Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung Galaxy Note 8 - problem z ładowaniem

(Temat utworzony: 12-11-2018 01:22 PM)
2738 Wyświetlenia
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Samsung Galaxy Note 8

Po podpięciu ładowarki nie ma żadnej reakcji ani komunikatu o rozpoczęciu ładowania. Czasami za którymś razem załapie i ładuje się  ale to po kilkunastu próbach. Próbowałem innych ładowarek to samo.  Co może być przyczyną?

0 Like

3 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
showmeyour__
Voyager
Opcje

Cześć @PrzemekM

Najczęściej źródłem problemów z ładowaniem jest sam kabel ładowarki, jednak jeśli faktycznie sprawdziłeś również inne ładowarki, to należy skupić się na samym urządzeniu.

Zacznij od sprawdzenia, czy port USB nie jest zanieczyszczony. Warto też przetestować, czy podłączając urządzenie do komputera zostanie ono wykryte i możliwe będzie, np. przeglądanie jego zawartości.

Generalnie po stronie software warto wykonać kopię zapasową danych, np. przez Smart Switch, usunąć konto Google z telefonu i przywrócić mu ustawienia fabryczne.

Jeśli powyższe nie pomoże, to można podejrzewać usterkę po stronie hardware, a tu wkroczyć już muszą technicy Samsung. W razie czego listę serwisów znajdziesz na tej stronie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PrzemekMWygląda mi na problem z gniazdem USB w telefonie.

Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Po wizycie w serwisie okazało się że do wymiany było złącze systemowe USB i dostałem Nowy kabel USB. 

11 Odpowiedzi
Rozwiązanie
showmeyour__
Voyager
Opcje

Cześć @PrzemekM

Najczęściej źródłem problemów z ładowaniem jest sam kabel ładowarki, jednak jeśli faktycznie sprawdziłeś również inne ładowarki, to należy skupić się na samym urządzeniu.

Zacznij od sprawdzenia, czy port USB nie jest zanieczyszczony. Warto też przetestować, czy podłączając urządzenie do komputera zostanie ono wykryte i możliwe będzie, np. przeglądanie jego zawartości.

Generalnie po stronie software warto wykonać kopię zapasową danych, np. przez Smart Switch, usunąć konto Google z telefonu i przywrócić mu ustawienia fabryczne.

Jeśli powyższe nie pomoże, to można podejrzewać usterkę po stronie hardware, a tu wkroczyć już muszą technicy Samsung. W razie czego listę serwisów znajdziesz na tej stronie.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
No niestety po podłączeniu do komputera nie wykrywa urządzenia.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PrzemekMA podłączałeś przez inny kabel USB ? 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Tak, próbowałem różnymi kablami usb. 

Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PrzemekMWygląda mi na problem z gniazdem USB w telefonie.

Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Po wizycie w serwisie okazało się że do wymiany było złącze systemowe USB i dostałem Nowy kabel USB. 

Alexandra999
Explorer
Opcje
PrzemekM ja też mam Galaxy Note 8 i z czasem poprostu ładowarka się zużywa
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Alexandra999  Tak dokładnie z czasem ładowarka może się zużyć ale w tym przypadku bylo do wymiany złącze USB.

Tak przy okazji to był mój pierwszy temat założony na tym forum 😀

0 Like
sebastian407
Student
Opcje
mam taki problem w samsung Galaxy Note 8 mianowicie jeżeli telefon jest wyłączony to po podłączeniu kabla nie ma żadnej reakcji A i nie morzna bo wtedy nawet włączyć . A Kiedy to dołączę od kabla ładowarki to normalne się włącza i po włączeniu kiedy już jest włączony podłączę kabel to normalnie ładuje .czego jest twego przyczyna sprawdzałem pod różnymi kablami i ladowarkami , prosił bym o jakieś rozwiązanie tego problemu
0 Like