Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy s7 edge brak szybkiego ładowania

(Temat utworzony: 03-09-2017 12:13 PM)
28815 Wyświetlenia
Pahel
Journeyman
Opcje

Witam, od jakiegoś tygodnia gdy podłączam telefon do ładowania, ładuje się on wolno i nie działa funkcja fast charge. Sprawdzałem w ustawieniach, funkcja szybkiego ładowania jest włączona, włączałem i wyłączałem ją, restartowałem telefon, sprawdzałem w samochodzie na innej ładowarce samsunga fast charger i dalej nie działa, wcześniej wszystko śmigało aż miło. Ponadto zauważyłem, że z tą bolączką związane jest równierz brak możliwości podłączenia przez kabel USB do komputera i zgranie danych z telefonu, telefon wykrywa jako unknow(wcześniej wszystko działało). Opcja USB ustawiona na przesyłanie danych.

Obie ładowarki są oryginalne samsunga z funkcj szybkiego ładowania i do tej pory wszystko działało.

Pozdrawiam

0 Like
12 Odpowiedzi
WolF
Voyager
Opcje
Seriws, masz na 90% uszkodzone wejście UBS w telefonie.
0 Like
Ukasz
Apprentice
Opcje

Mam ten sam problem telefon ładuje się 7godzin,Nie działa transfer plików.moge dodać że przez ładowarkę indukcyjna telefon ładuje się 2.5 godziny.Co jest z tym USB to błąd oprogramowania czy co?niechce tracić wodoszczelność po oddaniu do serwisu,poza tym niechce tracić danych z telefonu zdjęć itp. Mial ktos taka sytuację?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Próbowałeś wyłączyć i ponownie włączyć szybkie ładowanie? Sprawdzałeś na innej ładowarce, innym kablu?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Ukasz
Apprentice
Opcje
Wiele ładowarek i kabli szybkie ładowanie probowalem,przywrocilem ustawienia,ale nie do fabrycznych.komputer go nie widzi.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Jeżeli są problemy z widocznością urządzenia, najprawdopodobniej padło złącze USB. W takim wypadku ratuje Cię serwis.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Pahel
Journeyman
Opcje

Witam, masz ten sam problem co ja miałem we wrześniu, skończył się on na wysłaniu telefonu do serwisu. Problem- brak szybkiego ładowania, brak wykrywania przez pc telefonu podłączonego do USB.

Opis serwisu

Naprawa:

Aktualizacja oprogramowania, przywrócenie ustawień fabrycznych, naprawa płyty głównej

Teraz wszystko śmiga ładnie. Nie zastanawiaj się tylko wyślij do serwisu.

Pozdrawiam

samsung.jpg

KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć Ukasz

Tak jak napisał Pahel, nie ma na co czekać. Zgłoś się do serwisu (najbliższy znajdziesz na stronie: http://www.samsung.com/pl/support/servicelocation/) lub zamów kuriera przez kontakt z Centrum Serwisowym (http://www.ccsonline.pl).

Telefon zostanie naprawiony.

Ukasz
Apprentice
Opcje

Problem polega na tym ze niema jak z tego telefonu teraz wyciągnąć danych,drogi bol jest taki że jestem teraz poza Polską i tu pojawia się kolejny problem.Ale główny to ten z utratą danych...

0 Like
Pahel
Journeyman
Opcje

miałem ten sam problem, zrobiłem kopie zapasową przez internet na konto samsung , oprócz tego znajdziesz różne aplikacjie na których zrobisz kopię zapasową i prześlą ci ją w "chmurę"

Pozdrawiam

0 Like