Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uszkodzony fabrycznie Galaxy S8

(Temat utworzony: 15-06-2017 01:25 PM)
2533 Wyświetlenia
jac_szcz
Journeyman
Opcje

Witam
Zakupiłem w przedsprzedaży smartfon Galaxy S8 i na moje nieszczęście po miesiącu użytkowania okazało się, że telefon nie paruje się z okularami VR, które do niego dokupiłem.

Opisałem to również w poście:

https://eu.community.samsung.com/t5/Urz%C4%85dzenia-mobilne/Samsung-S8-i-okulary-Samsung-Gear-VR/m-p...

Aktualnie telefon jest w 3 z kolei punkcie serwisowym (Najpierw Samsung Brand Store, Maksimum i obecnie CSS Serwis).
W dniu dzisiejszym otrzymałem informacje, że serwis czeka na części i w tym na płytkę złącza USB.

W związku z powyższym chciałbym zapytać czy istnieje jakaś możliwość wymiany urządzenia na nowe gdyż nie chcę aby telefon był otwierany i naprawiany po miesiącu normalnego użytkowania? 

0 Like
9 Odpowiedzi
WolF
Voyager
Opcje

Jeżeli zgodziłes się na naprawę to raczej już nie ma odołania.

Zarejestrowałeś się w tym programie?

http://my-samsung.com/pl/mysamsung/offers/#/JUT7XHJK4BXD5/

Jeżeli nie, to nie mogłeś wybrać naprawy albo wymiany.

0 Like
KonradN
Voyager
Opcje
Czołem @jac_szcz. Bardzo mi przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Jeżeli jesteś zarejestrowany w programie Guard, to przed wykonaniem naprawy powinieneś zdecydować w jaki sposób chcesz ją wykonać, czy poprzez wymianę urządzenia, czy poprzez naprawę. W tej sytuacji zgodziłeś się na naprawę, a zgodnie z warunkami gwarancji firmy Samsung na produkowane telefony, wymiana urządzenia jest możliwa w sytuacjach gdy:

-gdy usterka nie jest możliwa do usunięcia (stwierdza to serwisant)
-gdy doszło do trzech napraw urządzenia wymagających wymiany jakiegokolwiek podzespołu a urządzenie nadal wykazuje wady w działaniu.

Obecnie jedyne co mogę zaproponować to oczekiwanie na zakończenie naprawy.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
jac_szcz
Journeyman
Opcje

Niestety ale nie mogę się z wami zgodzić.

Po pierwsze wysyłając urządzenie do serwisu następuje diagnoza i mam prawo nie zgodzić się na rozbieranie mojego telefonu na części pierwsze i wymienianie w nim głónych elementów na płycie głównej...

Taką też otrzymałem wiadomość od zespołu Samsung Galaxy S8.

Mam odebrać urządzenie NIE NAPRAWIONE i zgłosić jego wymianę na infolinii.

Na chłopski rozum... jak miałbym zgłosić usterkę urządzenia bez zdiagnozowania jej przez autoryzowany serwis??? 

Tak na marginesie zanim wysłałem urządzenie do serwisu zgłosiłem na infolinii co się z nim dzieje, jednak bez zdiagnozowania usterki trudno wierzyć na słowo... no chyba, że urządzenie zupełnie umarło, wtedy pewnie pomija się procedurę diagnozy.

0 Like
KonradN
Voyager
Opcje
@jac_szcz, bardzo mi przykro, jednak regulamin programu Guard jasno określa sposób postępowania w takich przypadkach. Jeżeli chciałbyś przeprowadzić swap, musisz zgłosić to na infolinię S8 Guard, oni wysyłają do Ciebie nowy telefon. Zapraszam do zapoznania się z regulaminem programu. Obecnie pozostaje naprawa.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
Peter2211
Student
Opcje

Witam,

również mam problem z moim galaxy S8 i stąd moje pytanie. Telefon kupiłem w Orange (zapłaciłem 3300 pln), po pół roku użytkowania pojawiła się usterka wibracji (coś strasznie zaczęło w środku brzęczeć). Dodatkowo podczas rozmowy telefon sam wchodzi w menu i przestawia wszystkie ustawienia. Byłem już w serwisie jednak telefonu nie zostawiłem ponieważ nie pomyślałem o wcześniejszym zgraniu danych które jak usłyszałem zostaną bezpowrotnie utracone. Tak czy inaczej pan z serwisu samsung poinformował mnie że telefon na 100% nie zostanie wymieniony a jedynie naprawiony.  I tutaj według mnie pojawia się problem. Dlaczego wadliwe urządzenie ma zostać naprawione? Przecież ja kupiłem i zapłaciłem za nowe urządzenie a jak wiadomo urządzenie po naprawach gwarancyjnych traci wiele na wartości przy chociażby późniejszej odsprzedaży.  Druga kwestia to otwieranie oryginalnie sklejonego urządzenia które jak wiadomo ma zachować odpowiednią szczelność. Takie podejście bardzo mi się nie podoba. Skoro samsung porwał się na produkowanie "jednorazówek" w których nie da się nawet wymienić baterii to powinien również poczuwac się do odpowiedzialności i wymieniać wadliwe urządzenia na nowe jeżeli w telefonie pojawiają się wady nie z winy użytkownika, czyż nie? Zaznaczę jeszcze tylko że nie brałem udziału w programie Guard. I co dalej? Jak rozwiązalibyście taki problem?

0 Like
jac_szcz
Journeyman
Opcje

Niestety każda firma (w tym Samsung) działa tak aby zarabiać i brać jak najmniej odpowiedzialności za wady swoich towarów... Zadzwoń na infolinię S8 i zarządaj wymiany urządzenia poprzez usługę SWAP.

Daj znać czy Ci się udało.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A ja podpowiem tak. Zapisy gwarancyjne. Gwarancja to dobra wola gwaranta.
I pisanie haseł: ja bym chciał, mnie się wydaję, ja żądam, ja wymagam... jest troszkę śmieszne i takie nasze, zaściankowe.
Ale jak najbardziej można skorzystać ze SWAPa.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
jac_szcz
Journeyman
Opcje

Gwarancja to na szczęście nie dobra wola a obowiązek uregulowany prawnie za sprzedaż produktu i zarabianie na nim... producent z pewnością nie jest firmą charytatywną, dlatego konsument ma prawo zarówno wymagać aby zakupiony produkt był wolny od jakichkolwiek usterek a w razie konieczności rządać naprawy lub wymiany. Dotyczy to zarówno tańszych produktów jak i tych z najwyższej półki, do których należy bez dwóch zdań Galaxy S8. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Poczytaj uważnie zapisy ustawy o gwarancji. A dowiesz się na czym polegają te regulacje. :winking-face:
To już od kupującego zależy, czy skorzysta z gwarancji, rękojmi, czy w przypadku produktów Samsunga ze SWAP. I tu też warto zapoznać się z regulaminem tej usługi.
Aby pózniej nie było, że myślałem, że mnie się wydawało.
Ja cały czas powtarzam, że warto czytać, uważnie i ze zrozumieniem, aby nie było niedomówień.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like