Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana operatora i problemy

(Temat utworzony: 01-04-2021 10:01 PM)
803 Wyświetlenia
Krystigs
Navigator
Opcje
Cześć znowu tu pisze bo mam taki że kiedyś mój telefon miał że trzeba podawać pin od kiedy zmienilem operatora już nie musze poprostu pomija ktoś wie jak naprawić 
13 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Krystigs 

Aby włączyć PIN karty SIM przejdź do: Ustawienia>Biometria i zabezpieczenia>Inne ustawienia zabezpieczeń>Skonfig. blok. karty SIM>Blokowanie karty SIM i przesuń suwak, aby włączyć wprowadzanie PINU do karty SIM po ponownym uruchomieniu.

abcdx
Navigator
Opcje
Wszystko jest zalezne od rodzaju posiadanej karty SIM, jesli byl to PIN do karty, nie ma takiej opcji by magicznie zniknal. Jesli PIN byl do telefonu, ustaw go ponownie. Istnieja karty SIM z wylaczona weryfikacja poprzez PIN podawany jest wtedy tylko PUK.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Krystigs  Witam

Jaki model telefonu??

abcdx
Navigator
Opcje
Ale by to zrobic musi znac ten PIN, jesli go nie zna, musi podac PUK. Inaczej nie wlaczy weryfikacji PIN. Nie mamy tez pewnosci ze karta takowa obsluguje, zwlaszcza przy ofertach pre paidowych zdazaja sie karty ktore wcale nie obsluguja PIN. No, chyba ze cos sie zmienilo i nie leca juz w kulki. PIN mozna tez ustawic, badz zmienic korzystajac z kodow USSD.
Krystigs
Navigator
Opcje
używałem kiedyś orange teraz używam play jak mialem orange wszystko działało ale jak zmieniłem mam taki sam rozmiar tych kart
Krystigs
Navigator
Opcje
Samsung Galaxy J3
Krystigs
Navigator
Opcje
beender mam pytanie jeszcze jeśli nie pamiętam kodu pin i puk to co wtedy bo to już 2 lata bo ten telefon w Orange był zarejstrowany i tych papierów z wszystkimi kodami już nie mam
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dokładnie tak jak opisuje @Kacper2 . Załączam zrzuty ekranu:

Screenshot_20210401-221723_Settings.jpg

Screenshot_20210401-221735_Settings.jpg

abcdx
Navigator
Opcje
Fizycznie karta ma takie same wymiary, to sie zgadza. Toznica polega w technologii produkcji, oraz w tym, jak zostal zaprogramowany chip na samej karcie. Jesli na starej karcie miales PIN, na nowej juz nie, to musisz znalezc ten plastik z ktorego wylamales te karte, tam bedzie numer PUK, ten numer jest niezbedny do dokonania zmian. Jesli nawet wylaczono weryfikacje PIN, to albo jest ustawiony jakis losowy, albo go zwyczajnie nie ma. PUK jest numerem ktoru odblokowuje PIN jesli go nie znasz, zapomnisz. Na tej duzej karcie jest on zapisany, jesli z jakiegos powodu nie mozesz go znalezc, zadzwon prosze do operatora, oni go znaja.