12-11-2019 09:24 AM
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
15-11-2019 11:32 PM
@mirudo24 ja też dostałem odpowiedź I jest to irytujące bo po pierwsze wcześniej niż Ty ,po drugie tej samej treści i po trzecie mój problem z klawiaturą który dziś zgłaszałem jest nieodosobniony a co najciekawsze pojawił się u kilku osób u których klawiatura chodziła dobrze.Niestety wiem również że przywrócenie ustawień domyślnych pozbawia dostęp do zakupionych elementów
15-11-2019 11:56 PM
@Krzysp1, odnośnie działania motywu adaptacyjnego klawiatury to musimy uzbroić się w cierpliwość i czekać na kolejne wersje oprogramowania.
20-11-2019 11:54 AM
Sprawdziłem działanie klawiatury w najnowszej wersji oprogramowania beta i wygląda na to, że problem został rozwiązany. Przy ustawionym jasnym motywie systemu uruchomiłem aplikację z ciemnym motywem i klawiatura dopasowała się do motywu aplikacji. Dajcie znać czy u Was też jest w porządku.
20-11-2019 12:48 PM
@mirudo24, Jest poprawa. W aplikacji Galaxy Wearable motyw klawiatury już dopasowuje się dobrze. Reddit pozostał bez zmian. Niestety nie mam więcej aplikacji do porównania.
20-11-2019 12:56 PM
@kamil40013, sprawdzałem w aplikacji Microsoft Outlook, gdzie wszystko jest w porządku. W przypadku aplikacji Reddit u mnie również występuje ten błąd. Również nie mam innych aplikacji, w których można ręcznie zmienić motyw. Tak czy inaczej warto w dalszym ciągu zgłaszać ten błąd na przykładzie aplikacji Reddit.
20-11-2019 07:33 PM — edytowano 20-11-2019 07:34 PM
@mirudo24 @kamil40013 niestety, na twitterze adaptacja również nie działa.
20-11-2019 10:19 PM
@kamil40013, @Szewcu72, w związku z tym, że w jednych aplikacjach adaptacyjny motyw klawiatury zaczął poprawnie działać a w drugich w dalszym ciągu jest bez zmian to możliwe, że w niektóre aplikacje posiadają błąd, który blokuje działanie tego trybu klawiatury. W ostatnim czasie aplikacje Microsoft Outlook oraz Galaxy Wearable otrzymały aktualizacje, w których być może coś zostało poprawione i adaptacyjna klawiatura zaczęła działać. Możliwe też, że samo działanie adaptacyjnej klawiatury wymaga dalszych prac. Tak czy inaczej zgłosiłem ten błąd ponownie w aplikacji Samsung Members.
25-11-2019 03:15 PM
Dzisiaj otrzymałem kolejną odpowiedź, ale tym razem poproszę o objaśnienie. Czy ktoś jest w stanie zintepretować odpowiedź? @MagdalenaG, czy mogę prosić o Twoją opinię odnośnie poniższej odpowiedzi?
Dla przypomnienia napiszę, że kolorystyka klawiatury dopasowuje się do aktualnie ustawionego motywu telefonu. Dodatkowo można włączyć tryb adaptacyjny klawiatury, który powinien dopasowywać motyw klawiatury do motywu aplikacji (przy ustawionym jasnym motywie telefonu). Problem jest właśnie z dopasowywaniem się motywu klawiatury do motywu aplikacji. Jak w takim razie zinterpetować poniższą odpowiedź?
26-11-2019 01:31 PM
Hej @mirudo24,
niestety nie wszystkie aplikacje zewnętrzne bądą korzystały z pełnej funkcjonalności motywu adaptacyjnego klawiatury. Jest to związane z ograniczeniami tych aplikacji, a nie systemu Android.
26-11-2019 01:36 PM — edytowano 26-11-2019 01:36 PM
@MagdalenaG, dziękuję za wyjaśnienie. Teraz wszystko jest już jasne. Problem nie leży po stronie motywu adaptacyjnego klawiatury tylko po stronie niektórych aplikacji.