Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung galaxy s 8 plus problem

(Temat utworzony: 12-04-2018 05:56 PM)
538 Wyświetlenia
Cyngli
Apprentice
Opcje

Witam.

Brałam udział w programie Beta Oreo. Niestety, mimo jego zakończenia, ja wciąż mam oprogramowanie Beta w telefonie i nie znajduję żadnych aktualizacji. 

Kolejny problem, który pojawił się dziś po aktualizacji w Samsung Apps,  to to, że co chwilę wyświetla mi się błąd aplikacji Samsung Cloud i od tego momentu nie mogę już włączyć Samsung Apps. Po całkowitym resecie telefonu było ok, dopóki nie zaczęły się aktualizować aplikacje w Samsung Apps. 

Co mam zrobić? 

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Co do informacji o systemie, to wszystko jest ok. Ale faktycznie masz jeszcze betę. Stąd może wynikać również problem z Galaxy Apps. Nie wiem jak wygląda u ciebie kwestia automatycznych aktualizacji? Czy masz aktywną zakładkę programisty? Może tam masz wyłączone aktualizacje.
Podłączałaś telefon pod Smart Switcha, co pokazuje?
Jeżeli to wszystko masz okey, to nie pozostaje nic innego jak samodzielna instalacja. Musisz jednak wiedzieć, że systemy oreo są inaczej kompresowane i trzeba podejść do sprawy nieco inaczej. Jeżeli nie czujesz się na siłach udaj się do serwisu. Załatwią sprawę w 15 minut.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Co do samodzielnej instalacji, niestety z uwagi na oficjalność tego forum, nie mogę udzielić oficjalnej odpowiedzi, w której opisałbym wszystko krok po kroku. Pamiętać należy, że rom musi być w wersji przepakowanej i użyta specjalna edycja odina.
Ale jeżeli uważasz, że podołasz wywołaj mnie na privie. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Co do samej aplikacji Galaxy Apps, to wyczyść jej pamięć i dane oraz odinstaluj aktualizacje. Aktualizację aplikacji odinstalujesz przez menu 3 kropek w prawym górnym rogu.
Co do systemu, to wpisz z klawiatury kod *#1234# zrób screen z wyświetlonej informacji i wstaw go tu. To samo zrób zakładką "Informacje o oprogramowaniu" - zrób screena z całości informacji i wstaw. Sprawdzimy co tam siedzi i pomyślimy co dalej.

A na przyszłość, zapoznaj się ze strukturą forum. Mamy tu dział urządzeń mobilnych i to tam należy zakładać takie tematy.

0 Like
Cyngli
Apprentice
Opcje

Na początku dziękuję za odpowiedź. Przepraszam też za dodanie tematu do nieodpowiedniego działu, ale jeszcze nie do końca ogarniam te forum.

Oto screeny, o które prosiłeś.Screenshot_20180412-193840_DeviceKeystring.jpg

Screenshot_20180412-194025_Settings.jpg

Co się tyczy problemu z Galaxy Apps, to zrobiłam wszystko według Twoich instrukcji, lecz problem dalej występuje. Przypuszczam, że winowajcą musi być któraś z aktualizacji aplikacji, ponieważ podczas aktualizowania ich wszystkich, w pewnym momencie pojawia się błąd i później już nie można uruchomić Galaxy Apps.

0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Co do informacji o systemie, to wszystko jest ok. Ale faktycznie masz jeszcze betę. Stąd może wynikać również problem z Galaxy Apps. Nie wiem jak wygląda u ciebie kwestia automatycznych aktualizacji? Czy masz aktywną zakładkę programisty? Może tam masz wyłączone aktualizacje.
Podłączałaś telefon pod Smart Switcha, co pokazuje?
Jeżeli to wszystko masz okey, to nie pozostaje nic innego jak samodzielna instalacja. Musisz jednak wiedzieć, że systemy oreo są inaczej kompresowane i trzeba podejść do sprawy nieco inaczej. Jeżeli nie czujesz się na siłach udaj się do serwisu. Załatwią sprawę w 15 minut.

Cyngli
Apprentice
Opcje

Witaj.

BARDZO Ci dziękuję za pomoc.

Chyba nie mam włączonej zakładki programisty, nigdy z niej nie korzystałam. Zaraz sprawdzę.

Jak wygląda taka samodzielna instalacja, jak ją zrobić? Mogłabym spróbować, a jeśli nie podołam, to podjadę do serwisu...

-----

Automatyczne aktualizacje w opcjach programisty miałam włączone.

Po podłączeniu do smart switcha, nic się nie dzieje, nie znajduje aktualizacji.

0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Co do samodzielnej instalacji, niestety z uwagi na oficjalność tego forum, nie mogę udzielić oficjalnej odpowiedzi, w której opisałbym wszystko krok po kroku. Pamiętać należy, że rom musi być w wersji przepakowanej i użyta specjalna edycja odina.
Ale jeżeli uważasz, że podołasz wywołaj mnie na privie. :winking-face:

Cyngli
Apprentice
Opcje

Chciałam tylko zameldować, iż samodzielna instalacja rozwiązała problem.

Bardzo dziękuję za okazaną mi pomoc i zaangażowanie. 

Jak dobrze, że w kwestiach smartfonowo-technicznych i nie tylko można tu znaleźć sympatyczną pomoc i wsparcie.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki.

Szewcu72
MegaStar
Opcje
Cieszę się, że się udało. :winking-face: