Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Výkup starých zařízení

(Téma vytvořeno: 03-03-2025 11:08 AM)
80 Zobrazení
Anell129
Explorer
Možnosti
Zdravím komunitu, 
snažím se ex post hledat informace o výkupové firmě spolupracující se Samsungem. Našla jsem zahraniční recenze, ráda bych se zeptala tady Vás: kolik z Vás využilo při nákupu nového telefonu službu Trade In a jaké byly vaše zkušenosti s firmou Foxway? 
Osobně mám velmi špatnou. Telefonu odlepili zadní kryt, tím porušili IP, aby mohli uměle cenu snížit na 1716 Kč místo 3990 Kč. Po deseti dnech a pěti e-mailech , na které ale nikdo nereagoval, jsem se rozhodla výkup oficiálně odmítnout a dozvěděla jsem se, že cenu upravili na 3061 Kč. Tu jsem s ohledem na kosmetické vady telefonu, kterých jsem si vědoma, přijala, přišlo mi potvrzení výkupu a pět dní poté další e-mail, že jsem výkup odmítla. Celkem jsem poslala 8 e-mailů a z druhé strany ignorace.
Teď se obávám, že už neuvidím ani peníze, ani telefon a moje dotazy na ZL Samsungu jen "předávají na příslušné oddělení", kde se ale taky nic neděje. 
Jaké máte zkušenosti vy? 

Míra90
Navigator
Možnosti
Hezký den a díky za toto téma. Po tom, co jsem se do nynějška dozvěděl, jsem se rozhodl telefon do Estonska neposílat. V předobjednávce jsem měl nynější S25 Plus 512GB. S telefonem spokojenost, ale Foxway určitě nevyužiji. Původní S23 Plus 512GB je jako nový, bez jediného škrábnutí v perfektním stavu. V originálním kompletním balení a ještě v záruce od MP. Od vybalení z krabice měl na sobě pevný zadní kryt a ochranné sklo na displeji. Raději ho tedy pošlu dál doma v Česku. Nevím jak bych se pak dohadoval se Samsungem na dálku. A ještě k tomu přes Estonsko, kdyby mi dělali nějaké problémy s výkupní cenou. 🤔
Takže asi ho odnesu opět do MP, nebo zkusím třeba Bazoš...
Anell129
Explorer
Možnosti
Rádo se stalo. To určitě udělejte.
Z průzkumů, které už dva týdny dělám (hlavně) na zahraničních webech jsou většina špatných referencí začínající "poslal jsem zařízení v bezvadném stavu..."
Z toho dedukuji, že znehodnocují jen ty, které jsou ve velmi dobrém stavu, aby nemuseli dávat plnou výkupní cenu. Samozřejmě ne ve 100 % případů, ale je jich opravdu hodně.
Jen pozor na porušení podmínek nákupu. Ve smluvních podmínkách je, že když ho vůbec neodešlete, můžou vám nový telefon na dálku zablokovat. Raději si to prověřte.
0 Like
TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti
Pekný deň,
moja skúsenosť je s hodinkami, kedy som posielal GW5 pro ako trade in k Ultrám. Cena bola samozrejme nízka, kedže výkupca na tom potrebuje zarobiť. To mi bolo jasné a s tým som aj počítal vzhľadom na starší model, aj keď hodinky mali len pár mesiacov (asi 5) a boli v dobrom stave. Z mojej strany to bol taký test. Komunikácia bola dobrá pokiaľ išlo o automatické notifikácie, ale akonáhle som sa chcel informovať na stav, že im to trvá akosi dlho a nesplnili stanovené lehoty, tak to bolo už horšie, odpovede nechodili. Z tohto dôvodu som výkup cez nich u S24U už ani neriešil a neplánujem to ani do budúcnosti.
Na druhú stranu musím ale povedať, že už som bol pri niekoľkých výkupoch a ľudia skoro stále tvrdia, že ich zariadenie je v perfektnom stave, no často to tak v skutočnosti nie je. Preto chápem aj výkupcov, ale niektoré veci by sa im jednoducho nemali stávať.
Pokiaľ v budúcnosti využijem opäť výkup zariadenia, tak to bude jedine tak ako doteraz osobne (tu v SR to bolo cez nový samsung.sk a mobilonline.sk alebo potom cez lokálneho výkupcu).
Anell129
Explorer
Možnosti
Chápu, i koncoví spotřebitelé dokáží být 🐖 a lhát, aby získali největší cenu.
Akorát velmi mnoho recenzí na zahraničních webech opakuje, že vada byla "oddělený zadní kryt". V reálném životě jsem nepotkala nikoho, komu by se to doopravdy stalo. Ani nevím jak by k tomu mohlo běžným užíváním dojít. A většinou se to opakuje u lidí, co tvrdí (stejně jako já), že po celý čas užívání měli pouzdro a sklo na displeji. Přiznala jsem všechny vady, co ten telefon měl, byla ochotná přistoupit na těch snížených 3061. Ale 1716 mi přišlo absurdní, když oprava stojí do tisícovky.
Mám telefon i nafocený, ale spravedlnosti se nedočkám.
0 Like
TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti
Chápem, pokiaľ ide o lepšie financie, tak ja odporúčam rozhodne predaj cez bazár.
Neviem posúdiť Váš prípad, nakoľko som zariadenie nevidel, ale napríklad keď som sa rozhodoval o predaji S24U v januári/februári, tak som si povedal, že tento by mohol už ísť aj manželke, ktorá veľmi nechcela S22U ani S23U, pretože jej S21U je super a hádajte čo. Keď som zobral jej mobil, vybral z krytu, očistil a diagnostikoval, tak sa aj rozlepoval a aj nejedná chyba sa našla. 😄
To ale len pre zaújmavosť, aj keď ja som už videl viac takých telefónov údajne v perfektnom stave.
V každom prípade za mňa odporúčam vždy osobné odovzdanie, kedy je zariadenie posúdené priamo pred Vami. Na diaľku sa stráca osobný prístup a potom niektorí hľadajú aj to čo tam nie je.
Anell129
Explorer
Možnosti
Teď už je pozdě bycha honit.
Už jsem poučená, že nejde důvěřovat ani velkým značkám.
Já jsem si jistá, jako že zítra vyjde slunce, že ho poškodili oni, protože to, co poslali jako vadu, bych nemohla omylem přehlédnout (odlepené od spodu až k foťáku - S21). Minimálně ta nekomunikace je sprostá.
Perfektní bych svému neříkala, spíš taková béčková kvalita...ale céčková rozhodně ne.
Myslela jsem, že odprodat ho přes Samsung bude jednodušší a bez starostí...a místo toho mám starostí 3x tolik.

