Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przegrzewający się oraz problem z baterią Galaxy s8

(Temat utworzony: 28-05-2018 06:11 PM)
8746 Wyświetlenia
bryls0n
Apprentice
Opcje

Witam. Wczoraj zanim położyłem się spać to naładowałem telefon do 100%. Gdy dziś rano wstałem to telefon był bardzo gorący i bateria spadła do 30%. W pracy znów go podłączyłem do ładowania, ale telefon nadal strasznie się nagrzewa a bateria strasznie szybko znika. Zresetowałem telefon do ustawień fabycznych, przejrzałem wszystkie aplikacje działające w tle i niepotrzebne wyłączyłem, zmniejszyłem wydajność telefonu, by oszczędzić trochę baterii, ale to nic nie daje. W czym może być problem? Wymiana baterii poskutkuje czy to jednak nie to? Podkreślam, że telefon nigdy wcześniej się tak nienagrzewał, a mam go już prawie pół roku.

0 Like
5 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A gdy się tak nagrzewa, to w czołówce aplikacji najbardziej wykorzystujących baterię co się znajduje?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
bryls0n
Apprentice
Opcje

Ekran. mimo tego ze mam wylaczona transmisje danych i ekran jest zablokowany...

0 Like
bryls0n
Apprentice
Opcje

Dla przykładu, wyszedłem niedawno z domu na 2 godziny, miałem 50 procent baterii. Rzadko wyciągałem go z kieszeni, moze z 5-8 minut rozmawiałem przez tel i kilka razy cos sprawdziłem, ale to były dosłownie 2 minuty i akurat gdy doszedłem do domu to się rozładował Hmmm

0 Like
bryls0n
Apprentice
Opcje

Dodam jeszcze ze telefon nigdy sie tak nienagrzewal przy ładowaniu tak jak teraz. Nagle tak z dnia na dzien?...

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Sprawdź jeszcze złącze USB, być może dostaje zwarcia (przeczyść). Wykonaj factory reset z poziomu recovery, jeżeli nie pomoże, to raczej serwis.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.