14-01-2021 08:21 AM
Witam
Mam taki problem z telefonem Samsung S20+
Telefon jest nowy użytkuje od ok.2 tygodni.
Jednak mam problem z przerywaniem internetu podczas transmisji danych.
Jeśli telefon jest podłączony do Wi-Fi nie mam żadnych problemów z internetem. Działa szybko i bez zarzutów. Natomiast jak wyjdę poza zasięg Wi-Fi nie zawsze chce się połączyć z transmisja danych. Raz się łączy i działa ale po pewnym czasie zanika zasieg potem muszw wyłączyć i załączyć ponownie dane i czekam aż się załaduje i zacznie znów działać. I tak notorycznie w ciągu dnia się dzieje.
Dodam że mam pakiet internetu i nie skończył mi się. Na poprzednim telefonie nie miałam problemu z internetem na transmisji danych.
Już sprawdzałam ustawienia są ok. Resetowałam je do fabrycznych. Też nie pomaga. Resetowalam też telefon ponownie do ustawienia fabrycznych i dalej nic. Czy mam pecha i telefon jest po prostu wadliwy i muszę oddać reklamację?
Jestem zawiedziona bo miałam już Samsung klasy S, miałam Xiaomi, Huawei i inne i nie miałam problemów a skusiłam się na flagowiec i zawiódłam się od razu 😞
14-01-2021 09:50 AM
Sprawdź działanie danych komórkowych w trybie bezpiecznym. Tryb awaryjny służy do czegoś innego. Poniżej podaję instrukcję.
14-01-2021 10:06 AM
@mirudo24 Tak masz racje pomyliłem nazwy funkcji 😅
@Izabel_S20 Czyli przytrzymujemy przycisk zasilania, następnie przytrzymujemy opcje "Wyłączanie telefonu" i wybieramy "Tryb Bezpieczny"
14-01-2021 02:03 PM
Reset ustawień internetu do fabrycznych nie pomógł. Włączyłam tryb awaryjny- bezpieczny i z tego co zauważyłam internet działał. Sprawdzę jeszcze raz na dłużej jak będę w domu ale był włączony prawie 2 godz i działał a normalnie zawiesiłbym się już kilka razy. Więc co to może być?
14-01-2021 02:08 PM
Jeżeli problem nie występuje w trybie bezpiecznym to najprawdopodobniej jedna z dodatkowo zainstalowanych aplikacji ze sklepu Google Play lub Galaxy Store powoduje problem. Czy korzystasz z programu antywirusowego? Jeżeli tak to odinstaluj go w pierwszej kolejności. Jeżeli nie to usuwaj kolejno zewnętrzne aplikacje sprawdzając każdorazowo czy problem ustąpił. W ostateczności konieczne będzie przywrócenie ustawień fabrycznych bez przywracania kopii zapasowej.
14-01-2021 02:26 PM
Hmm tylko że ja mam zainstalowane podstawowe aplikacje z Google potem fb, bank, insta, nic takiego co mogłoby powodować problem. Mam wszystkie te aplikacje zainstalowane jakie miałam i używałam na poprzednim telefonie i nie miałam problemów z internetem więc dosyć dziwne że na tym tel z tymi samymi aplikacjami jest problem. Programu antywirusowego nie mam.
Co do przywracania ustawień fabrycznych bez przywracania kopii zapasowej to robiłam to wczoraj. Zresetowałam wczoraj telefon do ustawień fabrycznych i instalowałam na nowo aplikacje itp.
14-01-2021 02:31 PM
Po przywróceniu ustawień fabrycznych a przed zainstalowaniem aplikacji dane komórkowe działały prawidłowo? Dla pewności sprawdź jeszcze czy po zmianie karty SIM na inną będzie występował ten sam problem.
14-01-2021 02:36 PM
Ok sprawdzę dziś wieczorem w domu z inną karta sim. Jeśli będzie ten sam problem to przywrócę ustawienia fabryczne i sprawdzę na 2 kartach sim. Zanim zainstaluje aplikacje. A później najwyżej będę instalować po kolei i będę sprawdzać. Ale i tak dziwne skoro na poprzednim tel Xiomi Redmi Note 8 pro działało wszystko bez zarzutów. A jeśli okaże się że dalej ten problem występuje nawet bez aplikacji to co wtedy ? Oddać na reklamację
14-01-2021 02:40 PM
Jeżeli po wykonaniu tych czynności problem będzie występował w dalszym ciągu to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.
14-01-2021 02:43 PM
A jeszcze pytanie czy jeśli powiedzmy to wina aplikacji to czemu tylko danych komórkowych wariuje A jak jestem połączona przez wi-fi to nie mam problemu
14-01-2021 02:44 PM
Na ten moment nie wiadomo gdzie dokładnie leży błąd. Sprawdź telefon zgodnie z tym o czym napisałaś w poprzedniej wiadomości i będziemy mieli pełniejszą informację.