Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samoczynne przełączanie się wibracji na dźwięk

(Temat utworzony: 01-01-2022 07:45 PM)
3710 Wyświetlenia
Lexa123
Pioneer
Opcje
Po ustawieniu telefonu (samsung galaxy m21) na tryb wibracji i wykonaniu połączenia głosowego urządzenie samoczynnie przełącza się na dźwięk. Dzieje się tak za każdym razem. Po zakończonym połączeniu muszę ręcznie ponownie przełączyć na tryb samych wibracji. Jest to o tyle uciążliwe, że gdy faktycznie potrzebuję by telefon był wyciszony np podczas spotkań i zapomnę ich ustawić po skończonej rozmowie to, gdy ktoś do mnie dzwoni/ pisze dźwięk dzwonka normalnie słychać. 

W telefonie została wyczyszczona pamięć podręczna, zrobiony soft i hard reset do ustawień fabrycznych. 
Przywrócona została kopia zapasowa Jednak w jej skład wchodziły jedynie najważniejsze dane typu kontakty, zdjęcia, dokumenty.

Jaka może być przyczyna przełączania się trybów wibracje- dźwięk?
27 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Lexa123 Sprawdź działanie w Trybie Bezpiecznym. Aby to zrobić przytrzymaj klawisz zasilania, następnie przytrzymaj ikonę Wyłącz zasilanie i kliknij. 
Gdy skończysz test, uruchom ponownie telefon, Tryb Bezpieczny zostanie wyłączony. 

Lexa123
Pioneer
Opcje
Problem dalej się pojawia
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Lexa123 Czy korzystasz z Bixby Routines?

0 Like
Lexa123
Pioneer
Opcje
Nie, nie korzystam.
Dodam może, że telefon mam od marca i do tej pory ciągle te same zainstalowane aplikacje. A problem z samoczynnym przełączaniem się trybu wibracji na dźwięk pojawił się niedawno.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jaką wersję masz w aplikacji Telefon? 

0 Like
Lexa123
Pioneer
Opcje
12.7.05.16
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Lexa123 Wyczyść dane aplikacji Telefon, aby to zrobić przejdź do: Ustawienia > Aplikacje > Telefon > Domyślna pamięć > Wyczyść dane. 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lexa123  W takiej sytuacji polecałbym również nie wykonywać przywracania kopii zapasowej. Zobaczymy jaka będzie sytuacja i ewentualnie zaczniemy po kolei przywracać. 

Lexa123
Pioneer
Opcje
@Kacper2 @PrzemekM
Wyczyściłam dane aplikacji Telefon i wykonałam parę połączeń 'testowych'. Chwilowo tryb wibracji pozostał nienaruszony. Zobaczę czy będzie tak cały czas. Jeżeli jednak problem się powtórzy- dam znać :smiling-face: