Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

SAMSUNG GALAXY S8 Komunikat ładowania

(Temat utworzony: 01-11-2017 12:50 PM)
44423 Wyświetlenia
Maciejkaaa96
First Poster
Opcje

Witajcie
Od pewnego czasu podczas podłączenia do ładowania, wyświetla się komunikat "Upewnij się, że ładowark jest prawidłowo podłączona. Używaj ładowarki dostarczonej z urządzeniem"
Dodam jeszcze że od pierwszego dnia użytkowania z urządzenia, korzystam z orginalnego zestawu Kabla usb i ładowarki dołączoenej do zestawu. Wcześniej telefon ładował się normalnie, czyli w jakieś 120 min, a od kilku dni po podłaczeniu wyskauje ten komunikat.

Kabel nie jest poskręcany.

Co może być przyczyną tego komunikatu

*Zepsuta ładowarka, czy kabel USB ?

*Problem z urzadeniem ?

POMOCY
jestem tu pierwszy raz i nie mogłem znaleść tego tematu. jeśli spamuję tworząc temat to z góry przepraszam

Screenshot_20171101-122950.png

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
jarzab1922
Apprentice
Opcje
Problem rozwiązany okazało się że problem był z kablem USB wymieniłem na inny i działa.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć Maciejkaaa96

Witaj w Społeczności Samsung.

W pierwszej kolejności sprawdź inny kabel USB. Jeśli to nie rozwiąże sprawy, w miarę możliwości podłącz inną ładowarkę. Fajnie jeśli będzie w podobnej specyfikacji:

- napięcie wejściowe: 100-240V AC, 50/60 Hz
- napięcie wyjściowe: 9V / 5V
- prąd wyjściowy: 1670mA / 2000mA.

W wypadku dalszego występowania błędu przywróć w telefonie ustawienia fabryczne.

Ostatni krok to weryfikacja serwisowa. Najbliższy punkt znajdziesz pod adresem: http://www.samsung.com/pl/support/servicelocation/

0 Like
jarzab1922
Apprentice
Opcje

Witam mam taki sam problem. Telefon ładuje mi teraz 5 godzin. Na wyłączonym telefonie dodatkowo wyskakuje mi taki żółty trójkąt z wykrzyknikiem . Ustawienia fabryczne już przywracałem proszę o pomoc 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Jeżeli sprawdzałeś na innym kablu, ładowarce a gniazdo USB nie jest zabrudzone to nie pozostaje nic innego jak weryfikacja problemu w serwisie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Rozwiązanie
jarzab1922
Apprentice
Opcje
Problem rozwiązany okazało się że problem był z kablem USB wymieniłem na inny i działa.
seba5jd
First Poster
Opcje
Witam. wyłączyłem to powiadomienie i teraz nie wiem kiedy wolno ładuje. Można to jakoś przywrócić ?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zerknij do poniższego wątku. Znajdziesz tam przydatne wskazówki.

https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/samsung-galaxy-s8-komunikat-%C5%82adowania/...

p210680
Journeyman
Opcje
Udało Ci się to przywrócić???
0 Like