Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung galaxy s8 - Problem z obracaniem ekranu

(Temat utworzony: 19-03-2019 09:52 AM)
4630 Wyświetlenia
Sidorkaski
First Poster
Opcje

Witam po właczeniu gry na galaxy s8 ekran obraca się dostosowując do gry lecz po wyłączeniu jej nie wraca do orientacji poziomej, dopiero po zablokowaniu i odblokowaniu ekranu, dodam że problem występuje po najnowszej aktualizacji, czy ktos jeszcze tak ma może byc to spowodowane daną aktualizacją i bład zostanie naprawiony czy powinnam poszukać czegos w ustawieniach

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sidorkaski, Miałem podobny błąd na S9. Po wyjściu z gry za pomocą przycisku Home ekran startowy nie wracał do orientacji pionowej pomimo włączonej opcji "Tylko orientacja pionowa". Musiałem wtedy uruchomić aplikację w trybie pionowym i wszystko wracało do normy. Problemu nigdzie nie zgłaszałem, ani nie opisywałem bo naprawił się po ponownych uruchomieniu telefonu. Spróbuj więc zresetować telefon na początek.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sidorkaski, najnowsza aktualizacja umożliwia ręczny obrót ekranu. Rozumiem, że po włączeniu gry ekran obraca się do pozycji poziomej a po wyłączeniu ekran startowy w dalszym ciągu jest w tej samej orientacji i nie obraca się do pozycji pionowej? Wygląda na to, że masz włączony obrót ekranu głównego oraz ręczną zmianę orientacji.

W systemie Android Pie obrót ekranu możesz sterować ręcznie klikając w małą ikonkę telefonu po obróceniu telefonu z pozycji pionowej do poziomie lub odwrotnie. Ikonka pojawia się przez chwilę w prawym dolnym rogu wyświetlacza. Opcja jest dostępna przy wyłączonym automatycznym obracaniu ekranu. Opcje dotyczące obrotu ekranu znajdziesz na rozwijanym górnym pasku.

Ponadto przytrzymaj palec na ekranie głównym i wybierz Ust. ekranu głównego i sprawdź czy masz włączoną opcję Obracaj do trybu poziomego. Jeżeli nie chcesz żeby ekran główny obracał się do trybu poziomego to wyłącz tę opcję.

Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sidorkaski, Miałem podobny błąd na S9. Po wyjściu z gry za pomocą przycisku Home ekran startowy nie wracał do orientacji pionowej pomimo włączonej opcji "Tylko orientacja pionowa". Musiałem wtedy uruchomić aplikację w trybie pionowym i wszystko wracało do normy. Problemu nigdzie nie zgłaszałem, ani nie opisywałem bo naprawił się po ponownych uruchomieniu telefonu. Spróbuj więc zresetować telefon na początek.