03-09-2017 12:13 PM
Witam, od jakiegoś tygodnia gdy podłączam telefon do ładowania, ładuje się on wolno i nie działa funkcja fast charge. Sprawdzałem w ustawieniach, funkcja szybkiego ładowania jest włączona, włączałem i wyłączałem ją, restartowałem telefon, sprawdzałem w samochodzie na innej ładowarce samsunga fast charger i dalej nie działa, wcześniej wszystko śmigało aż miło. Ponadto zauważyłem, że z tą bolączką związane jest równierz brak możliwości podłączenia przez kabel USB do komputera i zgranie danych z telefonu, telefon wykrywa jako unknow(wcześniej wszystko działało). Opcja USB ustawiona na przesyłanie danych.
Obie ładowarki są oryginalne samsunga z funkcj szybkiego ładowania i do tej pory wszystko działało.
Pozdrawiam
04-09-2017 10:25 AM
16-11-2017 09:56 AM
Mam ten sam problem telefon ładuje się 7godzin,Nie działa transfer plików.moge dodać że przez ładowarkę indukcyjna telefon ładuje się 2.5 godziny.Co jest z tym USB to błąd oprogramowania czy co?niechce tracić wodoszczelność po oddaniu do serwisu,poza tym niechce tracić danych z telefonu zdjęć itp. Mial ktos taka sytuację?
16-11-2017 11:31 AM
16-11-2017 12:16 PM
16-11-2017 03:04 PM
16-11-2017 07:50 PM
Witam, masz ten sam problem co ja miałem we wrześniu, skończył się on na wysłaniu telefonu do serwisu. Problem- brak szybkiego ładowania, brak wykrywania przez pc telefonu podłączonego do USB.
Opis serwisu
Naprawa:
Aktualizacja oprogramowania, przywrócenie ustawień fabrycznych, naprawa płyty głównej
Teraz wszystko śmiga ładnie. Nie zastanawiaj się tylko wyślij do serwisu.
Pozdrawiam
17-11-2017 10:35 AM
Cześć Ukasz
Tak jak napisał Pahel, nie ma na co czekać. Zgłoś się do serwisu (najbliższy znajdziesz na stronie: http://www.samsung.com/pl/support/servicelocation/) lub zamów kuriera przez kontakt z Centrum Serwisowym (http://www.ccsonline.pl).
Telefon zostanie naprawiony.
18-11-2017 06:42 PM
Problem polega na tym ze niema jak z tego telefonu teraz wyciągnąć danych,drogi bol jest taki że jestem teraz poza Polską i tu pojawia się kolejny problem.Ale główny to ten z utratą danych...
18-11-2017 06:56 PM
miałem ten sam problem, zrobiłem kopie zapasową przez internet na konto samsung , oprócz tego znajdziesz różne aplikacjie na których zrobisz kopię zapasową i prześlą ci ją w "chmurę"
Pozdrawiam