Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wi-Fi Calling S7

(Temat utworzony: 17-12-2020 04:01 PM)
3706 Wyświetlenia
jekki78
First Poster
Opcje
Witam czy może wie ktoś dlaczego w moim S7 (Nie brendowanym) nie mam funkcji   Wi-Fi Calling, często mam słaby sygnał sieci chodzi o rozmowy. Chciałbym się wesprzeć siecią wi-fi A tu zonk.
0 Like
10 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Cześć @jekki78 ,

Zobacz czy w podanej poniżej ścieżce możesz włączyć WI-FI Calling.

Telefon - Trzy kropki - Ustawienia - Połączenia przez Wi-Fi

Daj znać jakie czy udało się rozwiązać problem.

0 Like
jekki78
First Poster
Opcje
Witam, nie mam czegoś takiego jak przez Wi-Fi 🙁

Screenshot_20201217-174907_Phone_2113.jpg

Screenshot_20201217-174924_Phone.jpg

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Spróbuj w takim razie wyczyścić dane i pamięć aplikacji telefon. W tym celu przejdź do -> ustawienia - aplikacje - telefon - domyślna pamięć - wyczyść dane, pamięć 

0 Like
jekki78
First Poster
Opcje
Witam ponownie, niestety po wyczyszczeniu nic takiego dalej nie ma. Wykonałem operację dla wszystkich 3.

Screenshot_20201217-181429_Settings.jpg

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Wykonaj zabieg wipe cache partition, który nie usuwa żadnych danych z telefonu. Jeżeli po jego wykonaniu nadal nie będzie funkcji Wi-Fi Calling,  przywróć telefon do ustawień fabrycznych, bez przywracania danych z kopii zapasowej ( jeżeli możesz sobie na to pozwolić). Zabieg ten niestety usuwa wszystkie dane z telefonu, dlatego polecam je sobie  zgrać np. za pomocą aplikacji Smart Switch. 

Poradnik : Rozwiązano: [Poradnik] Soft / Hard Reset, Tryb Bezpieczny i Wipe Cache Partition - Samsung Community

0 Like
jekki78
First Poster
Opcje
Niestety wipe cache partition nie pomogło. A resetu na razie nie będę robił bo to grubsza sprawa. Antywirus, i inne apkai
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Przed jego wykonaniem, zobacz czy brakująca funkcjonalność, występuje w trybie bezpiecznym.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jekki78  Od kogo masz kartę SIM ? Jaki masz wariant XEO czy inny ?

Przechwytywanie.PNG

0 Like
jekki78
First Poster
Opcje
Wariant to XEO, a karta sim w sieci nju mobile.

Screenshot_20201218-045749_Software update.jpg

0 Like