05-07-2018 01:44 PM
Witam, około 2 tygodnie temu zauważyłem dziwną smugę na wyświetlaczu (w górnym prawym rogu). Na początku myślałem, że to tylko zwykłe zabrudzenie. Po wyczyszczeniu wyświetlacza smuga znika ale wystarczy przetrzeć palcem i wraca. Zdjęcie nie oddaje w 100% stanu faktycznego (widać dodatkowo prześwity na tej plamce).
05-07-2018 04:13 PM
Faktycznie, może to wskazywać na uszkodzenie powłoki oleofobowej. Warto zwrócić się w takiej sytuacji do autoryzowanego serwisu Samsung. Informacje o sposobach przekazania urządzenia do serwisu znajdziesz w tym temacie.
19-12-2018 04:06 PM
Dzień dobry! Czy to jest defekt wyświetlacza, że brudzi się łatwiej w jednym miejscu. Tzn brudzi się łatwiej tam gdzie widać tą smugę. Oczywiście mogę przetrzeć mocniej szybkę i wyczyścić tą smugę do czysta (nic nie widać) ale jednak jest to widoczne po wyciagnieciu z kieszeni. Teraz pobrudziłem ręką, żeby lepiej było widać.
19-12-2018 04:18 PM
Jak wygląda wymiana, wszystkie właściwości telefonu zostają zachowane po wymianie takiego wyświetlacza? Nie traci on np. wodoszczelności?
19-12-2018 04:56 PM
19-12-2018 04:57 PM
@alek9a1 sprzęt po naprawie w autoryzowanym serwisie kierowany jest na testy jakości - bez zachowania norm producenta telefon nie opuści punktu
20-12-2018 05:18 PM
Wydaje mi się, że to jest ten sam defekt wyświetlacza co w moim przypadku. Ekran został wymieniony na nowy , ale ostatnio znów ten sam problem się pojawił. Pytanie do kogoś co ma jakąś wiedzę na ten temat, w jaki sposób temu zapobiegać i czy da się w ogóle? Jednak odsyłanie telefonu co jakiś czas do serwisu z wycierającym się wyświetlaczem może być uciążliwe.
20-12-2018 06:09 PM
@bialyoo myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie zastosowanie folii lub szkła ochronnego.
20-12-2018 08:04 PM
Zgadzam się z @Szewcu72. W każdym telefonie korzystam z dodatkowej ochrony w postaci folii lub szkła. Folia zużywa się znacznie szybciej, ale też z reguły jest tańsza od szkła. Jeżeli jednak zależy Ci na długotrwałej ochronie to polecam szkło hartowane o twardości 9H. W ten sposób problem przecierania się wyświetlacza powinien ustąpić a przy okazji zyskasz ochronę przed zarysowaniami.