Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ładowanie zwrotne?

(Temat utworzony: 23-07-2022 08:25 PM)
1136 Wyświetlenia
MarcellGalaxer
Pathfinder
Opcje
Hej,
Chciałbym się upewnić, czy opcją ''ładuj podłączone urządzenie'', która jest zaznaczona na zdjęciu poniżej to jest tzw. ładowanie zwrotne?
A więc czy mogę naładować drugi telefon za pomocą swojego telefonu i kabla?

No i oczywiście czy takie połączenie kablem 2 telefonów jest bezpieczne?

Ogolnie to wiem o istnieniu takiej funkcji, ale nie spotkałem się z informacją, aby mój Galaxy a52 ją posiadał, stąd moje pytanie. 
Dziękuję za odpowiedzi.

image

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@MarcellGalaxer Witam. Ładowanie zwrotne jest tylko przy telefonach które posiadają ładowanie indukcyjne. Czyli nowe flagowce Samsung. A52 takiego ładowania nie posiada. Ta funkcja która masz będzie działać jak powerbank potrzebne jest podłączenie telefonów kablem typu USB-C na USB-C bądź USB -C na Micro USB w zależności jakie urządzenia podłączymy.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

15 Odpowiedzi
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@MarcellGalaxer Witam. Ładowanie zwrotne jest tylko przy telefonach które posiadają ładowanie indukcyjne. Czyli nowe flagowce Samsung. A52 takiego ładowania nie posiada. Ta funkcja która masz będzie działać jak powerbank potrzebne jest podłączenie telefonów kablem typu USB-C na USB-C bądź USB -C na Micro USB w zależności jakie urządzenia podłączymy.
MarcellGalaxer
Pathfinder
Opcje
No, dokładnie o coś takiego mi chodziło, tylko źle to nazwałem.
Dziękuję za pomoc.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Pozdrawiam.
0 Like
bdjdjd
Pioneer
Opcje
Witam mam pytanie od dłuższego czasu korzystam z samsunga a52s 5g zauważyłem w mediach społecznościowych że jest funkcja power shareware czyli ze mogę ładować swoim telefonem inny telefon czy u mnie się da tak ?
kompaniero
Student
Opcje
Myślę że jeśli Twoj telefon obsługuje bezprzewodowe ładownie to nie powinno być problemu. Ja np. mam s20 fe 5g i wszystko śmiga:)
bdjdjd
Pioneer
Opcje
A jak sprawdzić czy to obsluguje
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. A52s nie posiada ładowania bezprzewodowego, dlatego nie można też ładować inne urządzenie.
DAVA55
Navigator
Opcje
Witam. Posiadam A55 5g podłączyłem mojego e-papierosy poprzez usb-c do gniazda smartfonu. Lądowało się dosłownie 1sekunde i rozłączyło. 

Więc pytanie jest takie czy takie urządzenia można wogule ładować poprzez telefon.

Ładowanie słuchawek czy iinnych rzeczy poprzez kabel działało.
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Z założenia, to lepiej nie palić i nie będzie takich problemów.

No, ale pytanie, czy wyskoczył jakiś komunikat po rozłączeniu. Może gniazdko e-papierosa jest zbyt chwiejne i trzeba stabilnie ładować.
0 Like