30-07-2018 08:22 PM
Tak ok 2 dni temu kiedy załączył się budzik mojego telefonu ekran jedynie wyświetlił sie na czarno, po prostu nie chcial się pokazać ekran. Górny pasek menu był widoczny ale godzina zawiesiła się na 5:55 jak i poziom baterii. Nic nie działało, kiedy ktoś do mnie zadzwonił było słychać dzwonek ale to tyle bo ekran był czarny. Zanim to się zadziało telefon miał wcześniej aktualizację oprogramowania. Nie wiem co się stało ale pod koniec dnia telefon się magicznie odwiesił i zaczął działać. Odetchnęłam z ulą ale mam obawy czy to mogłoby się powtórzyć, co mam robić w takiej sytuacji jak restartować tel. i dlaczego przede wszystkim miała miejsce taka sytuacja. Usunełam aplikację budzika i wł/wył telefon dla pewności po aktualizacji. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
31-07-2018 12:05 PM
Na przyszłość warto korzystać z tak zwanego soft resetu. Jest to substytut wyjęcia baterii, które mogliśmy wykonać w starszych telefonach. Soft reset przydaje się, gdy właśnie telefon zawiesi się. Tu znajdziesz instrukcję jego wykonania.