Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung S20+ przerywa internet ppdczas tramsmisji danych

(Temat utworzony: 14-01-2021 08:21 AM)
2260 Wyświetlenia
Izabel_S20
Journeyman
Opcje

Witam

Mam taki problem z telefonem Samsung S20+

Telefon jest nowy użytkuje od ok.2 tygodni.

Jednak mam problem z przerywaniem internetu podczas transmisji danych.

Jeśli telefon jest podłączony do Wi-Fi nie mam żadnych problemów z internetem. Działa szybko i bez zarzutów. Natomiast jak wyjdę poza zasięg Wi-Fi nie zawsze chce się połączyć z transmisja danych. Raz się łączy i działa ale po pewnym czasie zanika zasieg potem muszw wyłączyć i załączyć ponownie dane i czekam aż się załaduje i zacznie znów działać. I tak notorycznie w ciągu dnia się dzieje. 

Dodam że mam pakiet internetu i nie skończył mi się. Na poprzednim telefonie nie miałam problemu z internetem na transmisji danych. 

Już sprawdzałam ustawienia są ok. Resetowałam je do fabrycznych. Też nie pomaga. Resetowalam też telefon ponownie do ustawienia fabrycznych i dalej nic. Czy mam pecha i telefon jest po prostu wadliwy i muszę oddać reklamację? 

Jestem zawiedziona bo miałam już Samsung klasy S, miałam Xiaomi, Huawei i inne i nie miałam problemów a skusiłam się na flagowiec i zawiódłam się od razu 😞

22 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Izabel_S20  Witam

Czy jak zniknie zasięg WIFI pojawia się ikonka na górnym pasku LTE? Jaki jest widoczny zasięg?

0 Like
Izabel_S20
Journeyman
Opcje

Witam 

To zależy czasami od razu łączy się z danymi i jest widoczne LTE i działa jakiś czas i zanika zasieg i pojawią się litera H a później E i pomaga tylko ponowne wyłączenia i załączenie danych i po paru minutach się załączy znowu LTE. Ale tak w ciągu dnia to się często dzieje jak korzystam z telefonu. 

A czasami po wyjściu z zasięgu Wi-Fi w ogóle się nie łączy z danymi widać H potem E i też muszę ponownie wyłączać i załączać dane 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Izabel_S20  Od samego początku po pierwszym uruchomieniu ten problem występuje?

Jak sytuacja wygląda będąc w innej lokalizacji - dalej niż w okolicach zamieszkania? , możliwe że jest jakaś awaria nadajnika.

0 Like
Izabel_S20
Journeyman
Opcje

Tak problem występuje od samego początku. I obojętnie gdzie bym nie była czy nawet w domu jak wyłączę Wi-Fi czy to na mieście czy pracy gdziekolwiek. Teraz też np próbowałam odpowiedzieć to mimo że wyświetla LTE nie chciało załadować strony musiałam dwukrotnie nawet wyłączać i załączać dane aby zaskoczył internet. 

0 Like
Izabel_S20
Journeyman
Opcje

Teraz tak sobie pomyślałam że jak robiłam reset wczoraj drugi raz do ustawień fabrycznych to specjalnie sprawdzałam internet przez dane i wyłączyłam wi-fi i od razu po zalogowaniu do Google i ustawieniu wszystkiego było ok. I pojawiła się aktualizacja i zaaktualizowalam przed snem telefon i od rana ten sam problem. Może to jakiś problem w aktualizacji?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Izabel_S20  Po aktualizacji należy wykonać reset do ustawień fabrycznych.  I nie przywracać kopii.

Zobacz jeszcze czy w trybie awaryjnym jest ten sam problem. 

0 Like
Izabel_S20
Journeyman
Opcje

Nie przywracalam kopii. Sprawdzę jeszcze i spróbuję zresetować ustawienia do fabrycznych. A jak włączyć tryb awaryjny?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Izabel_S20  Przytzymujac klawisz zasilania pokaże się taka opcja

Screenshot_20210114-093323_Chrome.jpg

 czekam zatem na informacje jak wygląda sytuacja w trybie awaryjnym 

0 Like
Izabel_S20
Journeyman
Opcje

Teraz zresetowałam ustawienia do fabrycznych poczekam chwilę i zobaczę jak działa. Jak będzie to samo włączę tryb awaryjny i sprawdzę. 

0 Like