Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przegrzewanie Samsung Galaxy M31s

(Temat utworzony: 06-01-2021 01:41 PM)
1421 Wyświetlenia
Sylwiaa09
Pioneer
Opcje

Kilka dni temu zakupiłam Samsunga Galaxy M31s i po uruchomieniu i instalowaniu moich aktualizacji telefon zaczął się przegrzewac to samo wystąpiło podczas instalowania aktualizacji i sprawdzałam podczas gry zrobiło się tak samo. Czy ktoś z was tez miał taki problem z przegrzewaniem czy z moim telefonem od samego początku jest coś nie tak? Dodam tylko, że mój poprzedni model Galaxy J7 2017 ani razu się nie przegrzał. 

0 Like
26 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Przenosiłeś jakieś rzeczy z swojego poprzedniego urządzenia lub przywracałaś je z jego kopii zapasowej ?
0 Like
Sylwiaa09
Pioneer
Opcje

Nie przenosiłam, instalowałam wszystko od nowa ale po instalacji zauważyłam na starym telefonie jakby połączył się z nowym. Chyba ze coś przeniosłam nieświadomie i nawet o tym nie wiem. A to ma jakiś wpływ na to przegrzewanie? 

0 Like
Dominxvb
First Poster
Opcje
ja mam telefon od wczoraj. tez przenosiłem itp. Telefon działa poprawnie. nie jest gorący
0 Like
Wybitny
Pioneer
Opcje
Obserwować co będzie się działo dalej, przy pierwszej konfiguracji gdzie telefon dużo mieli może tak być, nawet flagowce maja z tym problem ,choć to nie jest reguła . telefon nie podłączony pod ładowarkę podczas konfiguracji?.
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Jeżeli przenosisz dane z telefonu na inne urządzenie (szczególnie dotyczące ustawień ), to mogą one generować problemy np. przegrzanie. Instalowałaś po uruchomieniu telefonu, jakiekolwiek aktualizacje oprogramowania przeznaczone na niego ?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W trakcie pierwszej konfiguracji oraz tuż po pierwszym uruchomieniu i instalowaniu dużej ilości aplikacji tymczasowo może wzrosnąć temperatura urządzenia. Jeżeli po zakończeniu konfiguracji i instalacji w dalszym ciągu będzie występował problem z przegrzewaniem to koniecznie daj znać. Będziemy szukać rozwiązania.

0 Like
Sylwiaa09
Pioneer
Opcje

Ja tez go wczoraj pierwszy raz uruchomiłam dlatego się zdziwiłam ze się tak przegrzal. I jeszcze mam obawy co do baterii ok 3 w nocy odłączyłam go od ładowarki i mam juz 77 % a nie używam go aż tak dużo teraz 

Nie, ładowałam go jak skończyłam wszystko instalować i aktualizować. 

Tak instalowałam aktualizaje w nocy bo telefon wymagał tego i podczas tej aktualizacji tez się gorący zrobil 

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

W poniższym linku znajduje się wątek dotyczący optymalizacji telefonu pod kontem dłużej żywotności i pracy baterii -> https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/bateria-w-smartfonie-jak-dbać-by-posłużyła-j...

Podwyższenie temperatury telefonu, podczas aktualizacji może się zdarzyć. Jeżeli zainstalowałaś już wszystkie dostępne aktualizacje oprogramowania (na ten moment), to polecam wykonać zabieg wipe cache partytion. Nie usuwa on żadnych danych z telefonu. Po jego wykonaniu daj znać, czy poprawiła się sytuacja związana z przegrzewaniem się telefonu.

Poradnik:https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

Wybitny
Pioneer
Opcje
A jak teraz jest ,grzeje się czy jest ok ,obserwować i dać znać. Słyszałem takie słowa w śród kolegów, akurat w tych przypadkach wszystko zaczęło być ok .
0 Like