Díky, že vím, že se to reálně může stát. ❤
0 Like
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Dobrý den, zkušenosti mám pozitivní, ale:
- vždy dávám Foxxway na výkup telefon, který je poškozený (neboť za něj nabízí více, než u nás třeba mp.cz), nebo nějaký starší kousek (kde jsou výkupní ceny s mp.cz hodně podobné a bavíme se v rozdílu max. stovek korun)
- vždy je problém s tím, když je trade-in pro více zařízení na jednu objednávku - první štítek přijde hned, ten druhý a další až po urgencích

Takže pokud tam člověk nedává nové zařízení, v suprovém stavu, kde mp.cz je s cenami na míle vzdáleno, nebo ještě lépe neprodám na bazaru, pak ok. Jinak tedy nic moc.

Ale je potřeba si uvědomit, že Foxxway je překupník a telefony poté dále prodává. A výkupní ceny reflektují maximalizaci zisku. Je to prostě tvrdý byznys.

Galaxy S25 Ultra | Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring
Anell129
Explorer
Možnosti
Bohužel ještě starší jsem neměla. Dovolila jsem si koupit nový vlastně jen proto, že jsem si říkala, že dokud je ten starý v takovémto stavu, tak za něj ještě 3 tisíce dostanu. Vědět, co bude následovat, nechala bych si ten starý. Nepotřebovala jsem nový, jen chtěla z rozmaru a teď toho lituju. Zpětně zjišťuji, že bych v MP původně dostala +/- to samé. Teď už ovšem ne, když je poškozený. Pokud mi ho vůbec vrátí.

Chápu, že byznys je byznys...ale podle mě byznys není podvod. Byla bych ochotná kývnou na sníženou cenu z důvodu kosmetických vad, co telefon měl, ale nečekala jsem, že ho poškodí, aby mohli cenu snížit uměle. Postupem času zjišťuji, že to je jejich běžná praxe...chci si teď udělat obrázek jak moc běžná.
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti

Já posílám staré kousky přímo sem https://www.cashtec.eu/cz/

Pohodové odeslání zdarma přes zásilkovnu a myslím férové jednání...pošlou fotky toho co našli za vady a můžete se rozhodnout..cely proces je z hlediska zákazníka dost automatizovaný (žádné maily, jen klikáte na tlačítka na formuláři).

Pokud jsem cenu neodsoulasil, telefon se vrátil v původním stavu (a perfektně zabalen).

P.S. Nejsem si uplně jistý jaká je struktura těch "výkupních" firem, ale myslím (z webu dovozuji), že Cashtec je "hlavni" a ostatním to nabízí jako "partnerský program".
Takže proč nekomunikovat přímo s nimi že ...než přes nějakého zprostředkovatele, který si chce taky nakapsovat.

Anell129
Explorer
Možnosti
To jsem měla vědět v lednu. 🥺
Doufám, že si to tady přečte co nejvíce lidí a Samsungem, potažmo Foxwayem se nechají podvést.

Tady bych původně dostala 3600 místo 3061 a ještě bych neměla tři týdny nervů.
Teď musím doufat, že mi ho z toho Estonska vrátí a v bůhví jakém stavu. A pak uvidím co dál.
0 Like