Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przełączanie internetu z wifi na sieć komórkową

(Temat utworzony: 26-05-2021 08:34 PM)
2218 Wyświetlenia
Pawel83
Pioneer
Opcje
Cześć mam taki oto problem-
Gdy włączam w telefonie sieć wifi a później ją wyłączam ( dotykając antenki do góry w belce),nie chce mi działać internet sieci komórkowej.
Dopiero gdy uruchomię ponownie telefon jest zasięg. Jak zrobić by było po staremu czyli tak jak powinno być? Galaxy M51.
0 Like
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Jak wciśnięcie 2 przycisków Mogło uszkodzić telefon?
Obejrzałeś Film instruktażowy z tego Linku?
Dariusz2000
Troubleshooter
Opcje
Użytkownicy na forum nie są z firmy Samsung. Są Oni tylko użytkownikami urządzeń Samsunga. Niektóre osoby są z Samsunga. Ale są one oznaczone specjalnymi napisami.
Dariusz2000
Troubleshooter
Opcje
Są to nazwy: Expert, Moderator, Community Menager
Pawel83
Pioneer
Opcje

Ekspercie, co mi tu teraz za kity wciskasz?
Dałeś mi link z takim oto poleceniem
"W tym celu wystarczy, że przez 10-15 sekund przytrzymasz jednocześnie przyciski VOL- oraz POWER."
Zrobiłem tak i po tym telefon nie włączył się już ponownie. 🤣

0 Like
Pawel83
Pioneer
Opcje
Następnym razem przy tych swoich poradach uprzedż że takie działania mogą popsuć telefon a najlepiej przestań się udzielać.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Po pierwsze, napisałem, żebyś wykonał Wipe Cache Partition, a nie SOFT RESET. 

Po drugie, spróbuj podłączyć ładowarkę i po 10 min. włączyć telefon. 

Po trzecie, żaden z powyższych zabiegów nie powoduje zepsucia telefonu. 

Mizderniak
Journeyman
Opcje
Siemanko mam pytanie czy da się ustawić na samsungu żeby podczas utraty połączenia wi fi włączały się dane komorkowe?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mizderniak  Cześć

Tak, spróbuj wejść w Ustawienia WIFI > trzy kropki w prawym górnym rogu > zaawansowane > Włącz WIFI automatycznie

Mizderniak
Journeyman
Opcje
Dziękuję bardzo
0 Like
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Po utracie zasiegu wifi zawsze samoczynnie przechodzi na siec komórkową, chyba ze masz ja wyłączoną to nie ma możliwości aby sama się włączyła. Nie wiem po co niektórzy wyłączaja dane komórkowe jak są w zasięgu WiFi. Przeciez jak jesteś w zasìegu WiFi to nie korzystasz wtedy z danych komórkowych tylko po utracie sieci WiFi automatycznie przełączasz sie na dane komórkowe.

Najlepiej to wejdź w opcje programisty i włącz opcje" mobilna transmisja danych zawsze włączona" Wtedy jak stracisz zasięg WiFi to bardzo szybko przełączasz sie na dane komórkowe.