Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

samsung j5 - komunikat Custom Binary blocked by FAP

(Temat utworzony: 29-04-2019 08:34 PM)
11849 Wyświetlenia
jarekoo
Journeyman
Opcje

Mam problem. Przez dwa lata nie używałem telefonu, ładowałem go co jakiś czas, teraz byłem zmuszony go uruchomić i pojawił się taki komunikat: "Custom Binary blocked by FAP"

Zainstalowałem Smart Swith by zgodnie z sugestią na którymś z forum wgrać aktualizacje systemu i.... kicha... wogóle Smart Swith nie widzi J5 - każe mi podłaczyć kabel mimo że jest podłaczony

Czy jestem w stanie sam sobie z tym poradzić ?

Doprecyzowałem nazwę tematu /RadekK

36 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jarekoo, spróbuj wykonać hard reset z poziomu trybu recovery. Przydatne wskazówki znajdziesz w tym wątku. Wykonanie hard resetu wiąże się z usunięciem wszystkich danych z telefonu.

jarekoo
Journeyman
Opcje

Niestety nic nie dało 😞 Wyskoczyła cała litania komunikatów E: failed to mount/cache (invalid argument) E: Can't mount/cache/recovery/last_locale E:Can't mount/cache/recovery/log E:Can't open/cache/recovery/log i jeszcze z 20 dalszych w tym stylu

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jarekoo, Możliwe, że oprogramowanie uległo uszkodzeniu. Czy próbowałeś skorzystać z funkcji "Odzyskiwanie awaryjne oprogramowania" ?

Przechwytywanie.JPG

0 Like
jarekoo
Journeyman
Opcje

problem w tym, że smart switch wogóle nie widzi samsunga. ciągle chce bym go podłączył kablem USB - kabel sprawny bo  sprawdzałem na innej komórce i mam podgląd do jej zawartości

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013 @jarekoo  Sugerując się tym komunikatem może telefon wykrył jakieś zmodyfikowane pliki  "nieautoryzowany plik binarny" i nastąpiła blokada telefonu.

0 Like
jarekoo
Journeyman
Opcje

przez dwa lata leżal w szufladzie nie używany. Nikt nie miał do niego dostepu. Dlatego jestem z lekka zszokowany zwłaszcza że twardy reset wogóle na niego nie zadziałał a smart switch go nie widzi.

Dwa lata bezczynności i tylko dbałości o baterie mógł mu zaszkodzić ? Wątpię

. To jak go odblokować ? Pilnie jest mi potrzebny go moja s7 wyzioneła ducha po 3 latach - padła płyta główna 😞 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jarekoo  A bateria ładuje się prawidłowo?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jarekoo  napisał(a):

problem w tym, że smart switch wogóle nie widzi samsunga. ciągle chce bym go podłączył kablem USB - kabel sprawny bo  sprawdzałem na innej komórce i mam podgląd do jej zawartości

A czy możesz wprowadzić telefon w tryb download mode ?

@PrzemekM  napisał(a):

@kamil40013 @jarekoo  Sugerując się tym komunikatem może telefon wykrył jakieś zmodyfikowane pliki  "nieautoryzowany plik binarny" i nastąpiła blokada telefonu.

Same z siebie te pliki nie mogły się wgrać na telefon.

jarekoo
Journeyman
Opcje

nie widać

ekran czarny i tylko napis

"custom binary bloked by FAP."

oraz małą czerwoną czcionką "secure fail: recovery"

i duży wykrzyknik w żółtym trójkącie

0 Like