Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S7 EDGE- problemy z baterią

(Temat utworzony: 31-07-2019 12:12 AM)
633 Wyświetlenia
SounderExpert9
Apprentice
Opcje

Witam serdecznie,

Od jakiegoś dłuższego czasu mam problem z baterią w moim s7 edge... telefon ma już swój wiek więc zacząłem najpierw od wyczyszczenia cechę i wipe data (nie pomoglo), wygrania na nowo softu (nie pomogło), tak wiec zakupilem nowa baterie samsunga 4.07.2019 z datą produkcji  05.2018. Po zainstalowaniu nowej baterii od razu wygrałem na nowo Soft przez odin-a. No i tak niestety cały czas to samo... Ale dzisiaj to już przeszło wszelkie pojęcie... od godziny +/- 11-11:30 (stan naładowania baterii ok 85-90%) do godziny 21 (stan naładowania baterii 5%) I sporadycznym używaniu telefonu... jesteście drodzy mili postarać się mi znaleźć problem? dodam oczywiście że tryb energooszczędny jest włączony cały czas...

Pozdrawiam gorąco

Paweł

0 Like
8 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@SounderExpert9, jeżeli nowa bateria jest oryginalna i problem występuje w dalszym ciągu to obawiam się, że to może być wina płyty głównej a w takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Istnieje również małe prawdopodobieństwo, że nowa bateria jest wadliwa i dlatego problem nie ustąpił.

SounderExpert9
Apprentice
Opcje

Witaj,

Hurtownik z którym żyje w dobrych kontaktach twierdzi że oryginalna bateria, raczej wątpię żeby mi bubla sprzedał wiedząc dobrze że biorę od niego bardzo dużo towaru i nie pierwszy raz juz orginalne baterie sie sprawdzaly. Tego właśnie się obawiam że to może być płyta główna...  dawno temu moja kobieta miala ten sam problem w s3 mini lecz serwis plyty nie wymienil twierdzac ze wszystko jest ok a problem nadal wystepowal. A kojarzysz może jaki jest koszt wymiany w punkcie takowej płyty? No i czy jest to opłacalne?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@SounderExpert9  Taka płyta to koszt około 350 zł bez wymiany.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@SounderExpert9, najlepiej skontaktuj się z serwisem firmy Samsung gdzie uzyskasz dokładną informację odnośnie ceny części jak i wymiany. Na tej podstawie podejmiesz decyzję. Daj znać czy się zdecydowałeś.

0 Like
SounderExpert9
Apprentice
Opcje

Witajcie ponownie,

Zadzwoniłem do serwisu Samsunga, niestety to co usłyszałem przerosło moje oczekiwania...

Sama diagnoza nie najgorzej bo życzą sobie 49zł, niestety nie można tego powiedzieć o tym że jeżeli się okaże że do wymiany jest płyta główna... no poprostu chyba oszaleli w tym Samsungu... ja wszystko rozumiem ale 1200zł?!?!!

i jak tu niby producent zachęcać ma do zakupów telefonów... wszystko fajnie do czasu... a póżniej jak już takowy sprzęt jest po gwarancji... po prostu tragedia... Tak więc wydaję mi się że niema co... drugi taki nowy idzie kupić za te pieniądze... załamać się idzie...

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@SounderExpert9, na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad zakupem nowego telefonu, który będzie posiadał gwarancję i wsparcie w postaci kolejnych aktualizacji systemu Andriod. Moim zdaniem naprawa Twojego telefonu jest nieopłacalna.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@SounderExpert9  Zgadzam się z @mirudo24 .

SounderExpert9
Apprentice
Opcje

Również się z wami zgadzam. dziękuje wam serdecznie za pomoc