Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słuchawki bluetooth & mikrofon z telefonu

(Temat utworzony: 05-09-2024 05:38 PM)
1317 Wyświetlenia
tool17
Voyager
Opcje
Witam
Czy jest jakaś aplikacja, która przełącza z mikrofonów podłączonych słuchawek bluetooth na te wbudowane w telefonie?
Ze słuchawek miałby lecieć jedynie dźwięk. Słuchawki Galaxy Buds 2, telefon S20 FE
11 Odpowiedzi
Ły
Apprentice
Opcje
Niestety, taka Funkcja w telefonach nie jest dostępna. Taki podział możliwy jest w niektórych aplikacjach do rozmów przez PC.
0 Like
tool17
Voyager
Opcje
Może jest jakaś apka w sklepie play
0 Like
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Chodzi Ci o to żeby podczas rozmów dźwięk był na słuchawkach a mikrofon z telefonu ?
0 Like
tool17
Voyager
Opcje
Tak. Chodzi o rozmowy przez aplikacje Discord. Whatsapp. Słuchawki budsy za bardzo ściągają dźwięk i dużo lepiej jest korzystać z mikrofonu z telefonu
0 Like
wirat
Helping Hand
Opcje

Cześć. Efekt który chcesz uzyskać czyli przełączanie mikrofonu słuchawek i telefonu podczas połączeń uzyskuję poprzez włączanie/wyłączanie przełącznika Urządzenie wejściowe we właściwościach połączenia BT telefonu ze słuchawkami. Szkopuł w tym, że to nie są Galaxy Buds2 a w ich ustawieniach nie widzę takiej opcji.

Screenshot_20240906_094345_Settings.jpgScreenshot_20240906_094836_Settings.jpg

0 Like
tool17
Voyager
Opcje
No ja też nie widzę.
Aplikacje z których korzystam wyłączają mikrofon gdy nic nie mówie. W przypadku budsów tak ściąga dźwięk (nawet z oddychania) że nagrywanie w aplikacji co chwilę się samo wzbudza1725611702066.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@tool17 Poszukałem bardzo dokładnie informacji na ten temat i niestety ani Android ani iOS nie posiadają możliwości przełączania na dowolny mikrofon jak jest to chciażby w Windowsie.

tool17
Voyager
Opcje
Dzięki za poświęcony czas. Ja też szukałem i były jedynie appki które działały gdzieś do androida 5
0 Like
wirat
Helping Hand
Opcje

Być może '...Android ani iOS nie posiadają możliwości przełączania na dowolny mikrofon jak jest to chciażby w Windowsie.' Nie chodziło o możliwość przełączenia na dowolny mikrofon tylko na mikrofon telefonu i nie chodziło o Windows tylko o Android. W Androidzie można przełączyć z mikrofonu słuchawek na mikrofon telefonu o czym przecież pisałem. Jeżeli już coś ma być rozwiązaniem to proszę pisać dokładnie i dodać, że jest to niemożliwe dla słuchawek Samsunga, konkretnie Galaxy Buds 2. W obecnej formie treść stanowiąca rozwiązanie problemu jest nie do przyjęcia. Jest to nie na temat i niezgodne z prawdą. Proszę to poprawić bo takie zatwierdzenia już nie pierwszy raz obniżają wiarygodność tego forum. I jeszcze jedno to, że czegoś szukam 'bardzo dokładnie' i nie znajduje nie świadczy o tym, że jest tak jak sobie wymyślę bo na to też nie znaleziono potwierdzenia. Samo szukanie nie daje za wiele, ważne jest co się znajdzie lub wymyśli odpowiednio argumentując.

0 Like