolniej.

Karolek
Journeyman
Opcje

teraz już nie wiem. nie mam już jej @mirudo24 

0 Like
Karolek
Journeyman
Opcje

Czyli ładowarka która kupiłem może "rozsadzić" mi baterie?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Karolek  Nie rozsadzi ani nie wybuchnie.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Karolek  Nie nic Ci nie rozsadzi, możesz spokojnie używać, ważne żeby była orginalna nie jakaś tania podróbka.

Karolek
Journeyman
Opcje
niepokoi mnie to że oryginalna ma chyba 1A a ta ma 2A
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Karolek  To kup sobie taką, jaką podał Ci @kamil40013 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Karolek te 2 A (ampery) na obudowie oznaczają, że ładowarka jest wstanie oddać w szczytowym momencie ładowania właśnie taki prąd. O ile telefon sobie tego "zażyczy". Twój telefon na pewno tego nie uczyni

Jedyna różnica jaką odczujesz korzystając z tej ładowarki, to będzie się ona mniej rozgrzewać podczas ładowania, bo ma większą wydajność prądową. Większy zapas mocy.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Karolek
Journeyman
Opcje
Czyli nie mam się o co martwić? Dopytuje bo na fizyce z prądu byłem słaby haha
0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Karolek korzystaj z tej ładowarki do woli (z tym telefonem). Ona sama dłużej pożyje, bo będzie mniej obciążona. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.