Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uszkodzona powłoka oleofobowa?

(Temat utworzony: 05-07-2018 01:44 PM)
3998 Wyświetlenia
bialyoo
First Poster
Opcje

Witam, około 2 tygodnie temu zauważyłem dziwną smugę na wyświetlaczu (w górnym prawym rogu). Na początku myślałem, że to tylko zwykłe zabrudzenie. Po wyczyszczeniu wyświetlacza smuga znika ale wystarczy przetrzeć palcem i wraca. Zdjęcie nie oddaje w 100% stanu faktycznego (widać dodatkowo prześwity na tej plamce). 36677026_685452461794230_5005057580532236288_n.jpg

0 Like
8 Odpowiedzi
Damian K
Hotshot
Opcje

@bialyoo

Faktycznie, może to wskazywać na uszkodzenie powłoki oleofobowej. Warto zwrócić się w takiej sytuacji do autoryzowanego serwisu Samsung. Informacje o sposobach przekazania urządzenia do serwisu znajdziesz w tym temacie.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
alek9a1
First Poster
Opcje

Dzień dobry! Czy to jest defekt wyświetlacza, że brudzi się łatwiej w jednym miejscu. Tzn brudzi się łatwiej tam gdzie widać tą smugę. Oczywiście mogę przetrzeć mocniej szybkę i wyczyścić tą smugę do czysta (nic nie widać) ale jednak jest to widoczne po wyciagnieciu z kieszeni. Teraz pobrudziłem ręką, żeby lepiej było widać.

48168950_260267231311467_4861784377845088256_n.jpg

0 Like
alek9a1
First Poster
Opcje

Jak wygląda wymiana, wszystkie właściwości telefonu zostają zachowane po wymianie takiego wyświetlacza? Nie traci on np. wodoszczelności?

0 Like
showmeyour__
Voyager
Opcje

Cześć @alek9a1! Rozumiem, że ta smuga Cię niepokoi. Zdecydowanie warto skonsultować kondycję techniczną sprzętu w autoryzowanym serwisie. Tylko technik serwisowy może zadecydować, co z takim fantem należy zrobić.  Listę serwisów znajdziesz tutaj

0 Like
showmeyour__
Voyager
Opcje

@alek9a1 sprzęt po naprawie w autoryzowanym serwisie kierowany jest na testy jakości - bez zachowania norm producenta telefon nie opuści punktu :winking-face:

0 Like
bialyoo
First Poster
Opcje

Wydaje mi się, że to jest ten sam defekt wyświetlacza co w moim przypadku. Ekran został wymieniony na nowy , ale ostatnio znów ten sam problem się pojawił. Pytanie do kogoś co ma jakąś wiedzę na ten temat, w jaki sposób temu zapobiegać i czy da się w ogóle? Jednak odsyłanie telefonu co jakiś czas do serwisu z wycierającym się wyświetlaczem  może być uciążliwe. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@bialyoo myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie zastosowanie folii lub szkła ochronnego.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zgadzam się z @Szewcu72. W każdym telefonie korzystam z dodatkowej ochrony w postaci folii lub szkła. Folia zużywa się znacznie szybciej, ale też z reguły jest tańsza od szkła. Jeżeli jednak zależy Ci na długotrwałej ochronie to polecam szkło hartowane o twardości 9H. W ten sposób problem przecierania się wyświetlacza powinien ustąpić a przy okazji zyskasz ochronę przed zarysowaniami.

0 Like