14-01-2021 08:21 AM
Witam
Mam taki problem z telefonem Samsung S20+
Telefon jest nowy użytkuje od ok.2 tygodni.
Jednak mam problem z przerywaniem internetu podczas transmisji danych.
Jeśli telefon jest podłączony do Wi-Fi nie mam żadnych problemów z internetem. Działa szybko i bez zarzutów. Natomiast jak wyjdę poza zasięg Wi-Fi nie zawsze chce się połączyć z transmisja danych. Raz się łączy i działa ale po pewnym czasie zanika zasieg potem muszw wyłączyć i załączyć ponownie dane i czekam aż się załaduje i zacznie znów działać. I tak notorycznie w ciągu dnia się dzieje.
Dodam że mam pakiet internetu i nie skończył mi się. Na poprzednim telefonie nie miałam problemu z internetem na transmisji danych.
Już sprawdzałam ustawienia są ok. Resetowałam je do fabrycznych. Też nie pomaga. Resetowalam też telefon ponownie do ustawienia fabrycznych i dalej nic. Czy mam pecha i telefon jest po prostu wadliwy i muszę oddać reklamację?
Jestem zawiedziona bo miałam już Samsung klasy S, miałam Xiaomi, Huawei i inne i nie miałam problemów a skusiłam się na flagowiec i zawiódłam się od razu 😞
14-01-2021 08:24 AM
@Izabel_S20 Witam
Czy jak zniknie zasięg WIFI pojawia się ikonka na górnym pasku LTE? Jaki jest widoczny zasięg?
14-01-2021 08:32 AM
Witam
To zależy czasami od razu łączy się z danymi i jest widoczne LTE i działa jakiś czas i zanika zasieg i pojawią się litera H a później E i pomaga tylko ponowne wyłączenia i załączenie danych i po paru minutach się załączy znowu LTE. Ale tak w ciągu dnia to się często dzieje jak korzystam z telefonu.
A czasami po wyjściu z zasięgu Wi-Fi w ogóle się nie łączy z danymi widać H potem E i też muszę ponownie wyłączać i załączać dane
14-01-2021 08:41 AM
@Izabel_S20 Od samego początku po pierwszym uruchomieniu ten problem występuje?
Jak sytuacja wygląda będąc w innej lokalizacji - dalej niż w okolicach zamieszkania? , możliwe że jest jakaś awaria nadajnika.
14-01-2021 09:23 AM
Tak problem występuje od samego początku. I obojętnie gdzie bym nie była czy nawet w domu jak wyłączę Wi-Fi czy to na mieście czy pracy gdziekolwiek. Teraz też np próbowałam odpowiedzieć to mimo że wyświetla LTE nie chciało załadować strony musiałam dwukrotnie nawet wyłączać i załączać dane aby zaskoczył internet.
14-01-2021 09:27 AM
Teraz tak sobie pomyślałam że jak robiłam reset wczoraj drugi raz do ustawień fabrycznych to specjalnie sprawdzałam internet przez dane i wyłączyłam wi-fi i od razu po zalogowaniu do Google i ustawieniu wszystkiego było ok. I pojawiła się aktualizacja i zaaktualizowalam przed snem telefon i od rana ten sam problem. Może to jakiś problem w aktualizacji?
14-01-2021 09:28 AM
@Izabel_S20 Po aktualizacji należy wykonać reset do ustawień fabrycznych. I nie przywracać kopii.
Zobacz jeszcze czy w trybie awaryjnym jest ten sam problem.
14-01-2021 09:31 AM
Nie przywracalam kopii. Sprawdzę jeszcze i spróbuję zresetować ustawienia do fabrycznych. A jak włączyć tryb awaryjny?
14-01-2021 09:33 AM — edytowano 14-01-2021 09:34 AM
@Izabel_S20 Przytzymujac klawisz zasilania pokaże się taka opcja
czekam zatem na informacje jak wygląda sytuacja w trybie awaryjnym
14-01-2021 09:43 AM
Teraz zresetowałam ustawienia do fabrycznych poczekam chwilę i zobaczę jak działa. Jak będzie to samo włączę tryb awaryjny i sprawdzę.