Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sieć 2G

(Temat utworzony: 24-01-2022 10:27 PM)
1431 Wyświetlenia
MorfiF
Journeyman
Opcje
Hej,

Czy i ewentualnie jak, można wyłączyć sieć 2G w smartfonie?
0 Like
27 Odpowiedzi
S20FanEdition
Pioneer
Opcje
Ja mogę włączyć sieć 2G Screenshot_20220119-104259_Call settings.jpg
0 Like
S20FanEdition
Pioneer
Opcje
Ustawienia>połączenia>Sieci komórkowe>tryb pracy sieci
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MorfiF  Cześć

Dokładnie ustawienia dotyczące tego to Tryby Pracy Sieci

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@MorfiF Witam. Musisz pamiętać że sieć 2G wyłączysz tylko jak wybierzesz Tryb Tylko 3G w innym przypadku zawsze będzie dostępna jako sieć ostateczna.
Danny888
Voyager
Opcje
@MorfiF A po co chcesz wyłączyć sieć 2G? Znacznie lepiej mieć ustawiony wariant automatyczny od 2G wzwyż, ponieważ jak będziesz na terenie gdzie jest słaby zasięg sieci (a takich miejsc jest w dalszym ciągu jest sporo) to wówczas telefon się sam przełączy i nie musisz martwić się ustawianiem manualnym.
MorfiF
Journeyman
Opcje
To już wszystko wiem, dzięki wszystkim za pomoc. :smiling-face: Co do tego, skąd się wzięło pytanie, ponieważ przeczytałem, że Android 12 udostępnia taką funkcję i ma ona związek z bezpieczeństwem i chciałem to sprawdzić. Ale teraz już wszystko wiem. :smiling-face:
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@MorfiF Prosze bardzo. Dla wiadomości to niektórzy operatorzy przymierzają się w przyszłości do wyłączenia 2 i 3G całkowicie.
Tomaszku73
Journeyman
Opcje
W Samsungu nie można wyłączyć 2G. Możesz przejść na 3G ale wtedy nie masz LTE. W pixelach jest opcja wyłączenia 2G i zostaje H i LTE. Do rozmów nie trzeba mieć sieci 2G.
marchello666
Voyager
Opcje

Jestem po instalacji Androit 12 w Orange na Samsung Note 20 Ultra 5g.

Szukam możliwości wyłączenia 2G ale nie ma takiej opcji.

image
0 Like