15-05-2019 04:58 PM
Cześć!
Jeśli w ostatnim czasie z Twojego telefonu zaczęły znikać niektóre kontakty, może się okazać, że odpowiada za to jedno proste ustawienie.
W pierwszej kolejności warto odpowiedzieć na pytanie, czy posiadasz jedno konto Samsung bądź Google zalogowane na dwóch różnych urządzeniach? Jeżeli tak, sprawdź ustawienia synchronizacji. Poniżej podaję instrukcję, jak to zrobić.
Przy ustawieniu automatycznej synchronizacji na obu telefonach modyfikowanie danych (np. usuwanie/dodawanie kontaktów) na jednym urządzeniu, może mieć wpływ na drugie.
Aby zapobiec znikaniu kontaktów i innym niechcianym zmianom, wystarczy wyłączyć automatyczną synchronizację na jednym z kont. Ścieżka jest następująca: Ustawienia > Konta i kopia zapasowa > Konta > Automatyczna synchronizacja.
Drugą opcją jest po prostu usunięcie konta z jednego telefonu i założenie oddzielnego. Krótkie przypomnienie, jak to zrobić.
Ustawienia > Konta i kopia zapasowa > Konta-Konto Google (bądź Samsung) > 3 kropki > Usuń konto.
Na koniec jeszcze prosty sposób na przywrócenie utraconych kontaktów, jeżeli posiadasz utworzoną kopię na Samsung Cloud. Wystarczy wykorzystać ścieżkę: Ustawienia > Konta i kopia zapasowa > Samsung Cloud > Przywróć dane. Jeżeli dostępna kopia zapasowa kontaktów jest sprzed chwili, w której utraciłeś kontakty, należy ją przywrócić.
Mam nadzieję, że ten krótki poradnik okaże się pomocny. A może Wy macie jakieś doświadczenia w temacie znikających kontaktów i znaleźliście inne rozwiązanie? Zapraszam do dyskusji
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
15-05-2019 05:03 PM
@PaulinaŁ Super poradnik a przy okazji dowiedziałem duzo rzeczy.
15-05-2019 08:44 PM
@PaulinaŁ, dobra robota! Dokładny i pełny informacji poradnik dotyczący kontaktów. Do tej pory spotkałem się z kilkoma takimi przypadkami i dotyczyły one sytuacji, w której osoby odsprzedawały swoje telefony bez usunięcia kont lub przekazywały dzieciom, które szybko znajdowały funkcję usuwania kontaktów
Warto zatem przed sprzedażą lub przekazaniu urządzenia w rodzinie przywrócić ustawienia fabryczne.
16-05-2019 05:16 PM
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
Sprawdź nowy dział Wideo i podziel się opinią.
25-12-2022 12:12 AM
25-12-2022 01:21 AM
@małaczarna Witam
Raczej mała szansa że zostały usunięte. Próbowała Pani importować z karty sim kontakty?
25-12-2022 10:08 AM
@małaczarna, Rozumiem, że przekładałaś kartę ze starego do nowego telefonu ? Może nie wszystkie kontakty były zapisane na karcie SIM tylko w innej lokalizacji ?
01-02-2023 03:41 PM
No , ale jesli wyłączymy auto synchronizację na dłuższy czas i bedziemy wciąż dodawać nowe kontakty to czy w razie jakiegos jakiejs awarii jak bedziemy chcieli je przywrocic to nie zostaną one dodane tak?
02-02-2023 03:35 PM
@Marqs777, wiadomo, jeśli nie będzie synchronizacji, to kontakty będą zapisywane tylko w pamięci urządzenia, więc uszkodzenie pamięci/urządzenia będzie skutkować utratą kontaktów.
Alternatywnie możesz robić kopię zapasową danych, w tym kontaktów, sposobami, które są opisane w tym wątku: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-kopia-zapasowa-czym-jest-i-jak-...
30-08-2023 10:03 PM
S20, kontakty dodane w ciągu ostatnich 12 miesięcy są nieidoczne na liście kontaktów oraz nie można ich wyszukać. Jak chcę dodać dany kontakt którego nie widziałem na liście to otrzymuje infornacje że kontakt już istnieje. Oprogramowanie telefonu jest aktualne
Używam synchronizacji z Outlook.com i Gmail.com