31-07-2019 12:12 AM
Witam serdecznie,
Od jakiegoś dłuższego czasu mam problem z baterią w moim s7 edge... telefon ma już swój wiek więc zacząłem najpierw od wyczyszczenia cechę i wipe data (nie pomoglo), wygrania na nowo softu (nie pomogło), tak wiec zakupilem nowa baterie samsunga 4.07.2019 z datą produkcji 05.2018. Po zainstalowaniu nowej baterii od razu wygrałem na nowo Soft przez odin-a. No i tak niestety cały czas to samo... Ale dzisiaj to już przeszło wszelkie pojęcie... od godziny +/- 11-11:30 (stan naładowania baterii ok 85-90%) do godziny 21 (stan naładowania baterii 5%) I sporadycznym używaniu telefonu... jesteście drodzy mili postarać się mi znaleźć problem? dodam oczywiście że tryb energooszczędny jest włączony cały czas...
Pozdrawiam gorąco
Paweł
31-07-2019 10:43 AM
@SounderExpert9, jeżeli nowa bateria jest oryginalna i problem występuje w dalszym ciągu to obawiam się, że to może być wina płyty głównej a w takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Istnieje również małe prawdopodobieństwo, że nowa bateria jest wadliwa i dlatego problem nie ustąpił.
31-07-2019 12:03 PM
Witaj,
Hurtownik z którym żyje w dobrych kontaktach twierdzi że oryginalna bateria, raczej wątpię żeby mi bubla sprzedał wiedząc dobrze że biorę od niego bardzo dużo towaru i nie pierwszy raz juz orginalne baterie sie sprawdzaly. Tego właśnie się obawiam że to może być płyta główna... dawno temu moja kobieta miala ten sam problem w s3 mini lecz serwis plyty nie wymienil twierdzac ze wszystko jest ok a problem nadal wystepowal. A kojarzysz może jaki jest koszt wymiany w punkcie takowej płyty? No i czy jest to opłacalne?
31-07-2019 12:13 PM
@SounderExpert9 Taka płyta to koszt około 350 zł bez wymiany.
31-07-2019 05:04 PM
@SounderExpert9, najlepiej skontaktuj się z serwisem firmy Samsung gdzie uzyskasz dokładną informację odnośnie ceny części jak i wymiany. Na tej podstawie podejmiesz decyzję. Daj znać czy się zdecydowałeś.
31-07-2019 10:16 PM
Witajcie ponownie,
Zadzwoniłem do serwisu Samsunga, niestety to co usłyszałem przerosło moje oczekiwania...
Sama diagnoza nie najgorzej bo życzą sobie 49zł, niestety nie można tego powiedzieć o tym że jeżeli się okaże że do wymiany jest płyta główna... no poprostu chyba oszaleli w tym Samsungu... ja wszystko rozumiem ale 1200zł?!?!!
i jak tu niby producent zachęcać ma do zakupów telefonów... wszystko fajnie do czasu... a póżniej jak już takowy sprzęt jest po gwarancji... po prostu tragedia... Tak więc wydaję mi się że niema co... drugi taki nowy idzie kupić za te pieniądze... załamać się idzie...
01-08-2019 12:30 PM
@SounderExpert9, na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad zakupem nowego telefonu, który będzie posiadał gwarancję i wsparcie w postaci kolejnych aktualizacji systemu Andriod. Moim zdaniem naprawa Twojego telefonu jest nieopłacalna.
01-08-2019 04:20 PM
@SounderExpert9 Zgadzam się z @mirudo24 .
01-08-2019 10:57 PM
Również się z wami zgadzam. dziękuje wam serdecznie za pomoc