Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ładowanie do 85% w android 12

(Temat utworzony: 19-05-2022 04:33 PM)
6641 Wyświetlenia
domino5
Voyager
Opcje
Chciałbym was się zapytać czy lądujecie telefon w do 85 % jak zaleca samsung czy może do 100% 
31 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@domino5  Cześć

Wiadomo najlepiej byłoby ładować baterie do 85% ale w przypadku telefonów to mało kto to robi ponieważ chcemy żeby jak najdłużej wytrzymał na baterii cały dzień. Ale jeżeli jest opcja żeby co jakiś czas podładowywać to można ładować w ten sposób. 

Portalnet
Pathfinder
Opcje

Najważniejsze to aby nie rozładowywać do 0% i unikać wysokich temperatur przy ładowaniu :smiling-face:

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@domino5 Witam. Postęp z bateriami poszedł na pewno do przodu. Plusem jest to że nie musimy już ich formatować. Ja ze swojego doświadczenia wiem że to nic bardzo nie da, więc ładuje normalnie od 20% do 100% Jedno jest pewne tego typu baterie nie lubią jak się ich rozładowuje do końca, potrafią mieć potem problem z ponownym wstaniem. A czy będziesz lądował do 85% czy do 100% to i tak prędzej czy później jak każdą baterie trzeba ją będzie wymienić.
LUKE123
Helping Hand
Opcje
Czyli rozumiem że jak mój S20 zaczyna realnie parzyć przy Google maps i LTE to niezbyt dobrze? 😅
0 Like
Portalnet
Pathfinder
Opcje

Chodzi o to aby ładując telefon nie wsadzać go np w kołdrę :), w ubranie itp :smiling-face: nie kłaść na słońcu latem, zima na grzejniku :smiling-face: - aby ładująca się bateria mogła odprowadzać ciepło przez obudowę do otoczenia.

I dotyczy to wszystkich baterii, po prostu nie lubią wysoki temp , szczególnie podczas ładowania.

JaśFasola
Helping Hand
Opcje
W obecnych czasach wszystko jest tak badziewne, że nie ma sensu dbać i oszczędzać, bo to nic nie da. Ja ląduję na 100% 😁
JaśFasola
Helping Hand
Opcje
Mój Note9 po trzech latach ostrej jazdy ma nadal sprawną baterię jak w dniu zakupu. Żona swojego S9 oszczędzała ile się da i bateria po tym samym okresie użytkowania nadaje się do wymiany ☝️
0 Like
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Samsung nigdzie nie "zaleca" takiego trybu ładowania, a jedynie daje taką opcję.
domino5
Voyager
Opcje
Jeżeli jest taka opcja której nie było dotąd, tzn że, zaleca.
0 Like