Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zapisywanie, kopie smsów

(Temat utworzony: 05-11-2019 09:32 AM)
7461 Wyświetlenia
EwaSz
Journeyman
Opcje

Witajcie :smiling-face:
przejrzałam wstępnie tematy i nie znalazłam niczego zbliżonego do mojego problemu, zatem zakładam nowy wątek (jeśli jednak istnieje taki - przepraszam).

Podpowiedzcie mi proszę, czy jest możliwość zapisywania pojedynczych smsów? na karcie sim, sd, w telefonie... wszystko mi jedno, po prostu potrzebuję od czasu do czasu jakiegoś smsa zapisać.
Czy zostają mi tylko screeny ekranu, czy może jest jakiś sposób, na który nie wpadłam?

Pozdrawiam serdecznie :smiling-face:

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@EwaSz, Witaj na forum.

Możesz przenieść wybrane wiadomości tekstowe na kartę SIM. Wystarczy, że przytrzymasz palec na wybranej wiadomości i wybierzesz opcję "Kopiuj na kartę SIM"

Screenshot_20191105-101540_Messages.jpg

Zapisane tam wiadomości można przeglądać w Wiadomości --> 3 kropki --> Ustawieina --> Więcej ustawień --> SMS --> Zarządzaj wiad. na karcie SIM

sim.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@EwaSz, Witaj na forum.

Możesz przenieść wybrane wiadomości tekstowe na kartę SIM. Wystarczy, że przytrzymasz palec na wybranej wiadomości i wybierzesz opcję "Kopiuj na kartę SIM"

Screenshot_20191105-101540_Messages.jpg

Zapisane tam wiadomości można przeglądać w Wiadomości --> 3 kropki --> Ustawieina --> Więcej ustawień --> SMS --> Zarządzaj wiad. na karcie SIM

sim.jpg

EwaSz
Journeyman
Opcje

czyli jednak przeoczyłam, bo przecież często wchodzę tam, by przekazać jakąś wiadomość dalej, bądź wyświetlić szczegóły :smiling-face:
bardzo Ci dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie! :smiling-face:

0 Like
AIP
Apprentice
Opcje
Mam pytanie .Jak usunąć zapisane sms na karcie sim. Pomimo czyszczenia historii one się ponownie pojawiają z treścią???
0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@AIP nie masz przypadkiem kopii zapasowej?

AIP
Apprentice
Opcje
szczerze to nie wiem... Kiedy kasuje kontakt niby kasuję historię. Kiedy znowu wbijam numer, klikajac w (i) wszystkie połączenia i smsy z treścią znowu wyskakują...
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AIP, Czy próbowałeś usuwać wiadomości SMS z karty SIM korzystając z poniższej ścieżki ?

Wiadomości --> 3 kropki --> Ustawieina --> Więcej ustawień --> SMS --> Zarządzaj wiad. na karcie SIM --> Edytuj --> zaznacz wiadomości do usunięcia --> Usuń

Screenshot_20201220-130142_Messages.jpg

AIP
Apprentice
Opcje
dziękuję pomogło🙂