Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zacinająca się przednia kamera Samsung Galaxy M31s

(Temat utworzony: 25-03-2021 10:30 PM)
1213 Wyświetlenia
saltodowiadra
Apprentice
Opcje

Witam,

Mam problem z bardzo zacinającą się przednią kamerą w Samsungu Galaxy M31s. Jestem jego posiadaczką od stosunkowo niedawna (2 tyg).  Najbardziej zacina się gdy jest słabe oświetlenie. Wcześniej byłam szczęśliwą posiadaczką Samsunga Galaxy S7 i takie sytuacje nie miały nigdy miejsca. Prowadzenie social mediów jest przez to strasznie uciążliwe, a korzystam z nich na co dzień. 

0 Like
9 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Spróbuj zresetować ustawienia aparatu oraz wyczyścić dane i pamięć aplikacji aparat. Ścieżka:  Ustawienia -> aplikacje -> aparat-> pamięć domyślna -> wyczyść dane i pamięć. Daj znać jakie są efekty.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@saltodowiadra  Witam

Czy ten problem występuje od samej nowości?

Czy zacinanie jest w różnych ustawieniach aparatu?

W przypadku tylnej kamerki jest wszystko w porządku?

saltodowiadra
Apprentice
Opcje

Tak, występuje od samej nowości.
Tak, w różnych ustawieniach i w różnych aplikacjach (Snapchat, Instagram, Messenger, Tiktok)
Tylna kamerka jest sprawna i nie zauważyłam z nią żadnych problemów.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy na telefonie M31s była przywracana kopia zapasowa z poprzedniego telefonu? Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy, które mogą negatywnie wpływać na działanie telefonu.

saltodowiadra
Apprentice
Opcje

Niestety dalej się zacina.

0 Like
saltodowiadra
Apprentice
Opcje

Przenosiłam wszystko wraz z aplikacją Samsung Switch.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Warto w takim wypadku wykonać hard reset, ale tym razem nie przywracaj kopii zapasowej. Poniżej wklejam odnośnik do instrukcji.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

saltodowiadra
Apprentice
Opcje

Zrobiłam właśnie hard reset bez przywracania kopii zapasowej zgodnie z poleceniem, jednakże w dalszym ciągu nie widzę zmiany. Jedyna poprawa jaka zaszła to nagrywanie filmików przednią kamerką na Messengerze. Reszta aplikacji bez zmian.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

W takim przypadku należy udać się do jednego z centrum serwisowych firmy Samsung w celu dokładnej diagnostyki urządzenia, ponieważ prawdopodobnie doszło do uszkodzenia aparatu.