Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S10 - zmieni WSZYSTKO!?

(Temat utworzony: 28-11-2018 11:57 PM)
3551 Wyświetlenia
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Wiem, że teraz duża liczba użytkowników "walczy" betą Androida Pie udostępnioną na modele Galaxy S9 i S9+, część zastanawia się co kupić? Note 9, czy może właśnie S9? Ale jak wiadomo dużymi krokami zbliża się nieuchronna premiera. W przyszłym roku pojawi się model S10. Być może to ostatni model z serii "S". Być może nastąpi zmiana nazewnictwa. Już teraz z przecieków dostępnych w sieci można wnioskować, że szykuje się naprawdę mocne i ciekawe urządzenie, które może namieszać na mobilnym rynku.

Ale zanim to nastąpi i zanim się o tym przekonamy, może warto po dyskutować jak to faktycznie będzie, czego oczkujemy od nowej galaktyki, jak powinna wyglądać i w co powinna być wyposażona.

Jeżeli chodzi o wygląd, to zaproponuję kilka ciekawych grafik.                                                                                                                              1.PNG

2.PNG

2a.PNG

3.PNG

4.PNG

5.PNG

6.PNG

7.PNG

8.PNG

9.PNG

Nie mnie oceniać, które pokazują faktyczny wygląd, a które są tylko życzeniami jak nowy model ma wyglądać. Ale przyznacie, że wygląda to ciekawie.

A teraz może coś o wszystkim innym, co nie zostało przedstawione na powyższych grafikach. Tu zaproponuję coś do obejrzenia. 

The Samsung Galaxy S10 Changes EVERYTHING!

Po obejrzeniu filmu, zapraszam do dyskusji. 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
161 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Przy tak dużym module nie powinno być z tym najmniejszego problemu.

Są telefony z mniejszymi i wystającymi modułami a umiejscowionymi w jednym z narożników.

Nie popadajmy w paranoję.

@N81 najwyżej sobie nie kupisz. 😉

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Znany recenzent Marques Brownlee sprawdza atrapy telefonów S10 oraz S10+ pod kątem wizualnym. Porównuje je z telefonami S9 oraz Note9. Zauważa między innymi, że nowe modele nie posiadają już tak mocnych zaokrągleń jak S8 czy S9 i bliżej im do Note8 oraz Note9.

https://www.youtube.com/watch?v=AnH7cm9Y7CE

0 Like
N81
Voyager
Opcje

Szkoda, że to nie schowali w obudowie w całości, byłby gładki tył , na to liczyłem w tym modelu .By był taki jak na konceptach bo tu mi się bardzo podoba. 

https://youtu.be/JtL-J-rc2z0

A co do zakupu, może gdzieś go wygram na promocji po prezentacji, albo od kogoś dostanę .😁

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Pojawiły się zdjęcia telefonu Galaxy S10e. Model ten będzie się charakteryzował płaskim wyświetlaczem oraz czytnikiem linii papilarnych wbudowanym w boczny przycisk zasilania. Jak Wam się podoba?

leaked-galaxy-s10e.jpg

Szewcu72
MegaStar
Opcje

s10.png

Nieocicjalna specyfikacja wersji S10 Plus.

GALAXY S10 PLUS SM-G975F

GENERAL INFORMATION

Model name - Galaxy S10 Plus

Model Number - SM-G975F

Model type - Phone

Announced - 2019 February

Released - 2019 March

PHYSICAL SPECIFICATIONS

IP Rating

IP 68 : Totally protected against dust, Protected against the effect of immersion to 1.5m for up to 30 minutes.

OPERATING SYSTEM

Operating System - Android 9.0 (Pie)

NETWORK/BEARER

SIM - Single

WiFi Only - No

SIM card size - Nano-SIM (4FF)

Network - 2G, 3G, 4G/LTE

DISPLAY

Technology (Main Display) - Super AMOLED

Size (Main Display) - 6.4"(162.5mm)

Resolution (Main Display) - QHD + 2960x1440

Colour Depth (Main Display) - 16M

Pixel Density - ~514 PPI

S Pen Support - No

PROCESSOR

Type - Exynos 9820

Cores - 8 Cores (Octa-Core)

GPU - Mali-G76 MP12

MEMORY

ROM Size (GB) - 128GB, 512GB

SSD - No

eMMC - No

External Memory Support - Up to 512GB

SENSORS

Additional features - Bixby, Samsung Pay (NFC)

AUDIO AND VIDEO

CAMERA

Main Camera - Triple

Front Camera - Dual

Main Camera - Resolution - 12MP, CMOS

Main Camera - Flash - Yes

Front Camera - Flash - No

Main Camera - Auto Focus -Yes

Front Camera - Auto Focus - Yes

CONNECTIVITY

ANT+ - No

USB Version - Type C

Location Technology - GPS, GLONASS, Beidou, Galileo

Headphone Socket - 3.5mm Stereo

MHL -No

Wi-Fi Direct - Yes

DLNA Support - No

NFC - Yes

Bluetooth Version - Version 5.0

Bluetooth Profiles - A2DP, AVRCP, DI, HFP, HID, HOGP, HSP, MAP, OPP, PAN, PBAP

PC Sync. - Samsung Smart Switch

BATTERY

Standard Battery Capacity - 4000mAh

Removable - No

Fast charging -Yes

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szewcu72, patrząc na wygląd oraz rozmiar S10+ wychodzi na to, że będziesz musiał się pogodzić z tym, że to znienawidzony przez Ciebie Note8 i Note9 w nowej odsłonie :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@mirudo24 czyżby oznaczało to, że N10 będzie kanciasty jak cegła? :grinning-face-with-one-large-and-one-small-eye:

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szewcu72, sam jestem bardzo ciekawy jak zamierzają odróżnić wyglądem od siebie modele S10 i N10. Wygląda na to, że możesz mieć rację albo Note10 to będzie zupełna nowość :smiling-face-with-sunglasses:

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):

BATTERY

Standard Battery Capacity - 4000mAh

Removable - Yes

Fast charging -Yes

Mały błąd. Bateria raczej nie będzie wymienna.

@mirudo24Dlaczego znienawidzony ?